reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

No, udało mi się nadrobić 2-dniowe zaległości forumowe :-)

Witajcie Lutóweczki!!
ja już po porannej glukozie,dzisiaj robiłam badanie,na wyniki musze poczekac do czwartku( mam nadzieje,że nie bedzie tak źle;-))

Ja na glukozie i innych badaniach (mocz, morfologia) byłam w sobotę.
I wczoraj dzwoni do mnie babeczka z laboratorium, że wyniki mam nie teges i żeby to szybko skonsultować z lekarzem. :-:)-:)-(
Dobrze, że wizytę mam umówioną na poniedziałek, ale co się nadenerwuję do tego czasu to moje :wściekła/y:
Wredna baba, tak mi popsuć humor.:no:
Mam nadzieję, że to nic poważnego. Już się tu przecież zdarzało, że lekarze "straszyli", a potem się okazywało, że to jakieś błahostki. Chciałabym, żeby tak było i w moim przypadku :-(

Najeli wszystkiego NAJ NAJ NAJLEPSZEGO dla Ciebie i Twojej Kruszynki no i oczywiście pociechy z męża :-)

Spóźnione, bo spóźnione, ale bardzo serdeczne i gorące życzenia także ode mnie :-D
Sto lat !!!

Witam porannie lutoweczki:-):-)

No mam nadzieje, ze dzis bedzie tu troszke gwarniej niz wczoraj:tak::tak:

Milego dnia:-)

No ja też miałam nadzieję, że dziś będzie tu większy ruch, a tu lipa.
Chyba Śnieżynki świętują z rodzinami. :tak:
Tylko dlaczego tak jest, że jak ja mogę z Wami posiedzieć, to akurat na forum są pustki?? ;-)

hej dziewczyny;-) jak tam humorki w dzien swiateczny???:-D:-D moj dobry bo zaraz sie ubieram i jade do mamy na Rogale Marcińskie mmmmmmmmmm mniam:-p:-p:-p:-p:-p

Dzien Dobry!!

POza tym ktos musi mi w kncu wyjasnic o czym Wy tu piszecie laski, bo o tym rogalach to juz nie pierwszy raz slysze... czy to te z makiem?
Mniam mniam...

A ja byłam wczoraj w Poznaniu (no prawie) i sobie przywiozłam na zapas tych rogali :-D:-D:-D Pychotka

MamoAlexa tak, to te z nadzieniem z białego maku, orzechami, migdałami i rodzynkami. W cieście półfrancuskim, polane lukrem i ze skórką pomarańczową na wierzchu. :rofl2:

reklama
A z czym one są i jak smakują?:-D Prześlesz mi jednego?:sorry:

Dzien Dobry!!

Ale dzien wczorja mialam! Caly czas bieganina, rano polozna, potem po synia do przedszkola, a wieczorem z nim na szczepienie... Lalo jak z cebra wiec przemoklam 3 razy! Dzisiaj tylko w domku sobie siedze i regeneruje sie! Ciepla herbatka, ciacho, spagetti na sniadanko...wiecie takie tam ciazowe zachciewajki!

Humor tak sobie, ale bedzie lepiej wieczorkiem:)
POza tym ktos musi mi w kncu wyjasnic o czym Wy tu piszecie laski, bo o tym rogalach to juz nie pierwszy raz slysze... czy to te z makiem?
Mniam mniam...
Teraz biegne do kuchni w bardzo waznej sprawie.. wiecei cos slodkiego wszamac, bo o wage trzeba dbac, zeby mnie laski ze stowarzyszenia nie wywalily, ze za malo przytylam;o))
Aha zmierzylam sie dzis w pasie i wiecei co... 108cm!!!! Taaaaaki ze mnie bydlak wielki:)

rogale marcińskie to ciasto półfrancuskie z nadzieniem z białego maku, wanili, mielonych daktyli lub fig, cukru, śmietany,rodzynek masła i skórki pomarańczowej

A ja byłam wczoraj w Poznaniu (no prawie) i sobie przywiozłam na zapas tych rogali :-D:-D:-D Pychotka

MamoAlexa tak, to te z nadzieniem z białego maku, orzechami, migdałami i rodzynkami. W cieście półfrancuskim, polane lukrem i ze skórką pomarańczową na wierzchu. :rofl2:

rogale marcińskie to ciasto półfrancuskie z nadzieniem z białego maku, wanili, mielonych daktyli lub fig, cukru, śmietany,rodzynek masła i skórki pomarańczowej

Alez mi smaka laski narobilyscie!!!!!! :))) Tu niestety nie ma takich pysznosci a i w PL takich nie znalam:(((
My tu to tylko bulki cynamonowe zajadamy ale te z pewnoscia sie nie umywaja do tych rogalikow...
:))
Zmykam teraz dziewczynki po Alusia mojego potem obiadek i posprzatac toche ...
ach.. koniec wylegiwania sie!
No i oczywiscie pobuszuje po szafkach, moze jeszcze cos slodkiego wynajde....
:))

Ja już po obiadku:-) deserki gotowe i sałatkę idę robić jutro mama ma imieniny jakiś przent muszę i chcę jej kupić:sorry: A mam ją tylko jedną:sorry: pomoże mi wyprawkę kupić a teraz gdy remont się kończy i czeka nas przeprowadzka to przyda mi się pomoc:sorry: Widzę ze dzisiaj tu pusto pewnie świętujecie;-):-)

no wlasnie.. wszytkie przepadly...

Patrycja, a Ty o mame dbaj i prezencik kup! ;) I wiem ze nie tylko o wyprawke Ci chodzi;o)))
Fajnie,ze jutro poswietujecie...

no wlasnie.. wszytkie przepadly...

Patrycja, a Ty o mame dbaj i prezencik kup! ;) I wiem ze nie tylko o wyprawke Ci chodzi;o)))
Fajnie,ze jutro poswietujecie...
ale to chyba normalne zawsze tu w niedziele i w święta pustka:-) Dziewczyny odpoczywają;-):-) no pewnie że nie ale za pomoc na pewno się jej jeszcze nie raz odwdziecze, bo Grzesiek w pracy i sama nie dam rady z tym wszystkim:sorry:

reklama
Do góry