reklama
kinia220v
Fanka BB :)
Ja mam nadzieję że rodzice zostawią mi zwykły rtęciowy. Według położnej najlepiej mierzy temperaturę. Własnie te wszystkie elektroniczne wynalazki są wygodne, ale potrafią być bardzo niedokładne. Takich rtęciowych już podobno nie można kupić w aptece, ale ja mam jeden w domu.
Ja tez mam taki rteciowy i jeszcze elektroniczny w dodatku kupilam ten nieszczesny cyfrowy . I nie wiem co mam zrobic kurcze czy go oddac bo boje sie ze bede panikowac z ta temperatura u maluszka a z tego co wiem to rteciowe sa wycofane a w zamian rteci jest to inny plyn ale termometr zostal taki sam (mozna zapytac w aptece).
No a u mnie noc tez taka sobie , dlonie wciaz mi dretwieja, wczoraj prawa noga spuchnieta ze kostki nie widac na szczescie cisnienie mam 138/86 w spoczynku. 8 stycznia mam wizyte wie zobaczymy co lekarz powie.
Pozdrawiam serdecznie brzuchatki.
Cześć Dziewczyny :-)
Widzę, że wczoraj niezła dyskusja się tu wywiązała ;-)
Przez ostatnie naście dni, to prawie cisza, a wczoraj proszę, proszę...
Ja tak samo jak większość - piorę i prasuję wszystko - łącznie z flanelkami, kocykami, ręcznikami, pościelami, tetrami, o wszystkich ubrankach nie wspominając. Pomęczę się trochę, bo prasować nienawidzę , ale w końcu czego się nie robi dla własnego Dzieciaczka
Super wieści :-)
Fajnie, że Maluszek już taki duży
Też miałam nieprzespaną noc dzisiaj
Ostatnio w ogóle ciężko śpię - strasznie mi w nocy gorąco, mimo, że w mieszkaniu mam jakieś 17 stopni w nocy, bo nie lubię jak jest za ciepło
A dzisiaj jeszcze jak się obudziłam koło 4 na sikanie, to do 6 nie mogłam zasnąć. Udało mi się dopiero jak Mój zaczął się zbierać do pracy. Ale i tak było więcej przewracania się z boku na bok niż prawdziwego snu :-eek:
A co do termomwtra, to jeszcze nie zdecydowałam.
Mam taki rtęciowy w domu (podobno one są najlepsze), ale nie wiem czy się sprawdzi przy wiercącym się Maluchu :-( Zobaczymy.
Na razie chyba zostanę przy tym, a w rzie czego, to sklepy i apteki są - zawsze mogę Mojego wysłać na zakupy ;-)
A tak poza tym, to u nas zima na całego
Śniegu znowu napadało, więc może chociaż Sylwester będzie biały ;-)
Ja się wybieram na domówkę do znajomych - jeszcze muszę przygotować jakieś sałatki :-) Ale najpierw na zakupy do sklepu:-( Pracowity dzień mnie dziś czeka. ;-)
Trzymam kciuki xza dzisiejsze wizyty i życzę miłego dnia
Postaram się wpadać tu do Was w przerwach, ale nie obiecuję ;-)
Widzę, że wczoraj niezła dyskusja się tu wywiązała ;-)
Przez ostatnie naście dni, to prawie cisza, a wczoraj proszę, proszę...
A ja chyba będę wszystko prać, nawet te nowe rzeczy...
oczywiście zgodnie z metkami, żeby mi się nie pokurczyło do ubranek dla lalek Barbie bo to by było przegięcie... .
Ja tez bede prala , ale to co bedzie dotykac cialko maluszka ;-) tak mi siostra powiedziala wiec wszystkie body, kaftaniki, spiochy wypiore , a z prasowaniem to zobacze po , pralke mam z funkcja prasowania, gdzie na naszych duzych rzeczach sie sprawdza, ale nie wiem jak bedzie z tymi dla maluszka :-) Aha jeszcze poradzila mi wyprac kocyki, reczniki, pieluchy(tetre i flanele)
A mam takie pytanko jaki termometr kupilyscie albo macie zamiar kupic, bo ja kupilam cyfrowy 1 sek i normalnie zla jestem i chyba go oddam , bo jak mierze temp. to raz mam 36.5 a nieraz 37.8 kurcze to chyba za duza rozbierznosc ????
