Mylisz się Kingusia ! Dziecko ma prawo miec przyznane obywatelstwo kraju w którym się urodziło bez względu na narodowość i obywatelstwo rodziców !!! A w polsce moja miła nie ma darmowego NFZu ... ubezpiecznie jest dla pracowników lub zarejestowanych jako bezrobotni . Ew możesz się ubezpieczać prywatnie . Możesz też figurować jako dziecko w pracowniczej książeczce ubezpieczeniowej twojego ojca lub matki bodajże do ukończenia nauki , tj 26 roku życia , nie jestem pewnia czy dokładnie tak .
reklama
kingusia1991
Fanka BB :)
A ja na chwilkę znikam - za 10 min. będę , bo z piesem wyjdę na krótkie siusiu przed spaniem
Czas pokaże...wiem, że po narodzeniu dziecka się zmieni jego podejście, on dopiero zrozumie swoje błędy, jestem tego pewna...ale to jeszcze musi minać trochę czasu...[/QUOTE
To moj truten ma 30 tke na karku a w sobote z kolegami z pracy byl na disco - tez sie wkur...am . Oni sie czujaza pewnie padalce jedne , moj to mi powiedzial niby zartem , ze teraz to go nie zostawie bo dzidzia - a ja ze niech nie bedzie pewien .TO SWINSTWO , WIEM ALE MUSZE TO POWIEDZIEC - teraz sie okazuje ze kazda z nas ma problemy i ciesze sie <przepraszam >ze nie jestem sama , ze inni tez maja problemy . A mam nadzieje ze przez to zwierzanie bardziej sie zespolimy i wytrwamy do konca - BOZE ALE PRZYNUDZAM
pamietasz jak ja strzelilam focha wlasnie z tego samego powodu ale po paru dniach przeszlo i chcialam wrocic ale wstydzilam sie ...
ha a ja wiedziałam że wrócisz i wiem że nas podglądałaś
Hihi - brzuszek 113 cm! a ty?
dołączam do walki!! ale ja mam na razie tylko 100 w brzuszku:-( ale obwodu uda to juz nie podam bo może być podobnie
No dobra jak już tak wszystkie sie zwierzata to ja też. Od wczoraj chodzę potłuczona.
-----wziął kluczyki i wyszedł.------
powiem tak-jak napisałaś że chodzisz potłuczona to się przeraziłam że Cię pobiłale tak nbie jest prawda????
po drugie to było mega smarkaczowskie czy jak to się odmienia zachowanie z jego strony i powinien dostać w łeb na otrzeźwienie!!! Ty jesteś jego żoną, jesteście rodziną i nie wiem jak on może wyjśc nie wiadomo gdzie, wrócic nie wiadomo kiedy i jeszcze pijany może??? co innego wyjść, uspokoić się i wrócić (mój tak robi jak jest mega wkurzony, potem widzę przez okno jak stoi nieruchomo z pół godziny pod domem, potem wraca i spokojnie rozmawia i nawet mnie rozumie) porozmawiaj z nim na spokojnie i wszystko sobie wytlumaczcie bo tak nie moze byc
Hmm nie bardzo
Ale... kurcze.... ty tak ślicznie z tym brzusziem wyglądasz.....
ty mi powiedz gdzie konkretnie to będę codziennie patrzeć:-)
kingusia1991
Fanka BB :)
Znachorka wejdź na stronę NFZ-u i poczytaj ustawy ok ?? osoby do 18 roku życia i kobiety w okresie ciąży i połogu mają DARMOWE ubezpieczenie z NFZ-u (kobiety w ciąży pokazują tylko kartę ciąży i dokument tożsamości ) ... nawet mam gdzieś wydrukowaną ustawę , bo mi urzędniczka z Urzędu Pracy wydrukowała, więc tu się mylisz... a z tym Obywatelstwem się nie kłócę , bo do końca nie wiem ...
Niunia... nie zamartwiaj się kochanie. Dobrze mówisz.. bądź twarda i konsekwentna. Z tego co widze nieźle ci idzie. I wiesz.. może tylko czasem warto przesiedzieć cicho i niż opier-dalać... bo to nie działa. Wiem że pewnie cię skręca... ja walczę od 5 lat z impulsywnym opier-dalactwem i zajebiście ciężko jest... ale spokój i wjazd na męską ambicję działa lepiej. Niestety tu potrzebna jest metoda zdartej płyty:"Jest mi przykro jak tak robisz.... Masz być głową rodziny... Ja jestem w ciąży a nie mam katar... Lada chwila zostaniesz ojcem czas się ogarnąć"... Mama wrażenie ze D zapomina że czas na odpowiedzialnośc....No to ja wam też opisałam moje smutki a teraz lecę sie umyć i wracam za jakiś czas.
Kejt , nie załamuj się ... ja w kwietniu wazyłam 63 , teraz już 82 ... może mniej niż ty , różnica jest okrutnie widoczna ... Spoko , zona kuzyna 35 kg przytyła i teraz pomalutku zrzuca A w pasie 110 :*dodam że mam 168cm wzrostu
KINGA - z tymi benefitami nie jest tak prosto , mieszkaniami tez , mieszkam tu 5 lat caly czas legalnie pracuje i niektore mi sie nie naleza . A co do opieki zdrowotnej to kazdemy sie nalezy jest bezplatna , ale nie ma czego zazdroscic ja wole NFZ ...Szczerze mówiąc, w Polsce jest darmowe ubezpieczenie z NFZ-u . A jeśli jedziesz do np. Wielkiej Brytanii (też jest w UE) to musisz być tam 24h i masz już ubezpieczenie ... i oczywiście trzeba mieć potwierdzenie adresu zamieszkania w Anglii oczywiście... . I można nawet się starać o mieszkanie i tzw. benefity ... tyle murzynek i innych ciapków się tam zjeżdża (widziałam na własne oczy) jadą i robią dzieci i na benefitach siedzą... ale nie o to chodzi ... . Nawet jakbym pojechała rodzić w Holandii czy w innym kraju i tak dziecko dostaje Obywatelsko Polskie , ponieważ ja jestem polką i mój A. też jest polakiem chyba że mój A. by był holendrem to zmienia postać rzeczy heh
reklama
To moj truten ma 30 tke na karku a w sobote z kolegami z pracy byl na disco - tez sie wkur...am . Oni sie czujaza pewnie padalce jedne , moj to mi powiedzial niby zartem , ze teraz to go nie zostawie bo dzidzia - a ja ze niech nie bedzie pewien .TO SWINSTWO , WIEM ALE MUSZE TO POWIEDZIEC - teraz sie okazuje ze kazda z nas ma problemy i ciesze sie <przepraszam >ze nie jestem sama , ze inni tez maja problemy . A mam nadzieje ze przez to zwierzanie bardziej sie zespolimy i wytrwamy do konca - BOZE ALE PRZYNUDZAM
każdy ma problemy kochana każdy... ja mam też parę innych, poważniejszych niż to że czasem czuję się samotna, ale staram się jakos trzymać... a tutaj fajne jest to że ŻADNA nie przynudza każda może się wyżalić a w dodatku może nawet usłyszy jakąś poradę która pomoże... a faceci to zawsze byli dziwni i tacy pozostaną, mój jest kochany, ale też się żremy lub mnie wkurza, to chyba normalne