reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Parszywy dzień dzisiaj w pracy miałam. Szkoda słów. Wkur**** mnie niesamowicie, że miałam ochotę trzasnąć drzwiami obrotowymi, ale poszłam do kibelka i pogadałam z odbiciem w lustrze i wyjaśniliśmy sobie, że nie ma h**a we wsi, żebym ja się przez ten burdel tak wkur***ła, bo mój syncio jest dla mnie najważniejszy i nie pozwolę zrobić mu krzywdy moimi nerwami! Tak czy siak na macierzyński idę od 22 grudnia, a przedtem biorę 2 tyg. urlopu, więc w sumie pracuję do 6 grudnia tylko! :-D:laugh2::-D:laugh2: Beze mnie się wysrać nie będą mogli tak, czy siak. A. ogląda Matrixa w TV :cool: a ja idę spać, bo padam na pysk, a rano do tego chlewu musze wstać o 6 :crazy:

Dobranoc świnki![/SIZE][/FONT]
nie szkoda Ci teraz urlopu? powinnaś iść na L4 od tego 6 grudnia a urlop zostawić po macierzyńskim, teraz finansowo raczej nie powinnas stracić a te 2 tyg ekstra z maleństwem na pewno później bardziej się przydadzą przemyśl to kochaniutka:tak:
gibaga -specjalista nie jestem ale z tego co się orientuję to twoje dziecko powinno mieć podwójne obywatelstwo i co za tym idzie 2 paszporty; w przypadku USA obywatelstwo jest z racji miejsca urodzenia, a jak tu z paszportem jest to nie wiem, natomiast w przypadku polskiego to wynika to z więzów krwi czyli jeżeli ty masz polskie obywatelstwo to dziecko też a paszport wówczas zalatwisz w ambasadzie i tylko tyle wiem ze potrzebni sa przy tym oboje rodziców, a żeby dziecko wjechało do polski to musi posiadać paszport polski na amerykański nie wjedzie, ale o szczegóły to już sama lepiej się dowiedz w ambasadzie

Witam porannie Mamuśki!:-D;-)
jak Wasze samopoczucie? ja to sie dzisiaj nie wyspałam..:confused2:
też macie takie głupie sny??? teraz w ciąży to co noc mi sie takie głupoty śnią,że szok:sorry:

w nocy mi sie śniło,że siedzi obok mnie fajna dziewczyna i mi proponowała sex:-D i zaczeła mnie dotykac i całowac..obudziłam się a ja miałam rękę mojego na swoim udzie..zerwałam sie jak nie wiem co,a on sie mnie pyta co mi jest?! a ja ,że glupi sen..masakra nie wiem skad mi sie to wzięło,że sex z dziewczyną:zawstydzona/y::szok:
nad ranem znowu sie obudziłam,bo sniło mi sie,że ktoś mnie goni i uciekam przez las..

chore sny jakieś mam:cool::no:

dziewczyny ja też od początku ciąży mam jakieś takie dziwaczne sny i baaaardzo czeste sa to erotyczne o jakimś trójkącie, ja, on i ona :zawstydzona/y:

No bo martwię się, o 11:00 muszę być gotowa a wiadomo że nie pójdę pomalowana tylko w dresach a potem będzie latanie bo goście będą już czekać a ja wparuję w dresach hahaha, w ogóle okazała się ze Damian nie ma spodni do garnituru bo są za małe i taką awanturę zrobiłam że całe miasto mnie słyszało, wiedziałam że wszystko będzie załatwiane 2 dni przed...

gucha spokojnie dasz radę a jak nie to i tak na ciebie poczekają, przykładowo ja na swój ślub się spóźniłam:zawstydzona/y:

reklama
a wiesz co..ja raz z sister poszłam do Tesco i uderzyłyśmy też do tej kasy a tam ludzie nie brzuchaci i nie inwalidzi a ona głośno: JA PRZEPRASZAM PAŃSTWA najmocniej, ale tu jest kobieta w ciąży...i ciach mnie za ręke i wtryniła mnie na początek :-Dsikałam ze śmiechu
mi sie jak narazie nie zdarzylo zeby mnie ktos w kolejce przepuscil choc brzuszek mam naprawde duzy! Kiedys poszlam do kasy z pierwszenstwem w carefourze i za mna podeszla kobieta z jedna kula i zaczela na glos marudzic ze zdrowe osoby stoja a ona taka schorowana to sie odwracam i jej mowie ze ja tez moge tu stac bo jestem w ciazy(tak na wszelki wypadek jak by brzucha nie zauwazyła) a ona: ciąża to nie jest choroba to jest błogosławieństwo- i sie wepchała przedemnie. Taka schorowana a z 5 toreb zakupów narobiła-i jak ona biedna chora to dodzwiga do domu :-)

ja poleguje, biore leki...Ty tez nie oszukuj tylko wiecej odpoczywaj...mnie nosi, zeby cos robic, ale na razie sie boje...czasem cos ugotuje, zmyje naczynia...ale tylko jak sie dobrze czuje...
ale jedno mnie nurtuje...
czy jak doktor zabronil mi seksu przez miesiac, tzn. do nastepnej wizyty...a ja bede sie czula dobrze w tym czasie, to rzeczywiscie nic a nic nie moge? nawet z prezerwatywa?:(( jak wy sie trzymacie tych zakazow? bo mnie zastanowilo, ze doktor nie zabronil mi sam z siebie, ale dopiero jak zapytalam...

