kingusia1991
Fanka BB :)
No musze ci powiedzieć że ja mam trochu inne podejście do tego niż reszta dziewczyn ... Ja sama mam 19 lat , mieszkam u mamy . Ale to moje mieszkanie musi się szybko skonczyć bo podobnie jak ty , co chwila się o coś kłócimy . Niestety , ale prawda jest taka że ciążą przesądziłaś o swojej "dorosłości" więc teoretycznie powinnaś sama o siebie zadbać , czy też ojciec twojego dziecka . Twój tata wcale nie musi się zgadzać na nocowanie twojego chłopaka bo to niestety jego dom , ty jesteś na jego utrzymaniu jak dobrze zrozumiałam . Wydaje mi sie ze twój chłopak tez powinien pomysleć o was a co za tym idzie o jakiejś pracy , a nie liczyć na rodziców którzy jak widać nie bardzo interesują się jego warunkami mieszkalnymi , więc chyba wnuka też nie zamierzają utrzymywać . Możesz powiedzieć że łatwo mi mówić , ale ja sama zdecydowałam że w wieku 18 zacznę pracować żeby uniezależnić się od matki .Mój Kocur co chwila rozgląda się za lepiej płatną pracą , w wakacje trzeba było wytrzymać rozstanie i wyjazd za granice za pieniędzmi . A i tak jest cholernie trudno . Ale przyznam racje że prośba o ulatnianie sie z domu jest nieco nie na miejscu . Ja odczuwam pełne prawo do decydowania o tym co się w domu dzieje , ale tylko dlatego że dokładam połowę na jego utrzymanie . Inaczej ? Szczerze , nie mialabym odwagi powiedzieć że może u mnie spać kto chce , bo jestem dorosła . Przynajmniej u nas jest taka zasada : Utrzymujesz - Decydujesz .
Powiem CI, że ostatnio mój A. dawał na rachunki to co może daje dla mojego taty i jak miał miesiąc temu pracę też dawał i mieszkaliśmy... tylko kobieta mojego taty teraz się mści i "ustawia" sobie mojego tatę ... ona ma syna 20letniego i nie sądzę, żeby wyrzuciła lub kazała mu chodzić po ludziach na nocki !! na prawdę to jest chore, jak ktoś słyszy o takim czymś ,że ojciec wygania córkę jeszcze w dodatku ona w ciąży... nie no paranoja...
A zakupy do mojego domu ciągle ja z moim A. robiliśmy do tej pory, więc na prawdę nie to, że siedzimy i czekamy na jedzonko i rachunki, żeby Nam opłacił, sami próbujemy ze wszystkich stron jak możemy