reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

hey dziewczyny u mnie szaro za oknem i wilgotno.....aż się wstawać nie chce.....a co u was....pewnie nic lepiej ????

a ja mam słoneczko:tak: ale weźcie je sobie, bo ja i tak leżę w domku, a zanim wyjdę (18) to już będzie ciemno...

Dzień dobry Dziewczynki:-) Tragicznie się czuje:-( Nic mi nie przechodzi:-( Idę się grzać pod kołderkę;-) A po południu pasowało by na wykłady iść, ale to zobacze jak będę się czuła nie ma co na siłe się pchać:sorry: Miłego dnia Dziewczynki;-):-)

Pati nigdzie lepiej nie idź!!!! leż i się grzej i się kuruj, po co masz się jeszcze bardziej rozłożyć???

Pysia czekam na foto w sukience:tak:

ja prawko zrobiłam... o mój Boże to już 7 lat!! byłam ostatnim rzutem który mógł zdawać przed 18tką... nie wiem jak ja to zdałam za 1szym razem:szok: testy zaczęłam robić 3 dni przed a na egzaminie 2 dopuszczalne błedy i test zrobiony w parę minut, aż się egzaminator pytał dlaczego rezygnuję:-D koperty do tej pory nie umiem, po prostu w takie dziadostwa nie wjeżdżam na mieście, chociaż odkąd mamy czujniki parkowania to się kilka razy zamierzyłam i nawet całkiem całkiem mi wyszło:-D aa z takich rzeczy top pamiętam jeszcze jk usiadłam w aucie i się rozryczałam bo zapomniałam jak się samochód odpala:-D i potem na mieście żurawia zapuszczałam, bo oczywiście zapomniałam ustawić lusterka, a egzmainatorowi jak się pytał to odp szczerze oburzona - ależ oczywiście że ustawiłam!! ech wspomoniki:tak: od tamtej pory cały czas jeździłam i to już wieloma rodzajami autków, nawet z automatem próbowałam, ale wolę manualną... najszybciej jechałam 200km/h (nie po polskiej autostradzie) i autko mogło wyciągnąć więcej ale ja spanikowałam:-D ogólnie trochę piratuję:-p ale w granicach rozsądku jeszcze:-p ale naszczęście jeszcze bez żadnych mandatów, punktów ani nic TFU TFU przez lewe ramię:-Diii w ogóle to uwielbiam prowadzić a już od miesiąca tego nie robiłam i już do końca ciąży mąż mnie nie wpuści za kierownicę:-(
ale żem siem rozpisała... zabrać mi laptopa:tak:

reklama
Cześć Brzuchatki :)

Najeli powodzenia na zakupach :-)
MamoAlexa trzym kciuki za wizytę:-)

Co do wózka ja polaziłam sobie po sklepach w NT i wszędzie usłyszałam zeby sie wstrzymac do grudnia, bo wtedy pojawia sie nowe kolekcje i będzie mozna kupic taniej cos co jest z obecnej. To samo powiedziała mi dziewczyna w Kolorino w Krakowie. Wiec z wózkiem poczekamy. Na raze prym wiodą babyactiv Jeti picasa oraz Jumper.

Ja dzis ide podpisywać umowę przedwstępną. Trzymajcie kciuki.
przed podpisaniem musimy jeszcze sprawdzic plan mieszkanka, bo nam sie metraż nie zgadza za kija. No wiec jaik sie zgodzi z tym co w ksiegach wieczystych to podpisujemy, dejmy zadatek i czekamy na decyzje banku w sprawie kredytu. Mam az 4 banki do których złozyłam wniosek o zdolnosc kredytową. W pracy mi wyliczyli 2600 brutto miesięcznie czyli moze dadzą. Szkoda by było stracic 11 tyś.

kupiłam na allegro pajacyka z kaczuszka dla znajomej. liczę na to ze dojdzie do soboty bo w niedziele idziemy na wizytę. Malenka jest naprawde malutka wiec powinien sie przydać. Jak nie dojdzie na czas, będzie dla Kingusi, tyle ze będziemy musieli kupic cos Kasi na szybko. A ten pajacyk taki śliczny.
moja znajoma znad morza urodziła bliźniaki- chłopca i dziewczynkę. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to ze wcześniej jej mówili ze będzie chłopiec, potem dziewczynka ale nigdy ze dwoje dzieci. Chyba do ślepego lekarza chodziła. Dopiero jak pojechała rodzic w szpitalu jej powiedzieli ze ma parke. nie wyobrazam sobie takiej sytuacji. No i teraz mają problem, bo wyprawka szykowana na jedno dziecko.