Mnie doktorka podczas plamień mówiła o tym, ze nie mozna, ale mój mąż się boi i nie współżyjemy przez całą ciążę (boi się, bo w tamtym roku było poronienie i nie chce żeby się to powtórzyło. Juz tyle wytrzymaliśmy to wytrzymamy). A najlepsze jest to że miałam w pochwie bakterię i grzyby (czyli sama je załapałam. a zawsze myślałam że to facet zaraża).
Jak doktorka mówi że nie wolno, to nie ma znaczenia czy z prezerwatywą czy bez. Chodzi o to, żeby tam w brzuszku się wszystko ładnie zagoiło, a po współżyciu mogą się odnowić plamienia.

Kalinko jA mialam zakaz przez pierwszy trymestr, chyba tak tylko na wszelki wypadek, bo czulam sie ok, ale sie musze przyznac ze czasami sie nie sluchalam:-D:-D
Potem po usg genetycznym, jak sie potwierdzilo ze wszystko jest to juz sie niepytalam czy moge, a ginka na zadnej wizycie nie mowila, ze nie moge;-);-)
Ale jak mialas problemy to lepiej sluchaj sie lekarza, zeby dzidzi nie zaszkodzic:tak::tak:

tak sie zastanawialam dlaczego nam zabronil..fakt, ze mialam plamienia, ale max 2 dni....zbadal mnie...szyjka sie nie skraca, ujscie zamkniete...lozysko pieknie przyklejone...
i az zal, ze nie mozna...najgorsze jest to, ze jak zakazu nie bylo, to mi sie az tak nie chcialo...a teraz bardzo...chyba dziala to jak owoc zakazany ;-)

Witajcie Lutówki!
Jak u Was mija czwartek? U mnie straszna pogoda! Wieje, pada mokry śnieg, jest ślisko a ja w swoim Swifcie mam letnie opony... Cóż, trzeba będzie teraz postać w kolejkach do zmiany...

A jak samopoczucie? U mnie już lepiej, choć kryzys wewnętrzny trwa....

Gucha90 kotuś, tylko spokojnie.... To będzie najpiękniejszy dzień w Twoim życiu! Nie ma co się teraz stresować.... Wszystko będzie dopięte na ostatni guzik, więc teraz spokojnie....
dawaj do mojego mezulka do warsztatu zmieni ci opony bez kolejki:-)

ja poleguje, biore leki...Ty tez nie oszukuj tylko wiecej odpoczywaj...mnie nosi, zeby cos robic, ale na razie sie boje...czasem cos ugotuje, zmyje naczynia...ale tylko jak sie dobrze czuje...
ale jedno mnie nurtuje...
czy jak doktor zabronil mi seksu przez miesiac, tzn. do nastepnej wizyty...a ja bede sie czula dobrze w tym czasie, to rzeczywiscie nic a nic nie moge? nawet z prezerwatywa?:(( jak wy sie trzymacie tych zakazow? bo mnie zastanowilo, ze doktor nie zabronil mi sam z siebie, ale dopiero jak zapytalam...

bo.... seksik powodować może skurcze macicy...tzn orgaźmik w zasadzie :tak:

reklama
, Rechot pewnie opiekuje się swoją Andżelą i nie ma czasu,

nie no jak dobrze mnie znasz...masakra..umówmy się :-):-):-) a tak poważnie to spałam....

no to elegancko... moja siostra i szwagier mają studio urody i robią takie szpony
a niech stracę i reklamę im zrobię
www.betidamian.pl

pojechałaś reklamowo

Kochana ja przed ciąża nosiłam żele za nałożenie ich płaciłam 50 zł u koleżanki w salonie,a za uzupełnienie 30 i uzupełniałam raz na miesiąc,ale teraz mam swoje..próbuje się przyzwyczaic do krótkich,żeby pozniej dzidzi kuku nie robic hehe;-):-D

jak ma się długie to ma się tak opanowane władanie nimi że bez obaw nie zrobiłabyś nikomu kuku.....looz....

W
Przed ciaza tez nosilam zelowe pazurki, ale teraz juz nie, za to moje staly sie takie mocne i twarde ze szok:szok::szok::szok: Wiec za sztucznymi pazurkami nie tesknie.
:tak::tak::tak:

moje też się zrobiły twarde i mocne szok, ale wolniej rosną....za to kłaki mi wypadają

wchodze se do cukierni/piekarni. Stoję w kolejce (mała była, jedna Pani przede mną). Wchodzi babcia jakaś i mówi: puśćcie mnie Państwo, bo mnie plecy bolą. Niestety nie zdążyłam się odezwać bo pani z cukierni ( a zna mnie przecież z widzenia) wypaliła: no co pani, kobietę w ciąży Pani z kolejki wystawia! Wstyd! :-)

tralalalala tralala

BRAWOOOOOOOOOOOOOOO

witam wszystkie ja siedzę w pracy :eek: a co gorsza zaraz będę miala tzw "rozmowę okresową" z szefową" tzn będziemy oceniac moją pracę przez ostatni rok i gadac o możliwościach rozwoju, podwyżki, premii itp także trzymajcie za mnie kciuki

trzymam kciuki

Dobra ja właśnie przegadałam 30min z kumpelą co urodziła tydzień temu...i poradziła mi na początek zakup karty do telefonu z darmowym numerem do niej, bo ona z każdą pierdoła dzwoni do bratowej bo nie wie czy tak powinno być....a poza tym jak moge niech uciekam w krzaki jeśli mam wyjście....ale nie mam już odwrotu jakby jestem już lekko w połowie......

Do góry