Rano robią badanie na czczo, trzeba siedzieć godzinę i po godzinie również pobierają krew. Nie można chodzić nigdzie, tylko siedzieć na tyłku, bo chodzenie podobno zmienia wynik badania. AA i najważniejsze - weź połówke cytryny i wciśnij do glukozy - nie zmienia wyniku, a podobno jest znośniejsze do wypicia.
reklama
roboczy tytuł: Stosunki pracy w przedsiębiorstwie w stanie upadłości na przykładzie firmy X. a czym się zajmujesz w pracy?? a może masz coś na ten temat albo możesz mi doradzić?? byłoby bosko ogólnie to moja praca wyglada tak, że 1 rozdział jest ogólnie o przedsiębiorstwie (definicje, funkcje, itp), rodzial 2 o zakładzie pracy jako systemie społecznym (funkcje społ przedsiębiorstwa, uklad pozycji i ról, relacje, władza, itp), rozdział 3 o problemach i patologiach w pracy (i tutaj właśnie o upadłosci i o komunikacji i konfliktach), rozdział 4 przedstawiam daną firmę, a 5 i 6 to przeprowadzone badania (ankieta co do której jeszcze dokładnie nie wiem co będę pytać, ale ogólnie to o jakość pracy i atmosferę w przedsiębiorstwie w stanie upadłości) i przedstawione wyniki... mam na to jakieś...6/7 dni, bo 31 muszę oddać już sprawdzoną i oprawioną pracę moje szanse są marne, bo mam na razie zaczęty rozdział 1, połowę 4 i auuuuu bolesny skurcz a na 5 i 6 dużo wezmę z licencjata... ale nadzieje nadal mam, gorzej z siłami i umysłem:-(
Kochana ja jestem prawnikiem, a pracuje w sądzie rejonowym w wydziale gospodarczym z seksja upadlosciowa...stad moje zaciekawienie slowem upadlosc ;-) nie wiem czy bede w stanie cos pomoc(patrzac na ogolny zarys pracy to raczej watpie ) ale w razie czego daj znac postaram sie cos doradzic
Hi, hi świetne - miss mokrego cyca - to my teraz nei mamy szans, tylko startują dwie na razie. Spokojnie, na wszystko się doczekasz, wszystko w swoim czasie nadejdzie..No bo tu już któraś z kolei z dziewczyn pisze że że zawody miss mokrego cycka się już u nich rozpoczęły ... a ja z natury niecierpliwa osoba jestem
Kochana ja jestem prawnikiem, a pracuje w sądzie rejonowym w wydziale gospodarczym z seksja upadlosciowa...stad moje zaciekawienie slowem upadlosc ;-) nie wiem czy bede w stanie cos pomoc(patrzac na ogolny zarys pracy to raczej watpie ) ale w razie czego daj znac postaram sie cos doradzic
To jesteś po takich studiach jak ja, ale z upadłością nie miałam do czynienia.
Wróciłam od lekarza, miałyście rację dziewczynki :-) Nie czułam maluszka bo ułożył się pupą w dół i rączkami sobie lekko macha w łożysko, które mam na przedniej ścianie. Dowiedziałam się że regularne ruchy są od 26 tyg. ma ich być 11 w ciągu dnia. Więc jestem już spokojna i kończe ze schizowaniem...
Na następną wizytę też mam zrobić obciążenie glukozą i jakieś inne badanka.
A czy wiecie kiedy ostatecznie dzidziuś przyjmie pozycję przed porodem i czy to może się np w ostatniej chwili zmienic?
A czy wiecie kiedy ostatecznie dzidziuś przyjmie pozycję przed porodem i czy to może się np w ostatniej chwili zmienic?
Wróciłam od lekarza, miałyście rację dziewczynki :-) Nie czułam maluszka bo ułożył się pupą w dół i rączkami sobie lekko macha w łożysko, które mam na przedniej ścianie. Dowiedziałam się że regularne ruchy są od 26 tyg. ma ich być 11 w ciągu dnia. Więc jestem już spokojna i kończe ze schizowaniem...
To super, że wszystko jest w porzadku. Już niedługo chyba dzieci się będą układać do porodu, ale kiedy to nie wiem. U mnie akurat było tak, ze robiłam w pierwszej ciąży usg w 24 tyg. i było położenie podłuzne miednicowe i tak zostało do końca, a teraz zzrobiłam usg w 22 tyg. i było położenie poprzeczne.
Ostatnia edycja:
Milena do 28 tygodnia dzieci mają na tyle luźno ,że mogą dowolnie brykać .Później zaczyna być ciasno i powoli zaczynają przybierać pozycję do wyjścia- między 32-36 tc powinno to nastąpić.
Super ,że już się nie martwisz
Super ,że już się nie martwisz
Ostatnia edycja:
Anyolki
Fanka BB :)
Hej!
Ja sobie zrobiłam takie fajne USG, gdzie mi pani nagrała filmik z całego badania - jest to z 15 minut. I jak oglądamy to na spokojnie, to widać, że dziecko cały czas się rusza. Niemal bez przerwy - a ja z tego czułam najwyżej 1/10. Nie należy panikować (wiem, łatwo mówić). Ja kupiłam takie urządzonko do podsłuchiwania dziecka i jak mnie mała niepokoi swoim bezruchem, to idę posłuchać, co tam słychać. Ponoć można to też wypożyczyć, zawsze to jakis sposób na uspokojenie się.
Co do ułożenia - pomiędzy 28, a 32 tygodniem dziecko powinno się ułożyć głową w dół, jeśli tego nie zrobi można próbowac je nakłonić do tego, ale pamiętam z opowieści koleżanek, że nawet dzień przed porodem młode potrafi wywinąc fikołka i ułożyć się jak trzeba.
An
reklama
MILENA bardzo sie ciesze ze z dzidzia wszystko ok , ale to normalne ja tez mialam dzis gorszy dzien - nie czulam mojej Milenki. A znasz juz plec ?Wróciłam od lekarza, miałyście rację dziewczynki :-) Nie czułam maluszka bo ułożył się pupą w dół i rączkami sobie lekko macha w łożysko, które mam na przedniej ścianie. Dowiedziałam się że regularne ruchy są od 26 tyg. ma ich być 11 w ciągu dnia. Więc jestem już spokojna i kończe ze schizowaniem...