reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Madzia8310 ale masz "fajną" koleżankę. Nie słuchaj lepiej takich głupot. Jak Ty jesteś zdrowa to Fasolka jest zdrowa. Koniec kropka.
Z resztą myślisz że jak się przeziębisz to Fasolka też będzie chora ? Zapytaj tą koleżankę czy może mieć katar i kaszel... Och... uniosłam się. Nie cierpię takich kobit .

Kejt mam nadzieję że brzuch szybko przestanie boleć no i czekamy na fotkę Groszka :-D

reklama
Dziewczyny czy Wy dostarczałyscie do pracy zaświadczenie że jesteście w ciąży, bo ja zapomniałam wziąć i teraz się martwię czy będa wiedziały że to zwolnienie osoby w ciąży.

Nie martw się tym, na zwolnieniu jest taka krateczka, gdzie lekarz odnotowuje informację, że kobieta jest w ciąży, nie trzeba dodatkowych zaświadczeń.
An

Hej babeczki.

ja wiem ze niepowinnam tutaj ale napisałam we własciwym watku i nikt nie odp, mam takie moze głupie pytanie ale naprawde tego niewiem, czy jesli teraz jest 9t 3d tzn ze jest to trzeci dzien dziewiatego tygodnia czy ze jest to 9 tygodni plus 3 dni czyli 10 t??

Hunjord- różnie liczą bo niby 9 pełnych tygodni i 3 dni - dla lekarza najczęściej to 9 tc, a dla mamusi 10...

ggosia-nawet nie zdążyłam życzyc Ci powodzenia...:sad:... ale cieszę się iż z maleństwem wporzadku.:tak:

AgaB-poweodzenia!!!

Miłego dzionka a właściwie wieczorka

Kochana, ale Ty się nie stresuj :-D

Spoko shingle nie stresuję się:-)

hej dziewczynki:)dziękuje, chyba juz po wizycie to nie dam rady dzisiaj, ale jutro z samego rana będę pisać co i jak,,, no i mam nadzieję,że dodam swoje maleństwo do galerii :D:D:D
jeszcze raz Dziękuję :)

Jeszcze raz ogromne kciuki agaB:-D

Cześć...
U nas lepiej...małemu wysypka zniknęła już w sumie zupełnie...ja zdrowa i żadnych niepokojących objawów nie widzę więc raczej mnie nie zaraził...
Jedna koleżanka mnie tylko nastraszyła że ja nie musiałam złapać nawet tej szkarlatyny...a dzidzia mogła i tak...:-( ale ja nie znalazłam żadnych informacji na ten temat....
Mam nadzieję że tak się nie stało i fasolka się zdrowo rozwija....ahh..

Kochana super, że z synkiem wszystko w porządku i nie słuchaj takich rzeczy, bo przecież jesteś zdrowa i fasolinka też:-)

Ja dziś byłam u ginekologa bo boli mnie strasznie brzuch (lekko zakłuwa) no-spa nie daje rady. Pan dr powiedział że widocznie taki mój urok i tak mam i dał skierowanie na usg... Mam jutro o 14 więc wreszcie zobaczę mojego fasolka - nie mogę się już doczekać!! :)

kejt szkoda, że się tak męczysz, ale czego się nie robi dla fasolki:-) czekamy na fotkę Maluszka:tak:

Cześć dziewczyny. "Trzymanie kciuków" pomogło - dziękuję bardzo!!@. Z moją dzidziusiem wszystko ok - serduszko bije, usg wykazało wielkość na 8 tyg. i 5 dni, czyli taką jak jest (CRL chyba 1,85 cm). Zdjęcie może jutro wkleję, bo teraz muszę poleżeć. W czwartek wieczorem miałam to plamienie i do tej pory mi to schodziło - doktorka ujrzała jakiegoś krwiaczka - 3mm i bezwzględnie kazała leżeć. Nawet się zastanawiała czy mnie nie położyć w szpitalu, ale ostatecznie uznała że mogę leżeć w domku. Oczywiście dostałam zwolnienie na 2 tyg, a potem dostanę na 4 tyg. bo doktorka jedzie na urlop. Dziewczyny czy Wy dostarczałyscie do pracy zaświadczenie że jesteście w ciąży, bo ja zapomniałam wziąć i teraz się martwię czy będa wiedziały że to zwolnienie osoby w ciąży.

