Hahahaha pewnie tak i nikt się nie przyzna teraz... dobra.. jakby cos to zgadzam się na utajnienie wyników pośrednich tej konkurencjiDaj mi chwilke znajde cus do mierzenia - nie myslalam ze to bedzie takie oficjalne i na otwarym forum ale ok , zaraz wracam ...Ps teraz jaka cisza wszystkie poszly sie mierzyc
reklama
kingusia1991
Fanka BB :)
W każdym kraju unii europejskiej bedziesz musiała zapłacić grube pieniądze za szpital , jezeli wcześniej nie pracowałaś w nim i nie obejmowało cię podstawowe ubezpieczenie pracownicze . To takie zabezpiecznie przed tym żeby babeczki nie wymyślały sobie w jakim by tu kraju urodzić żeby dziecko miało obywatelstwo i ja dzieki temu lepsze warunki socjalne . Jeżeli pracujesz i masz karte ubezpieczeniową to albo rodzisz normalnie w szpitalu , albo masz opłaconą położną do porodu w domu , i przejazd do szpitala w razie komplikacji . mieszkałam rok w Holandii więc to akurat wiem
Szczerze mówiąc, w Polsce jest darmowe ubezpieczenie z NFZ-u . A jeśli jedziesz do np. Wielkiej Brytanii (też jest w UE) to musisz być tam 24h i masz już ubezpieczenie ... i oczywiście trzeba mieć potwierdzenie adresu zamieszkania w Anglii oczywiście... . I można nawet się starać o mieszkanie i tzw. benefity ... tyle murzynek i innych ciapków się tam zjeżdża (widziałam na własne oczy) jadą i robią dzieci i na benefitach siedzą... ale nie o to chodzi ... . Nawet jakbym pojechała rodzić w Holandii czy w innym kraju i tak dziecko dostaje Obywatelsko Polskie , ponieważ ja jestem polką i mój A. też jest polakiem chyba że mój A. by był holendrem to zmienia postać rzeczy heh
kingusia1991
Fanka BB :)
Tak więc tak łatwo się nie dostaje obywatelstwa
wiesz co wydaje mi się że to normalne, my tez jakieś 2 miesiące po ślubie zaliczyliśmy ostrą kłótnię, bo papierek papierkiem ale nadal jesteście tymi samymi ludźmi z tymi samymi p[roblemami a już na pewno charakterami a po prostu doszła inna sytuacja w której musicie się odnaleźć więc to chyba normalne... najważniejsze żeby spokojnie do tego podejść i rozmawiać szczerze ze sobą, a będzie dobrze, zobaczysz
Czas pokaże...wiem, że po narodzeniu dziecka się zmieni jego podejście, on dopiero zrozumie swoje błędy, jestem tego pewna...ale to jeszcze musi minać trochę czasu...
KEJT mam 115 jak sie scisne jak poluznie 117 - kochana jak sie nam dzieci porodza to ostro bierzemy sie za siebie - mam nadzieje ze chociaz troche ciepocieszylam . PS waga ...... ups tego nie chcialam pisac o tym wie tylko moja psiapsiolka 91kg ---- mam nadzieje ze cie pocieszylamHahahaha pewnie tak i nikt się nie przyzna teraz... dobra.. jakby cos to zgadzam się na utajnienie wyników pośrednich tej konkurencji
Hmm nie bardzo
Ale... kurcze.... ty tak ślicznie z tym brzusziem wyglądasz.....
reklama
Ja na ostatniej wizycie 95....KEJT mam 115 jak sie scisne jak poluznie 117 - kochana jak sie nam dzieci porodza to ostro bierzemy sie za siebie - mam nadzieje ze chociaz troche ciepocieszylam . PS waga ...... ups tego nie chcialam pisac o tym wie tylko moja psiapsiolka 91kg ---- mam nadzieje ze cie pocieszylam