Dzień dobry wszystkim Wróciłam z tego pobierania krwi, masakra! Większość starszych ludzi od 60 wzwyż , tylko ja ciężarna i taka jedna ( widoczna ) no i babeczki wzięły się do dzieła, pchały ile mogły a to jedna stać nie może długo, a to drugiej wysiadają kolana, trzecia ma klaustrofobie i prawie wszystkie wlazły do pomieszczenia pobierania, aż w końcu wyszła pielęgniarka i do nich "Czy panie są nie poważne, proszę się cofnąć!" A ja na cały regulator " no właśnie":-D Booże, wyszłam z pobierania, czekam 20 minut na autobus...a pielęgniarka do mnie z tekstem " proszę trzymać 5 minut i nie zaglądać" to ja już panika, że krew się leje strumieniami:-D I w autobusie strasznie mi się w głowie kręciło, miałam odczucie że zaraz zemdleję ale na szczęście po powrocie do domku od razu zasnęłam i jakoś właśnie obudziłam się już z dobrym samopoczuciem. A i jeszcze siki położyłam pielęgniarce na biurko to mnie opierd*liła:-D:-D:-D Ale przeprosiłam:sorry:

Dziękuję siuniab ..zobaczę co bedzie u mnie w księgarni;)
a ja mogę jeszcze cos polecic..Paullina Simons: Jeździec Miedziany,kontynuacja "Tatiana i Alexander" i 3 częś "Ogród letni"..Przepiękna opowieśc o miłości która przetrwała II Wojnę Światową..dla mnie rewelacja..Polecam!:-);-):tak:

kupiłam na allegro pajacyka z kaczuszka dla znajomej. liczę na to ze dojdzie do soboty bo w niedziele idziemy na wizytę. Malenka jest naprawde malutka wiec powinien sie przydać. Jak nie dojdzie na czas, będzie dla Kingusi, tyle ze będziemy musieli kupic cos Kasi na szybko. A ten pajacyk taki śliczny.
moja znajoma znad morza urodziła bliźniaki- chłopca i dziewczynkę. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to ze wcześniej jej mówili ze będzie chłopiec, potem dziewczynka ale nigdy ze dwoje dzieci. Chyba do ślepego lekarza chodziła. Dopiero jak pojechała rodzic w szpitalu jej powiedzieli ze ma parke. nie wyobrazam sobie takiej sytuacji. No i teraz mają problem, bo wyprawka szykowana na jedno dziecko.

No popatrz...ale że nie wykryli, że to 2 fasolki siedzą w brzuszku aż nie możliwe hihi ale zdarza się i tak:tak:
Powodzenia z tym mieszkankiem Kochani! Żeby wszystko wam się zgadzało i było ok!

Oleńka No ja uwielbiam czytać więc mogę polecić:

"Historyk" Elizabeth Kostova-wspaniale napisana nigdy wcześniej takiej nie czytałam. Powiedzmy, że o wampirach... Niesamowita historia-przygoda! Gruba, a ja ją jednym tchem przeczytałam, po prostu cudo!,
"Lolita" Vladimir Nabokov. Bardzo kontrowersyjna, swego czasu zabroniona książka o dorosłym mężczyźnie, który był zafascynowany małą dziewczynką! Książka, która nie odpycha a daje wiele do myślenia-wyjątkowa.

