reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Heeej :D

Mam na imię Monika i jestem w 7,2 tyg.
Barrdzo się z tego cieszę !!!!!!!!!!!!!! :D :-D
Termin mam na ok. 17 lutego :D

Ja byłam u ginekologa w 5 tyg. i wykrył ale tylko pęcherzyk.

Mam pytanie wynikające z mojej niewiedzy :(

Mam prawą strone wzgórka łonowego wieksza od lewej czy to narmalne czy cos mi dolega :(?

reklama
hej dziewczyny mam takie pytanie wiem ze mam juz sa soba 2 ale juz mi umknelo wszystko z mojej glowki
icon_redface.gif
czy we wczesnej ciazy moze mi sie napinac brzuch czy to normalne bo mam tak strasznie napiety ze nieidzie wytrzymac czy wszystko jest ze mna oki???????
icon_question.gif
icon_question.gif
icon_question.gif
icon_neutral.gif

dziewczyny .... APEL !!! weszłam w temat i jestem przerażona !!! info o wizytach u ginka , kosmetyki , mdłości tycie .... TO WSZYSTKO MA SWOJE TEMATY !!! łatwiej dostaniecie odp na swoje pytania jesli zamiescicie je pod odpowiednim topikiem ! kto nadąży sledzić wywody dotyczace wszytskiego na 111 stronach ! zakładajcie nowe podtematy ! będzie porzadek i będzie nam łatwiej nawzajem sie wspierać . ja np już dziś założę topik o jedzonku , bo widzę że wiele z nas ma potrzebę wypowiedzenia sie na temat gotowania . ale kremy i inne kometyki > do tematu "atrakcyjna i zadbana" , tycie i mdłosci > do tematu "nasze zdrowie i samopoczucie !"Adminki naszego podforum , zajmijcie sie tym !

poprosilam o pomoc i jej nieuzyskalam a pozatym jakos innym kobitko to nieprzeszkadza to dlaczego maja to zmieniac i dlaczego moderator ma sie tym zajac nierozumiem tego dla mnie to jest smieszne chyba jest wolnosc wyboru gdzie i co chcem napisac????????:confused:

Świetnie zocha2005 , więc zlikwidujmy wszystkie inne tematy zostawmy tylko ten . Ale myslę ze razem ze mną zmyje się z tąd więcej mamusiek . wybrałam to forum , dlatego ze w poszukiwaniu odp nie musiałam przeszukiwac ponad 100 stron gdzie są pytania o wszystko, tylko wchodze na konkretny temat ( np. dotyczacy zdrowia) i wiem ze ktos mi odp .
każdy może pisać gdzie i co chce ? prawda ! wolność słowa . zacznijmy pytać o dolegliwości ciążowe na forach o samochodach ! przeciez mamy do tego prawo , prawda ? no ale jak wolicie , zocha2005 , przeszkadza ci porządek czy jak ?

Ostatnia edycja:
porzadek mi nieprzeszkadza wrecz przeciwnie ale wiesz co z tym samochodem to zes dala czadu hahahahahahhahaha:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D co ma wspolnego ciaza z samochodem ????????????a ja jednak i inne kobiety zadaly pytania w forum dla kobiet w ciazy wiec twoje porownanie bylo chyba nie z tej beczki co nie hahhaha:-D:-D

dzien dobry :cool2: co tu taka cisza!!!! lato przyszło i wszystkie sie lenią czy jak....
Ja nie pisałam ale bylam u gina z dzidzia wszystko ok nastepna wizyte mam wyznaczoną na 21 lipca wiec bedziemy podglądac kruszynke:-)
dzis u nas gorąco mam tylko nadzije ze nie bedzie duszno jak wczoraj...
dziewczyny odpowiedzcie mi co sadzicie o piciu kawy bo ja mam dylemat, w ciązy z corka nie piłam kawy ale tez nie miałam zadnych obowiazkow i moglam lezec cały dzien teraz musze wstawac o 7 i caly dzien na nogach a o 11 juz jestem strasznie spiąca ,wiec pomagam sobie kawa z 1płaskiej łyzeczki co myslicie czy to moze zaszkodzic?
Zycze wszystkim miłego słonecznego i spokojnego dnia oraz udanego weekendu:happy2:

porzadek mi nieprzeszkadza wrecz przeciwnie ale wiesz co z tym samochodem to zes dala czadu hahahahahahhahaha:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D co ma wspolnego ciaza z samochodem ????????????a ja jednak i inne kobiety zadaly pytania w forum dla kobiet w ciazy wiec twoje porownanie bylo chyba nie z tej beczki co nie hahhaha:-D:-D

było przesadzone celowo , aby uwydatnić to coby sie działo gdzyby każdy pisał co chce i gdzie chce . forum tematyczne , ok ale po to są do jasnej .... podtematy zeby z nich korzystać .

reklama
Aha no chyba, że tak:-)
Hehe już wczoraj zaczęliśmy, bo jak wymiotowałam to już nie dało się tego ukryć:-D a w pracy też już od dziś pewnie wiedzą, bo wczoraj zawiozłam im L4:-D
no i pewnie, ze niech wiedza...:-):-):-) idz na L4
Może się przyda też taka informacja innym dziewczynom.

