reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Hej Edytko :)
A tak jakoś bardzo mi tęskno za moim Ł w domu Rodzice chyba oszaleli i się ciągle kłóca no na łeb można dostać :eek: ale nie przynudzam już samo przyszło samo pójdzie mam nadzieję :)
A Tobie jak wieczorek mija?

Ale ten Twój juz niedługo przyjeżdża, tak??? Możesz przypomnieć kiedy, bo nie pamiętam?

reklama
mamoAlexa nic się nie przejmuj - to wspaniale, że macie taką dobrą opiekę; moja dzidzia na każdym usg plecki i pupę pokazuje i mimo, że jedna jest - nie jestem na 100% pewna czy dziewczynka-ciągle słyszę "chyba":sorry:

Witam nowe Lutowki:-)
Ja co prawda zagladam tu dosyc zadko ale nie czuje sie najlepiej no i macica mi sie stawia, przez to ze mam lozysko nisko lekarz powiedzial ze mam sie liczyc z przedwczesnym porodem ale mam nadzieje ze urodze tak jak zostalo to zaplanowane czyli w 39 tygodniu.
A dzisiaj bylam u dentysty no i mialam leczenie kanalowe ale jestem zadowolona bo mam juz wszystkie zdrowe zabki:-D:-D

Ja tez juz wyleczyłam ząbki i nawet się zdziwiłam że światełko przy plombowaniu podobno jest bezpieczne (tak przynajmniej mówił mój denttysta - powiedział, że to jest taki jak normalne światło w żarówce - UVA czy cos takiego tylko trochę mocniejsze)

No u mnie to troszkę inaczej bo całe życie takie w rozłące będzie :-( (chłopa mam marynarza) A coś ze zdrówkiem nie tak, że w łóżku musisz leżeć? Oooo znajomych to imprezka się szykuje :D
No nie smutam nie smutam tylko wieczorów bardzo nie lubię :-p

To z jednej strony nie za fajnie a z drugiej ja np mam swojego na codzien (bo ma wlasna firme )i czasami mam juz go dosyc przydalby nam sie jakis urlop od siebie:-)
Ty masz problem bo malo widujesz swojego a ja mam problem bo ja mojego widze za czesto:-):-)

Co do mojego zdrowia to nie jest za dobrze bo mam nisko lozysko i grozi mi krwotok a do tego mimo brania nospy macica mi sie stawia bardzo czesto i jest to dosyc bolesne wiec martwie sie o szyjke czy sie nie skraca bo lekarz powiedzial ze raczej bedzie porod przedwczesny i tym sie martwie:-(
I jeszcze OSTATNIO JAK BYLAM NA USG POLOWKOWYM POLOZNA NIE ZMIERZYLA MI DZIECKA,NIE SPRAWDZILA TERMINU PORODU WEDLUG USG I NIE POWIEDZIALA ILE MAM WOD PLODOWYCH I NIBY OKRESLILA ZE BEDZIE CHLOPIEC ALE JEGO SIUSIAK MIAL Z 5 CM WIEC SADZE ZE TO BYLA PEPOWINA I TAK DO KONCA NIE WIEM CZY MAM SYNKA CZY CORECZKE BO JAKOS TEJ POLOZNEJ NIE UFAM.

mamoAlexa nic się nie przejmuj - to wspaniale, że macie taką dobrą opiekę; moja dzidzia na każdym usg plecki i pupę pokazuje i mimo, że jedna jest - nie jestem na 100% pewna czy dziewczynka-ciągle słyszę "chyba":sorry:
czyli nie jestem sama.:))
Co do opieki, to tu tak uwazaja, ze jest oczywiscie najwspanialsza na swiecie, a ja tam tesknie do naszych lekarzy..
poza tym tu najlepiej jak wszystko odbywa sie silami natury... bez znieczulenia, bez nacinania, cesarka to tylko z powodow medzycznych (ciaza blizniacza to nie jest powod do cesarskiego ciecia!) itd..
sa tu tak naturalni, ze az sie slabo robi:)

To z jednej strony nie za fajnie a z drugiej ja np mam swojego na codzien (bo ma wlasna firme )i czasami mam juz go dosyc przydalby nam sie jakis urlop od siebie:-)
Ty masz problem bo malo widujesz swojego a ja mam problem bo ja mojego widze za czesto:-):-)

Co do mojego zdrowia to nie jest za dobrze bo mam nisko lozysko i grozi mi krwotok a do tego mimo brania nospy macica mi sie stawia bardzo czesto i jest to dosyc bolesne wiec martwie sie o szyjke czy sie nie skraca bo lekarz powiedzial ze raczej bedzie porod przedwczesny i tym sie martwie:-(
I jeszcze OSTATNIO JAK BYLAM NA USG POLOWKOWYM POLOZNA NIE ZMIERZYLA MI DZIECKA,NIE SPRAWDZILA TERMINU PORODU WEDLUG USG I NIE POWIEDZIALA ILE MAM WOD PLODOWYCH I NIBY OKRESLILA ZE BEDZIE CHLOPIEC ALE JEGO SIUSIAK MIAL Z 5 CM WIEC SADZE ZE TO BYLA PEPOWINA I TAK DO KONCA NIE WIEM CZY MAM SYNKA CZY CORECZKE BO JAKOS TEJ POLOZNEJ NIE UFAM.

To raczej nieprawdopodobne żeby siusiak miał 5 cm; u takich małych dzieci to nawet jąderka sa większe od siusiaczków

reklama
czyli nie jestem sama.:))
Co do opieki, to tu tak uwazaja, ze jest oczywiscie najwspanialsza na swiecie, a ja tam tesknie do naszych lekarzy..
poza tym tu najlepiej jak wszystko odbywa sie silami natury... bez znieczulenia, bez nacinania, cesarka to tylko z powodow medzycznych (ciaza blizniacza to nie jest powod do cesarskiego ciecia!) itd..
sa tu tak naturalni, ze az sie slabo robi:)

O kurcze, to faktycznie, u nas to z pewnością byłaby cesarka przy bliźniętach

Do góry