reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Kasioorku No zobacz jak ten czas zleciał, nie dawno o tym tylko rozmawiałyśmy a to już jutro :) Wspaniale! Będziemy trzymać kciuki co by Ci się język przy przysiędze nie połamał hihihi :) I jak tylko będziesz mogła to wrzuć foteczki :)

Oleńka Jak to przeczytałam to aż mnie dreszcze przeszły po plecach... :-( To okropne, tak strasznie mi jej żal. Ja cierpiałam okrutnie w zeszłym roku (a to był dopiero 3 m-c) więc nie wyobrażam sobie jak ona musi cierpieć kiedy już była spokojna, gdy czuła dzidzię w sobie, wyobrażała jak wygląda i czekała na nią... :-(Jezu brak mi słów....

reklama
Hey Dziewczynki, tak po krótce się przywitam :) Mam na imię Ania, mam 25 lat, planowany termin porodu 21 luty 2010 :) To moja pierwsza ciąża i strasznie wszystko przeżywam... Mam nadzieję że Dzidzia będzie zdrowa i wszystko się dobrze skończy..
Jestem straszną panikarą i każde odstępstwo od normy powoduje panikę... U Was szukam rozwiązania problemów bez ciągłego nękania lekarza :)

Mam nadzieję że dotrwamy razem do lutego :)

oo witaj Aniu:tak:
czy mi się wydaje, czy ostatnio nas znacznie przybyło??:-)
to dobrze, bo ja się trochę usuwam... jakos tak mi humor siada, a nie chcę smęcić, ale będę zaglądać by być na bieżąco z Waszymi sprawami:tak:
aaa no i nam też przyznali kredycik:zawstydzona/y::tak:
miłego wieczoru kochane:tak:

Witam wieczorową porą :)
Szynka mi wyszła cud miód , i tak sie rozochociłam że teraz robie ciasto :)
1/2 kg bananow
125 ml miodu
100g suszonej żurawiny ( posiekanej)
2 jajka
250g maki
125g cukru
125g masla
1/2 lyzeczki cynamonu
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 łyzeczki powideł ze śliwek węgierek
1/4 szklanki mleka

a robi sie je tak :
Obrane banany zmiksowac wraz z miodem i jajkami na jednolita mase.
W osobnej misce utrzec do bialosci miekkie maslo z cukrem.
Wymieszac make, cynamon i proszek do pieczenia. Żurawinę wraz z maka dodawac na przemian z masa bananowa po 1 lyzce do utartego masla. Dodać mleko i powidła .Mieszac az sie wszystkie skladniki polacza.
Ciasto przelozyc do wysmarowanej tluszczem formy. Ja uzylam keksowki.
Pieczemy okolo 60 minut w temperaturze 180°C. Skorka powinna byc rumiana i chrupiaca.
Smacznego!
Można żurawinę zastapić rodzynkami lub innymi suszonymi owocami :)A ja na góre posypałam jeszcze wiórkami kokosowymi . Można też pokruszonymi drobno chipsami bananowymi :)

Oleńka
: Straszne rzeczy nam tu piszesz ... Moja znajoma miała to samo ... 3 dni do rozpoczęcia 7 miesiąca jej zostało ... I też serduszko przestało bić ...

rudaania Witamy serdecznie w naszych skromnych progach :)

Kaśka Ty łajzo ale mi smaka narobiłaś tymi swojskimi kiełbachami, ogórami i smaluchem. Jenaaa ślina mi cieknie :-D Chyba się na chama wepcham na to Wasze weselicho :rofl2: Albo założę czapkę niewidkę :cool2:

Anka Kurde no ja to teraz tej brzyduli nie mogę oglądać... Chyba zawału dostanę tak za kilka odcinków... Jezu jak bym chciała aby oni już byli razem... Nienormalna jestem co? No, ale nic za to nie mogę, że tak przeżywam ;P

reklama
Czesc dziweczyny!

Co za smutna wiadomosc od Olenki, :(( Naprawde przykro z powodu tej znajomej.

Znachorka: A Ty tu kusisz tylko z tym przepisem, :) Wlasnie sie zastanawialam co by tu wszamac dobrego a Ty taki przepies wstawiasz...:))

witam nowa mamusie : rudaania1, spokojnej ciazy

Kasioorek: Wspanialego dnia jutro!

Teraz pedze do kuchni sprawdzic czy sa jeszcze jakies banany... Milego wieczoru laski!

Do góry