Ja tak samo jak większość - piorę i prasuję wszystko - łącznie z flanelkami, kocykami, ręcznikami, pościelami, tetrami, o wszystkich ubrankach nie wspominając. Pomęczę się trochę, bo prasować nienawidzę , ale w końcu czego się nie robi dla własnego Dzieciaczka
hej!!! ja już po wizycie naszczęście wszystko w porządku, malutki rośnie, waży już 2480g, kawał chłopa z niego siusiak ne odpadł, serducho bije miarowo, żadnych niepokojących rzeczy na USG nie widać strasznie jestem zadowolona
Super wieści :-)
Fajnie, że Maluszek już taki duży
Witam. masakryczna noc za mną. 5 razy do kibelka wstawałam, ledwo na oczy widzę Czy ja doczekam dzisiaj tej północy to nie wiem
Też miałam nieprzespaną noc dzisiaj
Ostatnio w ogóle ciężko śpię - strasznie mi w nocy gorąco, mimo, że w mieszkaniu mam jakieś 17 stopni w nocy, bo nie lubię jak jest za ciepło
A dzisiaj jeszcze jak się obudziłam koło 4 na sikanie, to do 6 nie mogłam zasnąć. Udało mi się dopiero jak Mój zaczął się zbierać do pracy. Ale i tak było więcej przewracania się z boku na bok niż prawdziwego snu :-eek:
Ja mam nadzieję że rodzice zostawią mi zwykły rtęciowy. Według położnej najlepiej mierzy temperaturę. Własnie te wszystkie elektroniczne wynalazki są wygodne, ale potrafią być bardzo niedokładne. Takich rtęciowych już podobno nie można kupić w aptece, ale ja mam jeden w domu.
A co do termomwtra, to jeszcze nie zdecydowałam.
Mam taki rtęciowy w domu (podobno one są najlepsze), ale nie wiem czy się sprawdzi przy wiercącym się Maluchu :-( Zobaczymy.
Na razie chyba zostanę przy tym, a w rzie czego, to sklepy i apteki są - zawsze mogę Mojego wysłać na zakupy ;-)
A tak poza tym, to u nas zima na całego
Śniegu znowu napadało, więc może chociaż Sylwester będzie biały ;-)
Ja się wybieram na domówkę do znajomych - jeszcze muszę przygotować jakieś sałatki :-) Ale najpierw na zakupy do sklepu:-( Pracowity dzień mnie dziś czeka. ;-)
Trzymam kciuki xza dzisiejsze wizyty i życzę miłego dnia
Postaram się wpadać tu do Was w przerwach, ale nie obiecuję ;-)
No a u mnie noc tez taka sobie , dlonie wciaz mi dretwieja, wczoraj prawa noga spuchnieta ze kostki nie widac na szczescie cisnienie mam 138/86 w spoczynku. 8 stycznia mam wizyte wie zobaczymy co lekarz powie.
Pozdrawiam serdecznie brzuchatki.
Kinia mi też drętwieją dłonie. A dzisiaj to nawet mam wrażenie, że lewą dłoń mam cały czas lekko odrętwiałą - nie mam pojęcia co to jest
No ale przed Nowym Rokiem i tak już na wizytę u mojej gin się nie załapię, więc póki co, to staram się nie panikować. Wizytę umówioną mam na 11.01. Mam nadzieję, że mi się nie pogorszy do tego czasu - a póki co, to czekam ;-)
Będzie dobrze - mam nadzieję :-)
✬⋰
(.•´`*.✬⋰
*.*✬⋰´¨) SZCZESLIWEGO
.•´,•*´¨)¸.•*¨)✬NOWEGO ROKU
¸.•´¸✬⋰.•*´¨)✬I SZAMPANSKIEJ
*.*✬¸•´¸✬⋰.•*´¨)✬ZABAWY
(¸✬⋰.•´ (¸.•` * ¸.✬⋰•´¸.•*´¨)✬⋰
......\~~~~~/.....\~~~~~/
.......\~~~~/.......\~~~~/
........\~~~/.........\~~~/
.........\~~/...........\~~/
..........\~/.............\~/
...........||...............||
......./****\........../ ****\.
✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰
Stary Rok sie kończy,
Jego blask już mija.
Nowy 2010 do brzegu dobija.
życzę Wam ,by był piękny.
Lepszy od Starego
A WAM przyniósł coś szczególnego.
Dużo zdrowia i radości,
szczęścia w życiu i miłości,
uśmiechu na twarzy
i to o czym marzycie.
