reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
chathamka no tak w NFZ też jest darmowa... bo mi urzędniczka z Urzędu Pracy specjalnie wydrukowała ustawę ... po co miałabym kłamać ;) ... po prostu niektórzy o tym nie wiedzą i nie są doinformowani , że wystarczy tylko kartę ciąży i dokument tożsamości pokazać... z resztą ja też nie wiedziałam

ty mi powiedz gdzie konkretnie to będę codziennie patrzeć:-)

od dołu:-p tylko nie wiem jak Kejt Ci tam zajrzała:-p:-D:zawstydzona/y:

Znachorka wejdź na stronę NFZ-u i poczytaj ustawy ok ?? osoby do 18 roku życia i kobiety w okresie ciąży i połogu mają DARMOWE ubezpieczenie z NFZ-u (kobiety w ciąży pokazują tylko kartę ciąży i dokument tożsamości ) ...

oj kochana niby tak ale jak ja byłam w szpitalu i drugi raz na ktg to kazali mi pokazywać ubezpieczenie, a w pierwszym to bez tego nie chcieli dać wypisu:szok: pamiętaj, że to TYLKO Polska:tak:

Niunia... nie zamartwiaj się kochanie. Dobrze mówisz.. bądź twarda i konsekwentna. Z tego co widze nieźle ci idzie. I wiesz.. może tylko czasem warto przesiedzieć cicho i niż opier-dalać... bo to nie działa. Wiem że pewnie cię skręca... ja walczę od 5 lat z impulsywnym opier-dalactwem i zajebiście ciężko jest... ale spokój i wjazd na męską ambicję działa lepiej. Niestety tu potrzebna jest metoda zdartej płyty:"Jest mi przykro jak tak robisz.... Masz być głową rodziny... Ja jestem w ciąży a nie mam katar... Lada chwila zostaniesz ojcem czas się ogarnąć"... Mama wrażenie ze D zapomina że czas na odpowiedzialnośc....

dobrze gada, dać jej placka!!:tak::tak::tak:

Gucha to pewnie zależy od miasta.
Ja we Wrocławiu, w nowym aquaparku za jedne zajęcia płacę 25zł.
Nie jest to najtaniej, ale stwierdziłam, że na Dzidzi nie będę oszczędzać - jeśli może chociaż trochę nam takie zajęcia pomogą :-)
Ja z checia poszlabym na basen ale sie boje ze cos zalapie bo jestem bardzo podatna nawet przed ciaza mnie czesto lapaly rozne swinstwa zapaleniowe , a w czasie ciazy juz 2 razy .

Hurra - nie tylk oja czuję się jak orka....

W takim razie trzeba się przestawić że nie jest to ABSOLUTNIE PRWADA!!! Tylko jeden z psychicznych syndromów ciąży - ten bardziej bzdurniejszy...

Tygrynkooooooooo.... gdzie ty w szranki z nami stajesz z tą swoją stówką - dziewczynyyy no... weźcie coś jej powiedzcie!! ;)

Gucha to pewnie zależy od miasta.
Ja we Wrocławiu, w nowym aquaparku za jedne zajęcia płacę 25zł.
Nie jest to najtaniej, ale stwierdziłam, że na Dzidzi nie będę oszczędzać - jeśli może chociaż trochę nam takie zajęcia pomogą :-)

oj do Wrocławia to ja się wybierałam do tego aquaparku ech.... dopóki synek nie stwierdził, że mu najlepiej w łóżku:-D ale jeszcze pojadę to dam Ci znać i może razem się popluskamy??

Tygrynka ty ty waga polciezka - nie lapiesz sie na ciezka sorki

:-:)-:)-(
ale mam szanse nadrobić!!! brakuje mi tylko 113cm no błagam noooo ale bynajmniej kogucia nie jestem:-D

reklama
Kingusia : kiedy zakładałam karte w przychodni ginekologiczno położniczej , poproszono mnie o legitymacje ubezpieczeniową . Kiedy idę do dentysty , tak samo . Owszem uzyskasz bezpłatną opieke lekarską , ale nie zawsze to co jest ci potrzebne . Wiedziałaś np że osobom nieubezpieczonym leczącym się z darmowego pakietu nie przysługuje leczenie zębów ,których ubytki przekraczają ileś tam procent, tylko ich wyrwanie ? Nie wiem czy taka darmowa opieka lekarska to to o czym marze dla swojego dziecka i siebie .

Do góry