reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Ajjj dziewczyny ... zły dzień dzisiaj będzie ...
Do wszystkich smutków o których już pisałam to jeszcze mojego Kocura mama trafiła do szpitala w nocy .Cos z sercem . A Kocur może dopiero jutro jechać , a ja nie moge bo jestem chora ... Jak już mysle ze w tym miesiacu wszystko sie ułozy to na złość jest inaczej ...

reklama
Do wszystkich smutków o których już pisałam to jeszcze mojego Kocura mama trafiła do szpitala w nocy .Cos z sercem . A Kocur może dopiero jutro jechać , a ja nie moge bo jestem chora ... Jak już mysle ze w tym miesiacu wszystko sie ułozy to na złość jest inaczej ...

3mam kciuki,że to nic poważnego i Teściowa wróci cała i zdrowa;-)

Znachorka będzie dobrze!! może to jakieś chwilowe zasłabnięcie czy coś w tym rodzaju, a nie poważniejsza sprawa...

słuchajcie a co do pobierania krwi i moczu to chodzi o to by po prostu być na czczo tak?? (tzn mocz poranny pierwszy) ale nie musi być to mega wcześnie rano?? bo ja wstaje najwcześniej ok 9:zawstydzona/y:

Kurcze...ale nie martw się na pewno zrobią teściowej rutynowe badania i dadzą jakieś leki na serducho,i za dzień, dwa wypiszą do domku. Będzie dobrze Kochana.

Ona miała USG robione u swojego lekarza i tylko 2 razy w ciagu całej ciązy. Nic sie złego nie działo wiec w szpitalu nie była. A ze lekarz okazał sie gienek piprocz no to juz inna bajka :-D. podobno sie tłumaczył, ze zawsze jedno dziecko sie chowało za drugim. Jakos nie mogę uwierzyć.

Z tym pobieraniem krwi to u mnie w laborze gdzie przyjmuja skierowania to samo. Wiec ja tam nie chodzę. I tak płace 100% wiec wole zapłacic np 2 zł wiecej i nie czekac. takie babki nie rozumieje ze jak sie jest na czczo w ciazy to o zasłabniecie nie jest trudno.
ja dzis ide kupic glukozę a jutro rano na badania. jak ja to wypije sama nie wiem. przeciez ja nic nie slodze, ostatnio zemdliło mnie po ciastku z cukierni. Będzie jazda

jakaś masakra, nie dość ze płacisz za badanie to musisz sobie jeszcze glukozę kupić?? mi tylko pielegniarka kazała cytrynę przynieść

Znachorka. trzymaj się dzielnie i jak najmniej stresuj. trzymamy kciuki

Znachorka będzie dobrze!! może to jakieś chwilowe zasłabnięcie czy coś w tym rodzaju, a nie poważniejsza sprawa...

słuchajcie a co do pobierania krwi i moczu to chodzi o to by po prostu być na czczo tak?? (tzn mocz poranny pierwszy) ale nie musi być to mega wcześnie rano?? bo ja wstaje najwcześniej ok 9:zawstydzona/y:
Nie nie musi to byc mocz z wcześnie rano..ale musi to byc pierwszy mocz po nocy:];-)

kochana to ja myślałam że Wy juz do przodu z tym!!jak latałas po bankach to myślałam, że już z umową przedwstępną... my już ją mamy, zadatek tez już poszedł a teraz jest latanie i donoszenie dokumentów do banku bo oczywiście za każdym razem się okazuje że czegoś brakuje... na razie planujemy składać w dwóch: BZ WBK i Wielkopolski Bank Gospodarczy, a Ty?

Tygrynko, ja najpierw biegałam zbierać informacje o dostępnych kredytach, potem wybierałam potrzebne dokumenty i przez 2 tygodnie je kompletowałam składając do banków. Dopiero z ostanimi bankami wczoraj zapięłam na ostani guzik. Mam trochę więcej do złożenia na początek, bo rozdzielnosc majątkowa, kredyt tylko na mnie itp.
na razie złozyłam w PKO SA, PolBank, Mbank i PKO BP. Najlepsze warunki daje nam polbank, w Euro 5,25% i np wycena za darmo. Tylko najdłuzej sie u nich czeka na wstępną decyzje kredytową i najmniej mi dają. ale damy radę nawet przy tej kasie.

Nie no musi być 6 :14 :-D. Chodzi, żeby był pierwszy bo ma najwieksze stężenie wszystkiego i nie jest rozcieńczony.

reklama

Marta z tym moczem to ważne aby pierwszy strumień wysikać do kibelka a potem nasikać do tego pojemnika. Chyba nie musi być taki wczesny. Chociaż ja zawsze idę tak na 8 na pobieranie i zawsze sikam w przychodni-tam za darmo dają ten pojemnik na siuśki :p No a co do krwi to na czczo rano trza być czyli bez chlania i żarcia trza wytrzymieć :p

Do góry