reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Dzień dobry :)
życzę wszystkim przyszłym mamom dużo odpoczynku i dobrego samopoczucia przez weekend :)

wictoria :) ja też piję kawkę, co prawda rozpuszczalną z jednej płaskiej łyżeczki i najczęściej z mlekiem w ilości 1 lub 2 dziennie i myślę,że to nie jest przesada :)
Pozdrawiam

reklama
Heloł.

Heeej :D

Mam na imię Monika i jestem w 7,2 tyg.
Barrdzo się z tego cieszę !!!!!!!!!!!!!! :D :-D
Termin mam na ok. 17 lutego :D

Ja byłam u ginekologa w 5 tyg. i wykrył ale tylko pęcherzyk.

Mam pytanie wynikające z mojej niewiedzy :(

Mam prawą strone wzgórka łonowego wieksza od lewej czy to narmalne czy cos mi dolega :(?

Moniaa-gratulacje ciąży. A co do wzgórka to pewnie taka będzie Twoja uroda. :-)

hej dziewczyny mam takie pytanie wiem ze mam juz sa soba 2 ale juz mi umknelo wszystko z mojej glowki
icon_redface.gif
czy we wczesnej ciazy moze mi sie napinac brzuch czy to normalne bo mam tak strasznie napiety ze nieidzie wytrzymac czy wszystko jest ze mna oki???????
icon_question.gif
icon_question.gif
icon_question.gif
icon_neutral.gif

Zocha-takie skurcze nie są normalne. Najlepiej idź do lekarza. Ja po 3 dniach takiego brzusia zaczęłam plamić i wylądowałam u lekazra z diagnozą "poronienie zagrażające". Powinnaś leżeć i się nie przemęczać. Mam nadzieję iż bedzie oka.

dzien dobry :cool2: co tu taka cisza!!!! lato przyszło i wszystkie sie lenią czy jak....
Ja nie pisałam ale bylam u gina z dzidzia wszystko ok nastepna wizyte mam wyznaczoną na 21 lipca wiec bedziemy podglądac kruszynke:-)
dzis u nas gorąco mam tylko nadzije ze nie bedzie duszno jak wczoraj...
dziewczyny odpowiedzcie mi co sadzicie o piciu kawy bo ja mam dylemat, w ciązy z corka nie piłam kawy ale tez nie miałam zadnych obowiazkow i moglam lezec cały dzien teraz musze wstawac o 7 i caly dzien na nogach a o 11 juz jestem strasznie spiąca ,wiec pomagam sobie kawa z 1płaskiej łyzeczki co myslicie czy to moze zaszkodzic?
Zycze wszystkim miłego słonecznego i spokojnego dnia oraz udanego weekendu:happy2:

vvictoria-fajnie, że z maleństwem wszystko wporządeczku...Możesz pić ze 2 słabiutkie kawki dziennie i nic się nie powinno dziać. Z młodym chlałam całą ciąże colę bo byłam nieprzytomna i jest ok.

Aż boję się coś napisać bo w sumie o czym???O mdłościach to na samopoczuciu, o kremach to na piekna i zadbana, o fasolinie jeszcze nic nie napiszę bo się młode za słabo kręci i nic nie czuć...hehehehehehe...A o Jasku to może nowy topic założyć -dzieci lutówek??? A ten sobie tak umrze smiercia naturalną...

Witam Wszystkie przyszłe mamusie :)) Dużo juz Was ;)) i super!! Chciałam się pochwalić, że też mam w brzuszku malutką kochaniutką fasolkę i wszystko na to wskazuje ze fasolka będzie lutowa :) Pozdrawiam

Dziewczyny :) po co te przedrzeżnianie. Cięzko się czyta jak wyszstko jest wymieszane i na tym forum polega, że zakalda się watki tematyczne, żeby szybko fajnie znaleść i dostać odpowiedź. Niech ten watek zostanie na pierdołki, pozdrówka, opowieści o tym co robimi i pogaduchy po prostu, a wątki tematyczne na poważne sprawy i wąpliwości :). Także pozdrawiam i idę zaraz leniuchować

ggosia ale obiecaj ze jak cos sie bedzie działo to pojdziesz??:tak: Z tego co słyszałam w szpitalu, krwawienia są czesto przyczyną odklejajacego sie łozyska, a to trzeba przelezec, albo tego ze dzidzia sie zagnieżdża, takze trzeba bardzo uwazac na siebie :)

Kochana jesteś, no jasne że pójdę - jestem spakowana nawet od piątku do szpitala - bo myślałam że nie uniknę tego. W pierwszej ciąży leżałam 7 razy w ciąży, tzn. siódmy raz to już był poród. Na razie mi się polepszyło, leżę i odpoczywam.
Bardzo mnie wzruszyłaś tym, co napisałaś.

Ja widziałam takie detektory u nas w sklepie...jeszcze zanim zaszłam w ciąże...
też myślałam żeby go kupić....jeszcze pomyślę, ale napewno fajna sprawa...
I może uspokoi mnie coś takiego-bo ja strasznie się martwię...w kółko się tylko martwię i martwię o tą dzidzie...:zawstydzona/y: A tak to bym podsłuchała serduszko i była spokojniejsza...

reklama
Do góry