O*o________________O*o
__$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
__$$|______________|$$
__$$|___11_12_1____|$$
__$$|__10__II___2__ |$$
__$$|__9___O___3__ |$$
__$$|___8______4___|$$
__$$|____7_6_5_____|$$
__$$|______________|$$
__$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
O*o________________O*o
*¨¨*¤.¸¤*¨¨*¤.¸¤*¨¨*¤.¸¤*
*.*´¨) SZCZESLIWEGO
¸.•´¸.•*´¨) NOWEGO
.•´,•*´¨)¸.•*¨) ROKU
¸.•´¸.•*´¨).•*´¨) 2010
(.•´`*.✬⋰
*.*✬⋰´¨) SZCZESLIWEGO
.•´,•*´¨)¸.•*¨)✬NOWEGO ROKU
¸.•´¸✬⋰.•*´¨)✬I SZAMPANSKIEJ
*.*✬¸•´¸✬⋰.•*´¨)✬ZABAWY
(¸✬⋰.•´ (¸.•` * ¸.✬⋰•´¸.•*´¨)✬⋰
......\~~~~~/.....\~~~~~/
.......\~~~~/.......\~~~~/
........\~~~/.........\~~~/
.........\~~/...........\~~/
..........\~/.............\~/
......./****\........../ ****\.
✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰
Stary Rok sie kończy,
Jego blask już mija.
Nowy 2010 do brzegu dobija.
życzę Wam ,by był piękny.
Lepszy od Starego
A WAM przyniósł coś szczególnego.
Dużo zdrowia i radości,
szczęścia w życiu i miłości,
uśmiechu na twarzy
i to o czym marzycie.
O*o________________O*o
__$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
__$$|______________|$$
__$$|___11_12_1____|$$
__$$|__10__II___2__ |$$
__$$|__9___O___3__ |$$
__$$|___8______4___|$$
__$$|____7_6_5_____|$$
__$$|______________|$$
__$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
O*o________________O*o
*¨¨*¤.¸¤*¨¨*¤.¸¤*¨¨*¤.¸¤*
*.*´¨) SZCZESLIWEGO
¸.•´¸.•*´¨) NOWEGO
.•´,•*´¨)¸.•*¨) ROKU
¸.•´¸.•*´¨).•*´¨) 2010
marga82
Lutóweczka2010
To musimy gdzies całkiem niedaleko siebie mieszkac moze nawet w tej samej miejscowosci :-):-):-) napewno nie w Mińsku odstrasza mnie ten szpital raczej nastawiam sie na Madalińskiego no chyba ze trzeba bedzie szybko i mało czasu to do Miedzylesia ;-)bo najbliżej mam;-)A gdzie masz zamiar rodzić? W Mińsku czy w Warszawie? Ja w W-wie na Kasprzaka
Dzięki Angela :-)
A jak tam Twój synuś?
dziękuje odpukać dobrze :-)
przybiera na wadze wczoraj wazył 1595 , zjada juz ok 36 ml pokarmu uczymy go ssać, karmie go butelką i niezle mu idzie wszystko ma po odłanczane tylko maseczke z tlenem na gdzies z boku i jak sada mu saturacja to dają mu troche tlenu ale ogolnie jest ok
łobuzuje w inkubatorze jak ma mokro to krzyczy w niebogłosy ;-) n ok 30-40 minut przed jedzeniem juz sie budzi i mlaska buzia że chce jeść
kingusia1991
reklama
agapa
Ja mieszkam dokładnie na północ od Mińska w str. Łochowa. Ja od mińskiego szpitala to też z daleka. Wszyscy mówią że teraz to tam jest dużo lepiej i wogóle, ale tak mówili też 4 lata temu kiedy bylam z rodzącą koleżanką i przez kilkanaście godz. nikt się nią nie chciał zająć, a skurcze miała tak silne że wyła z bólu i mało mi ręki nie połamała jak mnie ściskała. Dopiero jak jej teściowa przyjechała zrobiła awanturę i dała kasę w łapę to dopiero skurcze zauważyli, rozwarcie i na porodówkę położyli. Po 4-5 godz. urodziła. Nie ufam temu szpitalowi.To musimy gdzies całkiem niedaleko siebie mieszkac moze nawet w tej samej miejscowosci :-):-):-) napewno nie w Mińsku odstrasza mnie ten szpital raczej nastawiam sie na Madalińskiego no chyba ze trzeba bedzie szybko i mało czasu to do Miedzylesia ;-)bo najbliżej mam;-)
Ty pewnie mieszkasz gdzieś przy trasie Mińsk-W-wa?