reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

reklama
W każdym kraju unii europejskiej bedziesz musiała zapłacić grube pieniądze za szpital , jezeli wcześniej nie pracowałaś w nim i nie obejmowało cię podstawowe ubezpieczenie pracownicze . To takie zabezpiecznie przed tym żeby babeczki nie wymyślały sobie w jakim by tu kraju urodzić żeby dziecko miało obywatelstwo i ja dzieki temu lepsze warunki socjalne . Jeżeli pracujesz i masz karte ubezpieczeniową to albo rodzisz normalnie w szpitalu , albo masz opłaconą położną do porodu w domu , i przejazd do szpitala w razie komplikacji . mieszkałam rok w Holandii więc to akurat wiem ;)

Szczerze mówiąc, w Polsce jest darmowe ubezpieczenie z NFZ-u . A jeśli jedziesz do np. Wielkiej Brytanii (też jest w UE) to musisz być tam 24h i masz już ubezpieczenie ... i oczywiście trzeba mieć potwierdzenie adresu zamieszkania w Anglii oczywiście... . I można nawet się starać o mieszkanie i tzw. benefity ... tyle murzynek i innych ciapków się tam zjeżdża (widziałam na własne oczy) jadą i robią dzieci i na benefitach siedzą... ale nie o to chodzi ... . Nawet jakbym pojechała rodzić w Holandii czy w innym kraju i tak dziecko dostaje Obywatelsko Polskie , ponieważ ja jestem polką i mój A. też jest polakiem chyba że mój A. by był holendrem to zmienia postać rzeczy heh

wiesz co wydaje mi się że to normalne, my tez jakieś 2 miesiące po ślubie zaliczyliśmy ostrą kłótnię, bo papierek papierkiem ale nadal jesteście tymi samymi ludźmi z tymi samymi p[roblemami a już na pewno charakterami a po prostu doszła inna sytuacja w której musicie się odnaleźć więc to chyba normalne... najważniejsze żeby spokojnie do tego podejść i rozmawiać szczerze ze sobą, a będzie dobrze, zobaczysz:tak:

Czas pokaże...wiem, że po narodzeniu dziecka się zmieni jego podejście, on dopiero zrozumie swoje błędy, jestem tego pewna...ale to jeszcze musi minać trochę czasu...

Hahahaha pewnie tak i nikt się nie przyzna teraz... dobra.. jakby cos to zgadzam się na utajnienie wyników pośrednich tej konkurencji ;)
KEJT mam 115 jak sie scisne jak poluznie 117 - kochana jak sie nam dzieci porodza to ostro bierzemy sie za siebie - mam nadzieje ze chociaz troche ciepocieszylam . PS waga ...... ups tego nie chcialam pisac o tym wie tylko moja psiapsiolka 91kg ---- mam nadzieje ze cie pocieszylam

"...Tak mijają dni bez Ciebie
Z ciszą pośród czterech ścian
Nie przekrzyczy jej mój strach
Tak mijają dni bez Ciebie
Każdy z nich jest taki sam
Tęsknię już ostatni raz..."

reklama
Do góry