reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Dziękuję Kochane za kciuki :-):-) !!!!!!!!
Wróciłam właśnie...synek potwierdzony w 100% :-p:-) !!!!
Wszystko ok jedynie mam za wysokie wyniki TSH III GEN.... i jutro rano muszę jechać do diagnostyki i zrobić jeszcze raz plus ft3, ft4, anty tpo i anty tg, a potem jeszcze raz do pana doktora i wtedy powie co i jak....i w ciągu 23 tyg. przytyłam 4 kg:-p a synuś waży ponad 500 :-)

reklama
Dziękuję Kochane za kciuki :-):-) !!!!!!!!
Wszystko ok jedynie mam za wysokie wyniki TSH III GEN.... i jutro rano muszę jechać do diagnostyki i zrobić jeszcze raz plus ft3, ft4, anty tpo i anty tg, a potem jeszcze raz do pana doktora i wtedy powie co i jak....i w ciągu 23 tyg. przytyłam 4 kg:-p a synuś waży ponad 500 :-)

gratulacje!

dziękuję kochane za kciuki :-):-) !!!!!!!!
Wszystko ok jedynie mam za wysokie wyniki tsh iii gen.... I jutro rano muszę jechać do diagnostyki i zrobić jeszcze raz plus ft3, ft4, anty tpo i anty tg, a potem jeszcze raz do pana doktora i wtedy powie co i jak....i w ciągu 23 tyg. Przytyłam 4 kg:-p a synuś waży ponad 500 :-)
ilonko gratuluje - kolejny sisiorek wsrod sniezynek ...4kg to niewiele mi juz z 6 przybylo
dobranoc wszystkim

a miałaś już problemy z tarczycą? i co się stało że miałas na to badanie?

chyba nie... przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo... kiedyś zlecono mi żeby sprawdzić jak się miewają hormony tarczycy, bo z tego co wyczytałam to mają związek z ciążą...i ogólnie miałam je na granicy i zlecono powtórzenie i wyszło dużo za dużo :/:/:/ a teraz muszę ft3, ft4 itp. bo z tego co tłumaczono mi jak jednego jest za dużo a drugiego za mało to "coś tam coś tam" itd. znalazłam coś takiego na necie :

Hormony tarczycy w ciąży - Kolmed - usg, ginekolog, stomatolog, urolog, Szczecin

"Niedoczynność tarczycy [...]Gdy jednak dojdzie do ciąży u kobiet z niedoczynnością, są one narażone na zwiększoną liczbę komplikacji położniczych, takich jak wewnątrzmaciczne obumarcie płodu, nadciśnienie ciążowe, przedwczesne odklejenie łożyska . Choroba ta może się wiązać z występowaniem wrodzonych wad płodów, zwiększoną śmiertelnością okołoporodową i nieprawidłowym rozwojem noworodków. Wielokrotnie występujące nawykowe poronienia powinny skłaniać lekarzy położników do wykonania u kobiety oznaczenia w surowicy hormonów tarczycy i TSH. U ciężarnej z niedoczynnością tarczycy stwierdza się obniżone stężenie wolnej tyroksyny i brak zwiększonego stężenia tyreoglobuliny (Tg) oraz znacznie podwyższone stężenie TSH."

więc tak trochę nieciekawie, bo mam za duże ciśnienie i to TSH... próbuję nie wkręcać sobie, ale martwię się tak czy inaczej :(

reklama
Do góry