Dbalam o siebie straszliwie: bigos zagryzalam bananami a cukierki, ciasteczka i wszelkiego rodzaju slodkosci byly podstawa mojej diety. Przytylam w ciazy 20kg!!! Teraz bardzo sie pilnuje, ale jak laski zaczynaja pisac o nutelli i parowkach.....;-)No to mial piekna wage chyba dobrze sie odzywialas
reklama
Dbalam o siebie straszliwie: bigos zagryzalam bananami a cukierki, ciasteczka i wszelkiego rodzaju slodkosci byly podstawa mojej diety. Przytylam w ciazy 20kg!!! Teraz bardzo sie pilnuje, ale jak laski zaczynaja pisac o nutelli i parowkach.....;-)
kochana ja przytyłam 18 kg, a mój synek wazył 2700 i miał 50 cm, tak więc to chyba nie od tego zależy
A jak po porodzie? Dlugo Ci zajelo dojscie do siebie?Hi hi, ja sobie nie wyobrażam nawet i to pewnie bez znieczulenia, bo mówisz że tam raczej nie dają (przecież by Cię wykończyli|)
Ja miałam cesarkę i teraz tez będzie cesarka - więc sam poród nic mnie nie bolał i trwało wszystko z 10 minut.
edyta01
Czekamy na czwarty cud
Dbalam o siebie straszliwie: bigos zagryzalam bananami a cukierki, ciasteczka i wszelkiego rodzaju slodkosci byly podstawa mojej diety. Przytylam w ciazy 20kg!!! Teraz bardzo sie pilnuje, ale jak laski zaczynaja pisac o nutelli i parowkach.....;-)
No to ja w 1 ciazy przytylam ponad 30 ale to wina cukrzycy ciazowej,a teraz jak narazie ok 7 kg wiec jest w normie tym bardziej ze wszystko idzie mi w brzuszek
sama juz nie wiem, dodam tylko, ze Alexowi nie spieszylo sie do wyjscia i w 43 tygodniu maialam wywolywany porod.. moze byl taki wielki, bo go przenosilam??kochana ja przytyłam 18 kg, a mój synek wazył 2700 i miał 50 cm, tak więc to chyba nie od tego zależy
edyta01
Czekamy na czwarty cud
sama juz nie wiem, dodam tylko, ze Alexowi nie spieszylo sie do wyjscia i w 43 tygodniu maialam wywolywany porod.. moze byl taki wielki, bo go przenosilam??
A to jest mozliwe bo 2 synka urodzilam w 42 tyg i wazyl 3750
A jak po porodzie? Dlugo Ci zajelo dojscie do siebie?
Nie, szybciutko doszłam do siebie. Tu już każą wstawać na drugi dzień po cesarce i przejść kilka metrów, a potem to juz było coraz lepiej. nie brałam żadnych przeciwbólowych poza tymi, które dodali do kroplówek (wiadomo na poczatku jest problem ze wstawaniem z łóżka - trzeba to zrobić jednym ruchem, jest problem jak chcesz zakaszleć (bo boli, ale to strasznie szybko mija). Co prawda mówią, że naturalny jest lepszy, że cesarka to operacja. Ja tam siuę strasznie bałam porodu i jeszcze zanim się okazało że jestem będzie cesarka to mówiłam że chciałabym cesarke (to sobie wykrakałam, bo mam macicę dwurożną - jest to wada w budowie macicy i w moim przypadku za kazdym razem bedzie cesarka, a przed 1 ciążą nie wiedziałam o tej macicy)
Ja juz mam 8kg na plusie, 25tydzien, wiec moze nie bedzie tak zle... gdzies wyczytalam, ze najwiecej tylysmy e II trymestrze, a teraz powinno sie uspokoic, ale taka pewne to juz nie jestem.No to ja w 1 ciazy przytylam ponad 30 ale to wina cukrzycy ciazowej,a teraz jak narazie ok 7 kg wiec jest w normie tym bardziej ze wszystko idzie mi w brzuszek
Ostatni kolezanka mi powiedziala, ze przytyla w ciazy 40 kg!! Urodzila blizniaki 8 lat temu i jeszcze jej zostalo do zrzucenia okolo 10 kg!!! Dajecie wiare?? Przeraza mnie taki scenariusz!
sama juz nie wiem, dodam tylko, ze Alexowi nie spieszylo sie do wyjscia i w 43 tygodniu maialam wywolywany porod.. moze byl taki wielki, bo go przenosilam??
Może i tak, podobno rosna najwięcej w ostatnim miesiącu dzieci, u mnie to było tak że mi lekarze mówili całą ciążę, że mały nie ma miejsca na rozwój, bo mam macicę z przegrodą i dziecko ma mało miejsca. Urodził się w 39 tyg.
reklama
Ja juz mam 8kg na plusie, 25tydzien, wiec moze nie bedzie tak zle... gdzies wyczytalam, ze najwiecej tylysmy e II trymestrze, a teraz powinno sie uspokoic, ale taka pewne to juz nie jestem.
Ostatni kolezanka mi powiedziala, ze przytyla w ciazy 40 kg!! Urodzila blizniaki 8 lat temu i jeszcze jej zostalo do zrzucenia okolo 10 kg!!! Dajecie wiare?? Przeraza mnie taki scenariusz!
To mało przytyłaś, ja przytyłam teraz do 25 tyg. chyba 10 kg, a ostatnio dwie koleżanki mi mówiły że przytyły po 35 kg i to w ciąży z 1 dzieckiem