Więc w Polsce jest tak że jak się idzie na zwolnienie w czasie ciąży to "teoretycznie" dostaje się 100% wynagrodzenia. Jednak w praktyce wygląda to tak, że wynagrodzenie w czasie ciąży to 100% średniego wynagrodzenia z ostatnich 12 miesięcy pomniejszone od odprowadzone składki zdrowotne (18,61%) czyli jeżeli zarabiasz 1000 zł netto to w praktyce dostaniesz niewiele ponad 800 zł.

W związku z czym przejście w czasie ciąży na pół etatu się nie opłaca zupełnie - bo to oznacza mniej pieniędzy na zwolnieniu.
no i potem macierzynski jest tez wyliczany ze sredniej z ostatnich 6 m-cy i bedzie mniejszy...
Ja jestem z Wawki

Dzisiaj jadę po mojego synusia i razem sobie pojedziemy na działkę. Mój M ma wypad motocyklowy na Mazury i będziemy sobie tylko z Lolkiem i moim psem. Nie wiem czy uda mi się wziąć od Małża mobilny internet więc Śnieżynki żegnam się z Wami do poniedziałku .

Lecę się wygrzewać na słonku
milego wypoczynku:-):-):-)
Heeej :D

Mam na imię Monika i jestem w 7,2 tyg.
Barrdzo się z tego cieszę !!!!!!!!!!!!!! :D :-D
Termin mam na ok. 17 lutego :D

Ja byłam u ginekologa w 5 tyg. i wykrył ale tylko pęcherzyk.

Mam pytanie wynikające z mojej niewiedzy :(

Mam prawą strone wzgórka łonowego wieksza od lewej czy to narmalne czy cos mi dolega :(?
witaj, mysle, ze nie ma sie co martwic jak nic nie boli... a jak bedziesz u gina to sie najwyzej zapytaj...

hej dziewczyny mam takie pytanie wiem ze mam juz sa soba 2 ale juz mi umknelo wszystko z mojej glowki
icon_redface.gif
czy we wczesnej ciazy moze mi sie napinac brzuch czy to normalne bo mam tak strasznie napiety ze nieidzie wytrzymac czy wszystko jest ze mna oki???????
icon_question.gif
icon_question.gif
icon_question.gif
icon_neutral.gif
no mysle, ze tak bo rosnie i mozesz tak reagowac bierz magnez albo no-spe i powinno sie rozluznic...
Świetnie zocha2005 , więc zlikwidujmy wszystkie inne tematy zostawmy tylko ten . Ale myslę ze razem ze mną zmyje się z tąd więcej mamusiek . wybrałam to forum , dlatego ze w poszukiwaniu odp nie musiałam przeszukiwac ponad 100 stron gdzie są pytania o wszystko, tylko wchodze na konkretny temat ( np. dotyczacy zdrowia) i wiem ze ktos mi odp .
każdy może pisać gdzie i co chce ? prawda ! wolność słowa . zacznijmy pytać o dolegliwości ciążowe na forach o samochodach ! przeciez mamy do tego prawo , prawda ? no ale jak wolicie , zocha2005 , przeszkadza ci porządek czy jak ?
a wy sie nie macie o co klocic????????????/

dzien dobry :cool2: co tu taka cisza!!!! lato przyszło i wszystkie sie lenią czy jak....
Ja nie pisałam ale bylam u gina z dzidzia wszystko ok nastepna wizyte mam wyznaczoną na 21 lipca wiec bedziemy podglądac kruszynke:-)
dzis u nas gorąco mam tylko nadzije ze nie bedzie duszno jak wczoraj...
dziewczyny odpowiedzcie mi co sadzicie o piciu kawy bo ja mam dylemat, w ciązy z corka nie piłam kawy ale tez nie miałam zadnych obowiazkow i moglam lezec cały dzien teraz musze wstawac o 7 i caly dzien na nogach a o 11 juz jestem strasznie spiąca ,wiec pomagam sobie kawa z 1płaskiej łyzeczki co myslicie czy to moze zaszkodzic?
Zycze wszystkim miłego słonecznego i spokojnego dnia oraz udanego weekendu:happy2:
ja pije kawke jedna lub dwie z plaskiej lyzeczki - do zaciazenia pilam okolo 3-4 po dwie lyzeczki kazda wiec moj organizm jest przyzwyczajony. Duzo kawy jest niewskazane bo powoduje skurcze miesni i mozna poronic... ale jedna plaska lyzeczka jak czujesz sie spiaca mysl;e, ze nie zrobi krzywdy

Pozdrawiam wszystkie i zycze milego weekendu!!!!!!!:-):-):-)

Do góry