reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Cześć Wszystkim :-)

U mnie wszystko ok po wczorajszym dniu pełnym stresu przez ta cukrzycę dzisiaj byłam na zakupach, kupiłam kilka ciuszków małemu i zachaczyłam o Lidla tych bodziaków już nie było...ale na pocieszenie wziełam kocyk i recznik z kapturkiem.

Kkropeczka a co z Twoim wynikiem z tej gluzkozy? mi wyszedł o duuuuużo za duży po 50g 190 więc kazał mi lekarz zrobić 75g i po godzinie wyszło 145 a po dwóch 125 więc nie mam cukrzycy nie muszę sie ograniczać ale i tak nie chce szaleć ze słodyczami bo mąż mi mówi że wpierdalam za pięciu :-( i sie gruba robie wkleje Wam kiedyś foty jaka "gruba " jestem

No to naprawdę duży miałaś wynik, ale rzeczywiście nie wiem czemu, zawsze po zrobieniu 75g wychodzi mniej. Mi dlatego lekarz (uff na szczęście!) nie kazał powtarzać badań na 75g. Bo wynik po 50g miałam 140. I on powiedział że to granice normy, ale jeszcze norma, ale jednak żebym te słodycze ograniczyła. Ja też wpierdalam za pięciu! I mój mąż to się zaczął cieszyć jak mu o tym ograniczeniu opowiedziałam:-p Powiedział, że wreszcie zajmę się jedzeniem czegoś zdrowszegooo, a mnie skręca, że nie mogę tyle co wcześniej. Gruba to Ty się pewnie tylko w brzuszku robisz;-)nie przesadzaj:happy2: no ale fajnie, że nie jestem sama w ograniczaniu się;-)

reklama
Pysia nie żartuję ostatnio nawet jak zasypialiśmy to sie spytał czy na pewno sie mustelą posmarowałam....

Kkropeczka a skąd wiesz ze po 75g wychodzi zawsze mniej? z tego co wiem tzn czytałam w m jak mama ze zaleca sie robić właśnie 75g

Pysiu, dlatego nie używa się metra w ciąży. Ja się nie mierzę;-) Chyba dużo nie przytyłam w tyłku, bo w majty się mieszczę, choć niektóre mnie uwierają, ale... nie sprawdzam ile urosło, żeby się niepotrzebnie nei martwić;-)

Pysia nie żartuję ostatnio nawet jak zasypialiśmy to sie spytał czy na pewno sie mustelą posmarowałam....

Kkropeczka a skąd wiesz ze po 75g wychodzi zawsze mniej? z tego co wiem tzn czytałam w m jak mama ze zaleca sie robić właśnie 75g

tzn. pewna nie jestem, ale znam kilka osób, którym właśnie po 75g ten wynik wyszedł taki jak trzeba, a wcześniej po 50g był jakiś zawyżony. nie wiem od czego to zależy:no: może to jest jakieś dokładniejsze, dlatego się zaleca... mi nie zalecił, ale w końcu dobry lekarz, więc chyba wie co robi... mam nadzieję, bo teraz to się już zastanawiać zaczęłam.

nie no mój też się pyta, czy ćwicze meśnie i kiedy zaczne ćwiczyć z kciązki ciązowej. Że mam duzy brzuch i go to dziwi :). ale nic takiego niemiłego. A to co napisałaś to zabrzamiało bardzo dziwnie :(

reklama
Do góry