reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

I ja sie witam :-) noc ok tylko to wstawanie mnie dobija juz nie mam sily tak mnie te bole krzyza mecza:baffled: No dzis kolejna wizyta w szpitalu, czy bedzie powtorka z rozrywki moich szpitalowych podbojow ostatnich tygodni?? No zobaczymy mam nadzieje ze nie, choc juz biore leki od czwartku i nie wiem aby mi bardzo zbily to cisnienie, boje sie ze jak siade przed polozna to mi znow skoczy:szok::no:
A znalazlam cos takiego jeszcze
Zbliżający się poród może spowodować wystąpienie u kobiety kołatania serca, ból i uderzenie krwi do głowy, ogólny niepokój, uczucie gorąca. Kobięta często odczuwa nerwobóle uciskowe najczęściej w okolicy nerwu kulszowego oraz nawracające bóle
okolicy krzyżowej. W ciągu ostatnich dni przed porodem dochodzi do zmniejszenia masy ciała, mogą wystąpić wymioty, biegunka, brak łaknienia, wzdęcia brzuch, wzmożone parcie na odbytnicę.

Zwiększa się ilość wydzieliny pochwowej, kobieta odczuwa pełność w okolicy sromu, która jest spowodowana obniżeniem się płodu w jamie macicy.
Na krótko przed rozpoczęciem porodu najczęściej słabną nieco ruchy płodu co jest przez ciężarne wyraźnie zauważane i często jest przedmiotem ich obaw.

reklama
dzień dobry dziewczynki
heheh ja dzisiaj pół przytomna.. noc była koszmarna... najpierw co godzinę z zegarkiem w ręku na siusiu... a potem obudził mnie ból nogi no i od 4 spanie się dla mnie skończyło... koło 7 usnęłam ze zmęczenia a o 8 już wstaliśmy.....
mały mniej się rusza ale za to jak już coś to idzie zejść taki delikatniutki:p heheh
dziewczyny, czy wy też czujecie przy kości ( przy spojeniu łonowym) ruchy dziecka i nacisk??? masakra... mały jest tak nisko, że chyba niżej się nie da... a na poród się nie zapowiada... czop nie odszedł, łożysko co prawda 3 st., szyjka skrócona..... ale zero skurczy.......
jak tam dziś samopoczucie moje kochane lodóweczki ???

Witam wszystkich ciepło...
U mnie nocka mineła dosc spokojnie;-) Mały oczywiscie sie wierci strasznie .... a tak ogółem to jest dobrze nie mam sil na nic nic mi sie nie chce ale widze ze nie tylko mi :-D Dzis mamy dzien leniuchowanie haha

Misia ciesze sie ze u Was wszystko dobrzei oby tak dalej:tak:

Joasia trzymaj sie ciepło i nie daj im sie tam zwariować w tym szpitalu... :tak:wspołczuje ze musisz lezec do rozwiazania... pozdrawiam

Kobietki wpadne jeszcze pozniej zobaczyc co tam u Was tymczasem trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:tak:

Witajcie dwupaczki.
Ja rano troszkę sobie pochaftowałam (igłą oczywiście:-D) a teraz do was zaglądam.Dzieci nie puściłam dziś do szkoły bo zimno, a w szkole też ich nie za dużo. Ja już tradycyjnie od kilku nocy nie śpię. Dziś od 4.30 do 7.00. A potem dzieci mnie obudziły o 8.30 więc też nie zaszalałam.

Jestesmy :D
Nie idziemy do szpitala ;)
Rodzimy sie około 28,02.
łozysko II stopien.
Szyjka twarda jak kamień.
Bierzemy leki i robimy wyniki.
Misia wazy 2700 :p
Nasstepna wizyta 22,02
Kamolec spadl mi z serducha :)
Bardzo się cieszę, że jesteś z nami i wszystko ok. Oby tak dalej:-)

a ja czasem sobie tak myślę,że wolałabym,żeby się synek więcej kręcił,bo jak się mniej rusza,to ja czasem zaraz sobie wkręcam,że może coś nie tak z nim,że może jakiś słabiutki,czy coś,ale w sumie może poprostu ma takie usposobienie spokojne:tak:,no i tez malutko miejsca już:-)
Ja też odczuwam ból jak mała figluje, ale jak się nie rusza to zaczynam mieć czarne myśli:szok: i wolę jak daje mi popalić. A z drugiej strony jest to w sumie fajne uczucie, bo jak sobie pomyślę, że niedługo ten brzuszek zniknie i nikt mnie nie będzie od środka kopał to troszkę smutno się robi i będę chyba za tym tęsknić, ale tak naprawdę to chcę już tulić do siebie naszą kruszynkę. Zresztą nie tylko ja, mąż i dzieciaczki też nie mogą się już doczekać.

dziewczyny styczniówki prawie już skończyły a my co???? jakoś słabo się sypiemy:-D
Bo my nie jesteśmy takie wyrywne jak one:-D Poczekamy na swój czas, ale jak zaczniemy to Mama Sówka nie nadąży nas wpisywać:-D:-D:-D

A tak przy okazji to można by było na jakimś wątku zrobić taką naszą listę kto jeszcze pozostał w dwupaku i na kiedy ma termin?-styczniówki coś takiego mają. Byśmy wiedziały kto z nas jeszcze pozostał, bo z czasem ta lista rozpakowanych będzie spora i możemy się pogubić, ale to tak tylko pytam. Nie wiem może mi już ze strachu odbija:nerd::baffled:

Witajcie:-)
my już po wizycie..mała waży 2800 ,główką już do dołu..wszystkie wymiary i cała reszta ok..
mam już rozwarcie na jeden palec;-)
no i ogólnie wyniki mam dobre..
dzisiaj jak nigdy sie wyspałam nawet..;-):tak:
życze miłego popołudnia i do usłysznia poźmniej...ja zmykam do rodziców na obiadek i takie tam..
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty:tak:

reklama
Do góry