Wiesz u mnie po tym calym nauralnym porodzi i bez znieczulenia to dojscie do siebie zajelo 3 miesiace!!! Ale jak widzialam inne mamy biegajace praktycznie po porodowce, i ja ... wlokaca noge za noga.. to mnie trafialo!Nie, szybciutko doszłam do siebie. Tu już każą wstawać na drugi dzień po cesarce i przejść kilka metrów, a potem to juz było coraz lepiej. nie brałam żadnych przeciwbólowych poza tymi, które dodali do kroplówek (wiadomo na poczatku jest problem ze wstawaniem z łóżka - trzeba to zrobić jednym ruchem, jest problem jak chcesz zakaszleć (bo boli, ale to strasznie szybko mija). Co prawda mówią, że naturalny jest lepszy, że cesarka to operacja. Ja tam siuę strasznie bałam porodu i jeszcze zanim się okazało że jestem będzie cesarka to mówiłam że chciałabym cesarke (to sobie wykrakałam, bo mam macicę dwurożną - jest to wada w budowie macicy i w moim przypadku za kazdym razem bedzie cesarka, a przed 1 ciążą nie wiedziałam o tej macicy)
reklama
edyta01
Czekamy na czwarty cud
Ja juz mam 8kg na plusie, 25tydzien, wiec moze nie bedzie tak zle... gdzies wyczytalam, ze najwiecej tylysmy e II trymestrze, a teraz powinno sie uspokoic, ale taka pewne to juz nie jestem.
Ostatni kolezanka mi powiedziala, ze przytyla w ciazy 40 kg!! Urodzila blizniaki 8 lat temu i jeszcze jej zostalo do zrzucenia okolo 10 kg!!! Dajecie wiare?? Przeraza mnie taki scenariusz!
Ja mialam cesarke i nie bardzo moglam cwiczyc, aby pozbyc sie tych kilogramow jadlam bardzo malo no i sie udalo ale za duzo schudlam i pozniej nie moglam przytyc
ja tez tak chce, ale zpetycik mi niestety dopisuje zawsze)Ja mialam cesarke i nie bardzo moglam cwiczyc, aby pozbyc sie tych kilogramow jadlam bardzo malo no i sie udalo ale za duzo schudlam i pozniej nie moglam przytyc
Wiesz u mnie po tym calym nauralnym porodzi i bez znieczulenia to dojscie do siebie zajelo 3 miesiace!!! Ale jak widzialam inne mamy biegajace praktycznie po porodowce, i ja ... wlokaca noge za noga.. to mnie trafialo!
Jej - 3 miesiące to bardzooo długo, ja juz sama wstawałam z łóżka po 2 dniach i biegałam do łazienki itd. Koleżankę w pokoju (w szpitalu) rodzina pytała - czy ta pani też jest po cesarce? bo nie widać po niej, tak biega (chyba dostałam jakiegoś powera z racji urodzenia dzieciaczka, albo po prostu lekko to przeszłam). Tez widziałam dziewczyny po naturalnym jak nie mogły chodzić biedne.
Ja mialam cesarke i nie bardzo moglam cwiczyc, aby pozbyc sie tych kilogramow jadlam bardzo malo no i sie udalo ale za duzo schudlam i pozniej nie moglam przytyc
Ja nic nie ćwiczyłam, zrzuciłam te 18 kg karmiąc małego przez rok
Tak tak - chociaż PYSIA z takim ślicznym buziaczkiem to będzie bosko wyglądała i w worku pokutnym!!strzelaj strzelaj!! loki są sexy tylko nie takie pudlowate a falowate jakbys bliżej mnie była to bym Ci pomogła, poza tym mam takie fajne "cóś" do robienia loków no i podstawa - fotki kochana fotki
Witaj skarbie - spokojnej ciąży!Witam!! Ja również mam termin na Luty 2010 i miło mi będzie podzielić się z wami moimi przeżyciami (bo to moja pierwsza ciąża)
Pozdrawiam
Ech ja się już troszke uspokoiłam - bo jak pisałam wcześniej zdenerwowałam się przeokrutnie że nam zabraknie kasy na remont... Po obliczeniu wyszło że przekroczymy trochę planowany budżet ... ale powinno wystarczyć.
A moja Zosieńka kopnęła dziś kocura w ucho
Łaaał.... to ładnie... ale byłaś szczuplutka przed ciążą co?Ja nic nie ćwiczyłam, zrzuciłam te 18 kg karmiąc małego przez rok
reklama