reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Mylisz się Kingusia ! Dziecko ma prawo miec przyznane obywatelstwo kraju w którym się urodziło bez względu na narodowość i obywatelstwo rodziców !!! A w polsce moja miła nie ma darmowego NFZu ... ubezpiecznie jest dla pracowników lub zarejestowanych jako bezrobotni . Ew możesz się ubezpieczać prywatnie . Możesz też figurować jako dziecko w pracowniczej książeczce ubezpieczeniowej twojego ojca lub matki bodajże do ukończenia nauki , tj 26 roku życia , nie jestem pewnia czy dokładnie tak .

reklama
Czas pokaże...wiem, że po narodzeniu dziecka się zmieni jego podejście, on dopiero zrozumie swoje błędy, jestem tego pewna...ale to jeszcze musi minać trochę czasu...[/QUOTE
To moj truten ma 30 tke na karku a w sobote z kolegami z pracy byl na disco - tez sie wkur...am . Oni sie czujaza pewnie padalce jedne , moj to mi powiedzial niby zartem , ze teraz to go nie zostawie bo dzidzia - a ja ze niech nie bedzie pewien .TO SWINSTWO , WIEM ALE MUSZE TO POWIEDZIEC - teraz sie okazuje ze kazda z nas ma problemy i ciesze sie <przepraszam >ze nie jestem sama , ze inni tez maja problemy . A mam nadzieje ze przez to zwierzanie bardziej sie zespolimy i wytrwamy do konca - BOZE ALE PRZYNUDZAM

pamietasz jak ja strzelilam focha wlasnie z tego samego powodu ale po paru dniach przeszlo i chcialam wrocic ale wstydzilam sie ...

ha a ja wiedziałam że wrócisz:tak: i wiem że nas podglądałaś:-D

Hihi - brzuszek 113 cm! a ty? ;)

dołączam do walki!! ale ja mam na razie tylko 100 w brzuszku:-( ale obwodu uda to juz nie podam bo może być podobnie:-D

No dobra jak już tak wszystkie sie zwierzata to ja też. Od wczoraj chodzę potłuczona.
-----wziął kluczyki i wyszedł.------

powiem tak-jak napisałaś że chodzisz potłuczona to się przeraziłam że Cię pobił:szok:ale tak nbie jest prawda????
po drugie to było mega smarkaczowskie czy jak to się odmienia zachowanie z jego strony i powinien dostać w łeb na otrzeźwienie!!! Ty jesteś jego żoną, jesteście rodziną i nie wiem jak on może wyjśc nie wiadomo gdzie, wrócic nie wiadomo kiedy i jeszcze pijany może??? co innego wyjść, uspokoić się i wrócić (mój tak robi jak jest mega wkurzony, potem widzę przez okno jak stoi nieruchomo z pół godziny pod domem, potem wraca i spokojnie rozmawia i nawet mnie rozumie:szok:) porozmawiaj z nim na spokojnie i wszystko sobie wytlumaczcie bo tak nie moze byc:no:

Znachorka wejdź na stronę NFZ-u i poczytaj ustawy ok ?? osoby do 18 roku życia i kobiety w okresie ciąży i połogu mają DARMOWE ubezpieczenie z NFZ-u (kobiety w ciąży pokazują tylko kartę ciąży i dokument tożsamości ) ... nawet mam gdzieś wydrukowaną ustawę , bo mi urzędniczka z Urzędu Pracy wydrukowała, więc tu się mylisz... a z tym Obywatelstwem się nie kłócę , bo do końca nie wiem ...

No to ja wam też opisałam moje smutki a teraz lecę sie umyć i wracam za jakiś czas.
Niunia... nie zamartwiaj się kochanie. Dobrze mówisz.. bądź twarda i konsekwentna. Z tego co widze nieźle ci idzie. I wiesz.. może tylko czasem warto przesiedzieć cicho i niż opier-dalać... bo to nie działa. Wiem że pewnie cię skręca... ja walczę od 5 lat z impulsywnym opier-dalactwem i zajebiście ciężko jest... ale spokój i wjazd na męską ambicję działa lepiej. Niestety tu potrzebna jest metoda zdartej płyty:"Jest mi przykro jak tak robisz.... Masz być głową rodziny... Ja jestem w ciąży a nie mam katar... Lada chwila zostaniesz ojcem czas się ogarnąć"... Mama wrażenie ze D zapomina że czas na odpowiedzialnośc....

Kejt , nie załamuj się ... ja w kwietniu wazyłam 63 , teraz już 82 ... może mniej niż ty , różnica jest okrutnie widoczna ... Spoko , zona kuzyna 35 kg przytyła i teraz pomalutku zrzuca ;) A w pasie 110 :*dodam że mam 168cm wzrostu

Szczerze mówiąc, w Polsce jest darmowe ubezpieczenie z NFZ-u . A jeśli jedziesz do np. Wielkiej Brytanii (też jest w UE) to musisz być tam 24h i masz już ubezpieczenie ... i oczywiście trzeba mieć potwierdzenie adresu zamieszkania w Anglii oczywiście... . I można nawet się starać o mieszkanie i tzw. benefity ... tyle murzynek i innych ciapków się tam zjeżdża (widziałam na własne oczy) jadą i robią dzieci i na benefitach siedzą... ale nie o to chodzi ... . Nawet jakbym pojechała rodzić w Holandii czy w innym kraju i tak dziecko dostaje Obywatelsko Polskie , ponieważ ja jestem polką i mój A. też jest polakiem chyba że mój A. by był holendrem to zmienia postać rzeczy heh
KINGA - z tymi benefitami nie jest tak prosto , mieszkaniami tez , mieszkam tu 5 lat caly czas legalnie pracuje i niektore mi sie nie naleza . A co do opieki zdrowotnej to kazdemy sie nalezy jest bezplatna , ale nie ma czego zazdroscic ja wole NFZ ...

reklama
To moj truten ma 30 tke na karku a w sobote z kolegami z pracy byl na disco - tez sie wkur...am . Oni sie czujaza pewnie padalce jedne , moj to mi powiedzial niby zartem , ze teraz to go nie zostawie bo dzidzia - a ja ze niech nie bedzie pewien .TO SWINSTWO , WIEM ALE MUSZE TO POWIEDZIEC - teraz sie okazuje ze kazda z nas ma problemy i ciesze sie <przepraszam >ze nie jestem sama , ze inni tez maja problemy . A mam nadzieje ze przez to zwierzanie bardziej sie zespolimy i wytrwamy do konca - BOZE ALE PRZYNUDZAM

każdy ma problemy kochana każdy... ja mam też parę innych, poważniejszych niż to że czasem czuję się samotna, ale staram się jakos trzymać... a tutaj fajne jest to że ŻADNA nie przynudza:no: każda może się wyżalić a w dodatku może nawet usłyszy jakąś poradę która pomoże... a faceci to zawsze byli dziwni i tacy pozostaną, mój jest kochany, ale też się żremy lub mnie wkurza, to chyba normalne:tak:

Do góry