reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Ja tez juz wyleczyłam ząbki i nawet się zdziwiłam że światełko przy plombowaniu podobno jest bezpieczne (tak przynajmniej mówił mój denttysta - powiedział, że to jest taki jak normalne światło w żarówce - UVA czy cos takiego tylko trochę mocniejsze)

Mi tez tak powiedziala wiec musi to byc prawda:-):-)

reklama
To z jednej strony nie za fajnie a z drugiej ja np mam swojego na codzien (bo ma wlasna firme )i czasami mam juz go dosyc przydalby nam sie jakis urlop od siebie:-)
Ty masz problem bo malo widujesz swojego a ja mam problem bo ja mojego widze za czesto:-):-)

Co do mojego zdrowia to nie jest za dobrze bo mam nisko lozysko i grozi mi krwotok a do tego mimo brania nospy macica mi sie stawia bardzo czesto i jest to dosyc bolesne wiec martwie sie o szyjke czy sie nie skraca bo lekarz powiedzial ze raczej bedzie porod przedwczesny i tym sie martwie:-(
I jeszcze OSTATNIO JAK BYLAM NA USG POLOWKOWYM POLOZNA NIE ZMIERZYLA MI DZIECKA,NIE SPRAWDZILA TERMINU PORODU WEDLUG USG I NIE POWIEDZIALA ILE MAM WOD PLODOWYCH I NIBY OKRESLILA ZE BEDZIE CHLOPIEC ALE JEGO SIUSIAK MIAL Z 5 CM WIEC SADZE ZE TO BYLA PEPOWINA I TAK DO KONCA NIE WIEM CZY MAM SYNKA CZY CORECZKE BO JAKOS TEJ POLOZNEJ NIE UFAM.
Ojojoj to nie wesoło ale trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :tak::tak::tak:
Ja pomiary Dzidzi itd wiem tylko z usg3d i tez nie wiem czy to dziewczynka na 100% bo jest ułożona w miednicy i nie bardzo szło podpatrzeć. A moje usg połówkowe na które skierował mnie mój gin wyglądało tak weszłam połozyłam się minuta i babsko stwierdziło wszystko jest dobrze i tyle się dowiedziałam :eek: i koniec badania :eek:
no to jeszcze długo, rzeczywiście, coś mi się zdawało, że kiedys pisałaś, że przyjedzie wczesniej ....
No ja już się nie mogę doczekać normalnie z każdym dniem bardziej tęsknię mam nadzieję, że puszczą go wcześniej :)

O kurcze, to faktycznie, u nas to z pewnością byłaby cesarka przy bliźniętach
tak tez wlasnie slyszalam, ze prawie wszystkie szpitale w PL standardowo proponuja cesarke, a tu niestety nie:( Trzeba stekac!!,
a powiem wam jeszcze, ze moj synek jak sie urodzil to wazyl 4,5kg, taki byl z niego gigantus, wiec teraz lekarz mi zawyrokowal dwojke takich 3-kilogramowych:) Juz sie nie moge doczekac 9-tego miesiaca i dzwigania tego calego towarzystwa:));-)

tak tez wlasnie slyszalam, ze prawie wszystkie szpitale w PL standardowo proponuja cesarke, a tu niestety nie:( Trzeba stekac!!,
a powiem wam jeszcze, ze moj synek jak sie urodzil to wazyl 4,5kg, taki byl z niego gigantus, wiec teraz lekarz mi zawyrokowal dwojke takich 3-kilogramowych:) Juz sie nie moge doczekac 9-tego miesiaca i dzwigania tego calego towarzystwa:));-)

Ty to lepiej przygotowuj kręgosłup do takich ciężarów - może jakieś ćwiczenia zapodaj!!!!

No to mial piekna wage:-D chyba dobrze sie odzywialas:-D:-D

Ty to lepiej przygotowuj kręgosłup do takich ciężarów - może jakieś ćwiczenia zapodaj!!!!
cwicze, cwicze... dostalam zestaw jak bylam na rehabilitacji z powodu bolu kregoslupa bo juz w 18 tygodniu mi nawalal, teraz na szczescie juz wszystko jest ok. Ale mowie Wam dziewczyny, to bylo wyzwanie rodzic takiego byczka, Teraz to przynajmniej mam pewnosc, ze beda mniejsze, moze pojdzie latwiej;-)

A co zabawne nie pokazala mi jaderek wiec to troche dziwne,no i plec sprawdzala nie od strony pupy tylko od strony nozki:-D:-D
Wiec musiala sie dobrze znac:-):-)

Ja pamiętam w pierwszej ciązy mi powiedziała że pieknie widac płeć - to było w 17 tyg. i mi pokazała (ja tam nic nie widziałam, równie dobrze mógłby to być łokieć czy nie wiadomo co)
Teraz mi lekarz robił usg w 13 tyg. i potem w 22 i na pierwszym pytałam o płeć to mi zaczął pieprzyć, że tu jest pozioma kość, to wydaje się że bedzie dziewczynka i potem w 22 tyg. powiedział że prawdopodobnie dziewczyna (tez nie powiedzieli na 100 %

reklama
cwicze, cwicze... dostalam zestaw jak bylam na rehabilitacji z powodu bolu kregoslupa bo juz w 18 tygodniu mi nawalal, teraz na szczescie juz wszystko jest ok. Ale mowie Wam dziewczyny, to bylo wyzwanie rodzic takiego byczka, Teraz to przynajmniej mam pewnosc, ze beda mniejsze, moze pojdzie latwiej;-)

Hi hi, ja sobie nie wyobrażam nawet i to pewnie bez znieczulenia, bo mówisz że tam raczej nie dają (przecież by Cię wykończyli|)
Ja miałam cesarkę i teraz tez będzie cesarka - więc sam poród nic mnie nie bolał i trwało wszystko z 10 minut.

Do góry