reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Chyba sie kompletnie nie zrozumiałyśmy. Czy ja powiedziałam, ze skład szczepionki jest inny? Ja tylko powiedziałam, ze mogę sie jedynie wypowiedzieć na temat sytuacji i podejścia i na temat uświadomienia społeczeństwa w UK. o czyich kompetencjach mówisz? Moich? Nie uważam się za żadną specjalistke w dziedzinie medycyny, ale jednak pewne pojęcie na ten temat posiadam ze wzgledu na wykonywany zawód.

.
Oj pandorka nie denerwuj sie tak...

reklama
Dzien Dobru Brzuchatki:-):-):-)
Kasiu5110 nie denerwuj sie sie skrabenko, nie ma co na zapas sie martwic:tak::tak:, moze to faktycznie jest blahostaka a ty takie stesy przezywasz:tak::tak::tak:Bedzie dobrze, trzymam kciuki za Ciebie i twoje malenstwo:tak::tak:

Troszkę mnie dziwi, że tak późno dają wam posłuchać serduszka. My słuchamy serduszka przy każdym najmniejszym badanku, czy wizycie. W sumie chyba już z milion trzysta tysięcy razy. Coś wspaniałego. Dziś Filip ostro skopał tą końcówkę, co mi położna do brzucha przykładała. Nie podobało się chłopakowi i tyle!
Nie chodziło o słuchanie serduszka ( też słucham jak jestem u gin) a o dokładne zbadanie budowy anatomicznej i przepływów (doppler) wykonywane na USG połówkowym. Moja Zuzia niestety zasłaniała przez swoje ułożenie serduszko (częściowo) więc nie widać było dokładnie komór i przedsionków.Skierowano nas na echo licząc na dokładniejszy sprzęt oraz lepsze ułożenie dziecka i się udało WKOŃCU - dostałam nawet piękne foto serduszka ze zdjęciem komór/przedsionków.

"Echokardiografia płodu pozwala także ocenić funkcje czynnościowe serca i całego układu krążenia i odpowiedzieć na pytanie czy nienarodzone dziecko jest wydolne krążeniowo. W przypadkach nierównej pracy serca płodu ECHO pozwala sprecyzować rodzaj arytmii odpowiadając na pytanie czy jest ona groźna dla płodu czy nie.."

"Aktualne zalecenia Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego (Sekcji Ultrasonografii) odnośnie oceny serca płodu w czasie przesiewowego badania położniczego nakazują ocenę wielkości, położenia, rytmu oraz tzw. obrazu czterech jam serca (dwóch przedsionków i dwóch komór) – to dość dużo, pod warunkiem, że osoba która to wykonuje wie o co chodzi. W zaleceniach owych nie nakazuje się jednakże oceny odchodzących od serca naczyń, co powoduje, że wiele wad serca nie jest rozpoznawanych np. przełożenie wielkich naczyń, czy też złożona wada serca nazywana tetralogią Fallota"
więcej tu: http://sonomedika.pl/usg_ciazy.htm

Ostatnia edycja:
u mnie 10 stopni i sloneczko:-) Zaraz biore syna i wedrujemy do miasta:cool2:

Czy Wam tez puchna nogi?:-(

Ach, i pytanko jak sie wkleja suwaczek??? W profilu? jak tak - to gdzie - prosze o pomoc:zawstydzona/y:
Napisz mi na priva date ostatniej @ to Ci zrobię suwaczek a Ty go potem wkleisz w sygnaturze;-):-)
no i jestem... pamięta mnie ktoś jeszcze?...:no: Wreszcie, po wielu bojach z firmą INEA (wrrr) mamy internet. Miałam nadrobić zaległości, ale zrobiło się tego ponad 400 stron!!!:-)
Powiem w skrócie, że mała rusza się już jak wiercipiętka, byłam na usg połówkowym i wszystko jest w porządku (tylko za dwa tyg idę na poprawkę, bo mała w ostatniej chwili zasłoniła serduszko i jest tylko do połowy zbadane. Ale doktorek powiedział, że jest chyba ok, ale on musi to widzieć wyraźnie. Staram się o tym nie myśleć...)
Poza tym mam już ubranka, ktre dostałam w spadku od rodzinki i jedna połowę wyprasowałam a drugą zostawiam na jutro. Sama przyjemność:-)
Mam nadzieję, że wszystko w porządku i Wasze brzuszki rosną zdrowo. Od dziś będę tu codziennie. Słowo skauta:)
janse że pamiętamy!:-)Super że z córeńką wszystko ok i na pewno serduszko zdrowiutkie:tak::-)
hej,dziś dzwoniłam do mojej Pani gin.z Polski i ona powiedział mi,że z cytologii nie może stwierdzieć czy mam tego wirusa hpv.Sama nie wiem już komu mam wierzyć:(
Miejmy nadzieję że to jakieś drobne zapalenie i szybko to wyleczysz:sorry2:
Witam serdecznie :)
jestem nowa na forum termin mam na 6 lutego, bedzie córeczka Helena :)
Witam i gatuluje córeńki:-D:-D:-D

a tak w ogóle to jestem niedobra:-( Nie przywitałam się:-( Także dzień dobry Gwiazdy:-D ja oglądam dd tvn, jem sniadanie nadrabiam u Was zaległości i czytam stronkę o grypce ufff... Sama siebie podziwiam:-D Miłego dnia Wam życzę!:-D

Cześć Dziewczynki :-)
Co tam u Was słychać w ten zimny poranek?
We Wrocławiu spadł śnieg. Aż byłam w szoku jak zobaczyłam białość za oknem :szok:

Poza tym muszę się wam pożalić. :-(
Nie mam do tej pory dostępu do zamkniętego wątku, a tak bym sobie chciała z Wami pogadać :-:)-:)-(
Już pisałam i do Pandorki i do Mamy Sówki, ale żadna nie odpowiada :-:)-(
Drogie Bravo, co robić?

Dafne24
witamy na forum :-D

Witam Śnieżynki:-)

Ja tylko na sekundkę, bo dzis mam kupę roboty. A u mnie śnieg i mróz. Wieje wiatr i wogóle koszmar.

W Dzieńdobry tvn o 10:15 będzie test wózków dziecięcych (pewnie będą same w kosmicznych cenach, ale obejrzeć można:tak:)

Buziaki dla Was, jak znajdę chwilę to będę wpadać

reklama
Cześć Dziewczynki :-)
Co tam u Was słychać w ten zimny poranek?
We Wrocławiu spadł śnieg. Aż byłam w szoku jak zobaczyłam białość za oknem :szok:

Poza tym muszę się wam pożalić. :-(
Nie mam do tej pory dostępu do zamkniętego wątku, a tak bym sobie chciała z Wami pogadać :-:)-:)-(
Już pisałam i do Pandorki i do Mamy Sówki, ale żadna nie odpowiada :-:)-(
Drogie Bravo, co robić?

Dafne24 witamy na forum :-D
Spróbuj do pandorki jeszcze raz napisać może nie dostała wiadomości;-)
Witam Śnieżynki:-)

Ja tylko na sekundkę, bo dzis mam kupę roboty. A u mnie śnieg i mróz. Wieje wiatr i wogóle koszmar.

W Dzieńdobry tvn o 10:15 będzie test wózków dziecięcych (pewnie będą same w kosmicznych cenach, ale obejrzeć można:tak:)

Buziaki dla Was, jak znajdę chwilę to będę wpadać
Na pewno ale można pooglądać wózki nie a naszą kieszeń;-):-)

Do góry