reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
A ja jak zwykle narzekanie, otoz wlasnie wrocilam od mojego lekarz , kiedys tam wspominalam ze mam wysokie cisnienie , no ale jak narazie nic mi na to nie poradzili bo nie,,,, Dzis jednak po wizycie cisnienie 149/95 sladowe bialko w moczu i krew:confused:
dodatkowo po Swietach troche spuchlam, nie tam jakos mega ale nogi i troszke rece mam obrzekniete.Juz ostatnio zlapalam dola bo naczytalam sie tych wszystkich informacji o zatruciu ciazowym , a tu ci masz !!! Nie wiem co myslec moja gp czeka az pojde we wtorek do szpitala na wizyte ale tam tez nic mi nie doradza , ost jak pojechalam specjalnie bo cisnienie mialam za wysokie to pielegniarka zmierzyla mi 2 razy ale wpisala mi to nizsze :confused: i lekarz stwierdzila ze jest ok :baffled:
Ja juz sie boje i panikuje :szok:

Kinia nie martw się na zapas - bo to nie służy ani Tobie ani Dzieciaczkowi.
Poczekaj spokojnie na to co powiedzą Ci w szpitalu. Jakby się miało dziać coś złego, to już być o tym wiedziała.

Pozdrawiam Dziewczynki i życzą kolorowych snów :-)

dziewczyny uważajcie na siebie, bo się nam połowa lutówek w styczniu wypakuje:):) ja jak narazie nie miałam ani jednego skurczu, a nawet jak jakies były tonie czułam

luczynka bierzesz jakiś magnez na skurcze łydek??? jak mnie takie łapały to lekarz kazał mi brać magne B6 3x dziennie, po 2 dniach mi przeszło

kinia220v ja też mam obrzęki na nogach i rękach, alelekarz powiedział że na tym etapie to już normalne i że mam się nie martwić, pomaga tez leżenie z nogami w górze.

kingusia1991 jak swędzi brzuch to znaczy że sie skóra rozciaga, mi też pomaga smarowanie oliwką

A ja jak zwykle narzekanie, otoz wlasnie wrocilam od mojego lekarz , kiedys tam wspominalam ze mam wysokie cisnienie , no ale jak narazie nic mi na to nie poradzili bo nie,,,, Dzis jednak po wizycie cisnienie 149/95 sladowe bialko w moczu i krew:confused:
dodatkowo po Swietach troche spuchlam, nie tam jakos mega ale nogi i troszke rece mam obrzekniete.Juz ostatnio zlapalam dola bo naczytalam sie tych wszystkich informacji o zatruciu ciazowym , a tu ci masz !!!

powiem Ci że moim niewprawnym i niemedycznym okiem to dziwnie Cię potraktowali:confused: takie ciśnienie, obrzeki i przede wszystkim te białko a oni nic sobie z tego nie robią???? ja od razu byłam wysyłana do szpitala na obserwację (chociaż przy okazji też na cukrzycę, albo przede wszystkim na cukrzycę i przy okazji na gestozę, nie wiem, wiem, że ciśnienie i właśnie białko bardzo się nie spodobało mojemu lekarzowi)... mam nadzieję, ze tylko niepotrzebnie się odzywam, ale sprawdź to, bo wygląda że masz typowe objawy:-( trzymam mocno kciuki!!

Luczynka- jak dziewczyny piszą na takie skurcze łydek itp trzeba brac koniecznie magnez....ja to samo mialam tylko rano...zreszta w pierwszej ciazy identycznie i magnez pomaga!!!!!1

Kingusia 1991- brzuszek sie rozciaga i skóra swedzi....trzeba kremowac grubo zeby rozstepy sie nie porobily...
A swedzi Cię tylko brzuch czy gdzies jeszcze np rece? bo to moze swiadczyc o holestazie w ciązy........moja siostra miala.....

U nas dzis spokojnie w sensie skurcze nie dokuczają.....ale jak to ja pisze nocka przed nami bo to głównie wtedy zaczyna sie dziac!!!!!!
Jutro z męzem amy latanka trochę bo trzeba kupic "podloge" w sensie panele itp wiec nie wiem w jakim stanie jutro bede..no ale nic trzeba myslec pozytywnie:))))))

Hej dzielne Mamuśki !!!
Jestem w ciąży bliźniaczej, ale termin mam na luty 2010 :-).
Niestety już kiepsko się czuję dlatego nie mam jak poczytać Waszych wypowiedzi ale mam jedno pytanko: Jak ubieracie dzieciaczki wychodząc ze szpitala?
-body na długi rękaw
-pajacyk na długi rękaw
i co dalej?
na końcu śpiworek, ciepła czapeczka, szaliczek i do fotelika samochodowego.
Jeszcze ewentualnie kocyk, aby okryć maleństwa :tak::tak:
Pewnie już omawiałyście ten wątek, ale proszę o wsparcie...

Pozdrawiam Was wszystkie i każdej życzę szczęśliwego rozwiązania, potem sporo siły, cierpliwości i wsparcia najbliższych :-D

Bry :-D u nas nocka minela spokojnie , raz na siusiu przerwa byla :tak: skurczy narazie nie mam tfu tfu tfu :-) moze nie bedzie trzeba szpitala :-D a ja na maratony sklepowe nie moge sobie pozwolic :-( ech ...

reklama
Hej dzielne Mamuśki !!!
Jestem w ciąży bliźniaczej, ale termin mam na luty 2010 :-).
Niestety już kiepsko się czuję dlatego nie mam jak poczytać Waszych wypowiedzi ale mam jedno pytanko: Jak ubieracie dzieciaczki wychodząc ze szpitala?
-body na długi rękaw
-pajacyk na długi rękaw
i co dalej?
na końcu śpiworek, ciepła czapeczka, szaliczek i do fotelika samochodowego.
Jeszcze ewentualnie kocyk, aby okryć maleństwa :tak::tak:
Pewnie już omawiałyście ten wątek, ale proszę o wsparcie...

Pozdrawiam Was wszystkie i każdej życzę szczęśliwego rozwiązania, potem sporo siły, cierpliwości i wsparcia najbliższych :-D
musisz poszukac kilka stron wczesniej, nie wiem dokladnie ile, ale byla mowa na ten temat i duzo dziewczyn sie wypowiadalo, te z doswiadczeniem zimowym tez

Do góry