Kataszonku czy Ty jesteś pod opieką psychologa?? wydaje mi się, że powinnaś, zwłaszcza po pobycie w spzitalu i przerwaniu leczenia na czas ciąży!! czy masz jakąś bliską sobie osobę, niekoniecznie z rodziny, z którą możesz porozmawiać, zadzwonić o każdej porze dnia czy nocy nawet tylko po to by poklnąć lub wyć w sluchawkę?? w razie czego podaję Ci mój nr na priv - dzwoń bez problemu (wiem, że nie raz się sprawdziłam w takich sytuacjach, moze nie zawsze umiem doradzić, ale wysłuchać jak najbardziej, a i niczym się nie martw - spokojnie odeśpię zarwaną przez Ciebie nockę, a nie znamy się osobiście więc może być Ci łatwiej!) rozumiem, że to nie jest byle jaki dołek czy chwilowe załamanie, uważam że Twoja sytuacja jest poważna i powinnaś poszukać pomocy, bo tylko niepotrzebnie się męczysz i zadręczasz sprawami, które dla nas mogłyby być bez znaczenia, a Ty nie potrafisz sobie z nimi poradzić. chociaż kochana - umiesz się przyznać do swojej sytuacji, swoich lęków, boisz się o stan dziecka, a więc uważam, że to bardzo dobrze o Tobie świadczy i naprawdę chciałabym, żebyś dostrzegła tę iskierkę nadzieji, tylko cholerka nie wiem jak Ci to przekazać... na razie przytulam Cię bardzo mocno i wierzę, że dotrwasz w dobrym nastroju do lutego, a potem maleństwo nakieruje Twoje myśli na właściwe tory. trzymaj się ciepło kochanie!!
Na nk dodałam dziś zdjątka z mojego wieczorku panieńskiego, możecie sobie luknąc tutaj już nie mam siły tego wklejać:*
Tygrynko co tobie za pomysły przyłaża do głowy????/ jaja i woda gazowana???? heheheheh
no bo Tomek powiedział, że źle robię i nie powinnam, więc oczywiście musiałam to zrobić
Tomek się obraził, że nie wspomniałaś, że on też jest fajny
opowiedz ze szczegółami o wieczorze!!!szczególnie mnie interesuje ten motor
słyszałam, że tak się może zdarzać bo nasze piersi już pracują na maksa hihihi nie przejmuj się;-);-)
cholerka a ja mam wrażenie, nie ja wiem, że moje nie pracują i jakoś od miesiąca chyba nie urosły, mam nadzieję, ze wszystko ok!
Hej. Nie było mnie ale powróciłam. Od nocy czuje się strasznie cały brzuch mnie kuje, wszystko się we mnie rozdziera...jutro na 9:00 mam wizytę, więc się upewnię czy wszystko jest w porządku. Poczytałam sobie co nieco przed chwilą co u was się działo przez ostatnie dni ale odpisywać szczerze mówiąc mi się po prostu nie chce, brak weny i ogólnie chęci do czegokolwiek. Wczoraj poprasowałam ładnie ciuszki i teraz w szafie przynajmniej jakoś to wygląda śliniaczki do śliniaczków a body do body. Głowa mi pęka. Ogólnie jest do kitu, jeszcze ta pogoda ni to zima ni to jesień...
Gucha90 ja już się zastanawiałam czy Ty czasem wczoraj ślubu nie miałaś bo tak długo Cię nie było!!!kochana mam nadzieję, że te bóle to nic poważnego, trzymam kciuki, ale koniecznie daj znać jutro po wizycie!! i nie zostawiaj nas więcej na tak długo bo brak tutaj Twojej głupawki
Jak słyszę tekst że ciąża to nie choroba to najchętniej przywaliłabym komuś zimnym śledziem w czoło
oj kochana doskonale Cię rozumiem, ja już nie mam siły na reakcję, najgorsze, że takie komentarze dlaej się u mnie trafiają, mimo, że wszyscy wiedzą, że mam zagrożoną ciążę i nie powinnam dupki z łóżka ruszać
czasem nie wiem jak sobie z tym radzić, zwłaszcza że często wybucham płaczem w takiej sytuacji, bo czuję się niesprawiedliwie potraktowana!! i NIENAWIDZĘ sytuacji, jak ktoś mówi - dobrze, że leżysz, odpoczniesz i wyśpisz sie na przyszłość, bo potem przy dziecku nie będziesz miała okazji
cholera!! po pierwsze: nie da się wyspać "na zapas", po drugie: dużo bardzo dużo bym dała żeby mieć pewność, że Synek poczeka z porodem do lutego albo chociaż do stycznia, a najlepiej już bym go miała w ramionach by widzieć, wiedzieć, czuć, że wszystko jets w porzadku, a nie czekać na każdy dzień z nadzieją, że coraz bliżej "milowych" tygodni, które dużo dają w życiu płodu!! wolę nieprzespane noce ale z pewnością i spokojem że dzidziuś ma się dobrze!!
ech musiałam się wyżalić
Dziewczynki co do wyprawki to mamy taki wątek "wyprawka dla niemowlaka" jakiś czas temu wrzuciłam tam taką w miarę neutralną listę (gotową do druku) rzeczy jakie moga nam się przydać - podaję linka jeszcze tutaj - może się przyda. Jakby coś zawsze mogę ją zmienić - jak macie jakieś uwagi to dawajcie znać
lista jest świetna, już z niej korzystam
moim zdaniem niektórych rzeczy jest za dużo, ale to takie pierwsze myśli, okaże się w rzeczywistości