No i widzisz ggosia wszystko w porządeczki i super:-) strasznie się cieszę:-D a o zwolnienie się nie martw, bo na L4 lekarz wpisuje kod B i od razu wiadomo, że jesteś w ciąży:-D

Ja już czuję się lepiej, ale bez rewelacji...muszę jeść same bezzapachowe rzeczy, bo inaczej od razu mnie mdli:confused: to samo jak dolecą do mnie zapachy z kuchni masakra:confused: miłego wieczorka Śnieżynki:-)

Cześć dziewczyny. "Trzymanie kciuków" pomogło - dziękuję bardzo!!@. Z moją dzidziusiem wszystko ok - serduszko bije, usg wykazało wielkość na 8 tyg. i 5 dni, czyli taką jak jest (CRL chyba 1,85 cm). Zdjęcie może jutro wkleję, bo teraz muszę poleżeć. W czwartek wieczorem miałam to plamienie i do tej pory mi to schodziło - doktorka ujrzała jakiegoś krwiaczka - 3mm i bezwzględnie kazała leżeć. Nawet się zastanawiała czy mnie nie położyć w szpitalu, ale ostatecznie uznała że mogę leżeć w domku. Oczywiście dostałam zwolnienie na 2 tyg, a potem dostanę na 4 tyg. bo doktorka jedzie na urlop. Dziewczyny czy Wy dostarczałyscie do pracy zaświadczenie że jesteście w ciąży, bo ja zapomniałam wziąć i teraz się martwię czy będa wiedziały że to zwolnienie osoby w ciąży.
madzia8310 - mówiłam Ci że mojej siostry syn chorował jak ona była w ciąży. Lekarz nie mówił jej że może sie dziecko zarazić w brzuchu - moim zdaniem to bzdura. A w ciąży podobno najgroźniejsze choroby to różyczka i opryszczka (al emam znajoma która miała opryszczkę przez całą ciąże prawie i urodziła zdrowa córeczkę. Będzie dobrze.

Kochana ogromnie się cieszę :-) To chyba oznacza że masz książkową ciążę :-D extra :tak: A teraz kładź pupę na kanapę i niechaj Ci wszyscy usługują :-)

Witajcie - ciesze sie ze z fasolkami wszystko ok - ja ide jutro i mam nadzieje, ze tez wszystko bedzie w porzadku bo mam lekkiego stresa...

ggosiaciesze sie bardzo ze wszystko ok ja podam ,do tego poklociolam sie z m i mam dosc jak tylko Nica sie polozy to ja tez do wyrk az nadzieja ze jutro bedzie leprzy dzien.

Dzięki dziewczyny..staram się być dobrej myśli....:tak:
Ale prawda jest taka że ta koleżanka ma kuzynkę która w 4 miesiącu na usg dowiedziała się że jej dzidzia nie żyje...i lekarz stwierdził że to była grypa którą złapało dziecko a nie mama....:confused: i na tym przykładzie mnie ostrzegła.....

Ja leżę już w łóżeczku..młody śpi....chwilkę poczytam forum i pewnie zasnę....
Cieszę się dobrymi wynikami po kontrolach.....fajnie że już mogłyście zobaczyć wasze maleństwa....:tak:

reklama
Dobrej nocki Ciężaróweczki :)
a ja mam newsów,,,, ale poczekam z tym do jutra, bo dziś już pewnie nikt tu nie zajrzy :)
no a narazie moge napisać tyle, że wszystko OK na wizycie :) papa do jutra

Do góry