reklama
aninaka
Fanka BB :)
no i jestem... pamięta mnie ktoś jeszcze?... Wreszcie, po wielu bojach z firmą INEA (wrrr) mamy internet. Miałam nadrobić zaległości, ale zrobiło się tego ponad 400 stron!!!:-)
Powiem w skrócie, że mała rusza się już jak wiercipiętka, byłam na usg połówkowym i wszystko jest w porządku (tylko za dwa tyg idę na poprawkę, bo mała w ostatniej chwili zasłoniła serduszko i jest tylko do połowy zbadane. Ale doktorek powiedział, że jest chyba ok, ale on musi to widzieć wyraźnie. Staram się o tym nie myśleć...)
Poza tym mam już ubranka, ktre dostałam w spadku od rodzinki i jedna połowę wyprasowałam a drugą zostawiam na jutro. Sama przyjemność:-)
Mam nadzieję, że wszystko w porządku i Wasze brzuszki rosną zdrowo. Od dziś będę tu codziennie. Słowo skauta
Powiem w skrócie, że mała rusza się już jak wiercipiętka, byłam na usg połówkowym i wszystko jest w porządku (tylko za dwa tyg idę na poprawkę, bo mała w ostatniej chwili zasłoniła serduszko i jest tylko do połowy zbadane. Ale doktorek powiedział, że jest chyba ok, ale on musi to widzieć wyraźnie. Staram się o tym nie myśleć...)
Poza tym mam już ubranka, ktre dostałam w spadku od rodzinki i jedna połowę wyprasowałam a drugą zostawiam na jutro. Sama przyjemność:-)
Mam nadzieję, że wszystko w porządku i Wasze brzuszki rosną zdrowo. Od dziś będę tu codziennie. Słowo skauta
nie martw się - ja miałam dokładnie tak samo - dopiero na 3cim badaniu (poszłam na echo serduszka) dzidzia ładnie się pokazała i serduszko zbadaliśmyPowiem w skrócie, że mała rusza się już jak wiercipiętka, byłam na usg połówkowym i wszystko jest w porządku (tylko za dwa tyg idę na poprawkę, bo mała w ostatniej chwili zasłoniła serduszko i jest tylko do połowy zbadane. Ale doktorek powiedział, że jest chyba ok, ale on musi to widzieć wyraźnie. Staram się o tym nie myśleć...)
tzn .ta moja gin stad nie może mi mówić,że da sie wykryć tego wirusa,bo niby się nie da,trzeba zrobić dodatkowe badania
Kasia spokojnie, póki nie pójdziesz na wizytę i się nie dowiesz dokładnie o co chodzi, to się nie denerwuj.
Ja sama wiem z własnego doświadczenia, że lekarz potrafi najpierw nieźle wystraszyć, a potem okazuje się, że chodzi o błahostkę.
Także bądź dzielna :-)
pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
nie martw się - ja miałam dokładnie tak samo - dopiero na 3cim badaniu (poszłam na echo serduszka) dzidzia ładnie się pokazała i serduszko zbadaliśmy
Troszkę mnie dziwi, że tak późno dają wam posłuchać serduszka. My słuchamy serduszka przy każdym najmniejszym badanku, czy wizycie. W sumie chyba już z milion trzysta tysięcy razy. Coś wspaniałego. Dziś Filip ostro skopał tą końcówkę, co mi położna do brzucha przykładała. Nie podobało się chłopakowi i tyle!
Witam, jestem nowa na tym forum i nie chcialabym nikogo od poczatku do siebie zrazac, jednak nie wydaje Ci sie Pandorko, ze szczepionki sa wszedzie takie same? Nawet jeśli różnią się nazwą lub skladem substancji pomocniczych, substancja czynna pozostaje ta sama. Tym bardziej rzecz ta dotyczy nowych lekow, a tym samym szczepionki na świnska grype,zatem fakt, ze mieszkasz w UK czy Ukrainie w tym wypadku nie ma znaczenia....nie miejsce zamieszkania jest istotne a kompetencje.
Chyba sie kompletnie nie zrozumiałyśmy. Czy ja powiedziałam, ze skład szczepionki jest inny? Ja tylko powiedziałam, ze mogę sie jedynie wypowiedzieć na temat sytuacji i podejścia i na temat uświadomienia społeczeństwa w UK. o czyich kompetencjach mówisz? Moich? Nie uważam się za żadną specjalistke w dziedzinie medycyny, ale jednak pewne pojęcie na ten temat posiadam ze wzgledu na wykonywany zawód.
Jezeli chodzi o te szczepionki to zarazone sa ptasia grypa albo rtecia albo jeszcze innym swinstwem
Wczesniej podalam link do filmu ale niewiem czy ktos obejrzal...:-(A szkoda jesli nie. Troche trwa ale jest wazny wiec warto.
Wczesniej ktos mnie pytal po co ma obejrzec itd itp...przeciez niebede streszczac filmu, bo nie ma sensu jak podalam link
Dziwnym jest jednak fakt, ze kobiet w ciazy nie szczepi sie a teraz ida "na pierwszy odstrzal" A raczej nie grypa swinska nas zniszczy lecz szczepionka na nia...
Pozdrawiam i milego dnia zycze.
monikasia... dziękujemy za podany przez ciebie link, ale myslę, ze podałas go już wystarczająco wiele razy, że w razie czego bedzie mozna go odnaleśc w twoich postach bez problemu.;-)
kotusiek
Początkująca w BB
Chyba sie kompletnie nie zrozumiałyśmy. Czy ja powiedziałam, ze skład szczepionki jest inny? Ja tylko powiedziałam, ze mogę sie jedynie wypowiedzieć na temat sytuacji i podejścia i na temat uświadomienia społeczeństwa w UK. o czyich kompetencjach mówisz? Moich? Nie uważam się za żadną specjalistke w dziedzinie medycyny, ale jednak pewne pojęcie na ten temat posiadam ze wzgledu na wykonywany zawód.
Chyba faktycznie sie nie zrozumialysmy. Chodzilo mi o to, ze skoro napisalas, ze szczepionka szkodzi, to bedzie tak samo szkodzila w UK jak w kazdym innym miejscu. Na temat Twoich kompetencji nie zamierzam dyskutowac, bo przede wszystkim nie znam ani Ciebie, ani nie wiem w jakim charakterze pracujesz. Oprocz tego nie mam zbytnio zaufania, do opinii wypowiadanych na tematy medyczne na forach internetowych przez anonimowe osoby. Mowiac kompetencje mialam na mysli medyczne autorytety, ktore sie na ten temat wypowiadaja. Takze bez urazy, zwykle nieporozumienie. :-)
reklama
Defne witamy w gronie Sniezynek - przyjemnej ciazy zycze i mam nadzieje ze zagoscisz dluzej w naszym gronie a moze nawet niedlugo doczekasz sie nagrody od Lutowek .Witam serdecznie
jestem nowa na forum termin mam na 6 lutego, bedzie córeczka Helena