"Pachnidło" Patrick Suskind. Pewnie słyszałaś o filmie lub go oglądałaś. Niestety film mimo iż zrobiony dosyć ciekawie to w konfrontacji z książką jest niczym! Książka napisana jest tak, że masz wrażenie, że jesteś w centrum tych wydarzeń, niemalże czujesz zapachy opisane w książce! Booooska!

też uwielbiam czytać chociaż ostatnio "lekkie" ksiązki.. Lolitę przeczytałam jak miałąm 13 lat (Krzyżaków mając 12 - cholerna nuda:-p), Pachnidło - zgadzam się z opisem i cieszę się że najpierw przeczytałam a potem obejrzałam film:tak: teraz kończę 11 minut Coelho ale coś mi się wydaje że już to czytałam albo coś podobnego... i chcę iść do kina na Weronika postanawia umrzeć, jestem strasznie ciekawa jak zrobili ten film:tak:
teraz moja stała pozycja to "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i "Baśnie Andersena":-D
Pysia a jak się tamte książki nazywały co Wyu czytacie?Świat Dysku??Czy inny PC World??:-p i która była pierwsza?bo nie pamiętam:-(

Ja dzis ide podpisywać umowę przedwstępną. Trzymajcie kciuki.
przed podpisaniem musimy jeszcze sprawdzic plan mieszkanka, bo nam sie metraż nie zgadza za kija. No wiec jaik sie zgodzi z tym co w ksiegach wieczystych to podpisujemy, dejmy zadatek i czekamy na decyzje banku w sprawie kredytu. Mam az 4 banki do których złozyłam wniosek o zdolnosc kredytową. W pracy mi wyliczyli 2600 brutto miesięcznie czyli moze dadzą. Szkoda by było stracic 11 tyś.

kochana to ja myślałam że Wy juz do przodu z tym!!jak latałas po bankach to myślałam, że już z umową przedwstępną... my już ją mamy, zadatek tez już poszedł a teraz jest latanie i donoszenie dokumentów do banku bo oczywiście za każdym razem się okazuje że czegoś brakuje... na razie planujemy składać w dwóch: BZ WBK i Wielkopolski Bank Gospodarczy, a Ty?

No popatrz...ale że nie wykryli, że to 2 fasolki siedzą w brzuszku aż nie możliwe hihi ale zdarza się i tak:tak:

Muszę Ci powiedziec,że tak sie zdarza..a właściwie zdarzyło moim rodzicom,ale to było ponad 20 lat temu..ja mam siostrę bliźniaczkę i byłyśmy tak ułożone,że mama do porodu była przekonana ,że nosi jednego syna,jak ja sie urodziłam(dziewczynka)mama w szoku..a za 5 min skurcze i mówią:będzie drugie dziecko..mama zemdlałą siostra sie już zaczęła dusic jak mamę cucili..i spędziła 24 h w inkubatorze...ale na szczęście wszystko sie dobrze skończyło i jesteśmy dwie;-)ale szok był jak nic dla całej rodziny,bo w domu wszystko dla jednego dziecka było:-Dhehe;-)

reklama
Powodzenia z tym mieszkankiem Kochani! Żeby wszystko wam się zgadzało i było ok!

Ona miała USG robione u swojego lekarza i tylko 2 razy w ciagu całej ciązy. Nic sie złego nie działo wiec w szpitalu nie była. A ze lekarz okazał sie gienek piprocz no to juz inna bajka :-D. podobno sie tłumaczył, ze zawsze jedno dziecko sie chowało za drugim. Jakos nie mogę uwierzyć.

Z tym pobieraniem krwi to u mnie w laborze gdzie przyjmuja skierowania to samo. Wiec ja tam nie chodzę. I tak płace 100% wiec wole zapłacic np 2 zł wiecej i nie czekac. takie babki nie rozumieje ze jak sie jest na czczo w ciazy to o zasłabniecie nie jest trudno.
ja dzis ide kupic glukozę a jutro rano na badania. jak ja to wypije sama nie wiem. przeciez ja nic nie slodze, ostatnio zemdliło mnie po ciastku z cukierni. Będzie jazda

Do góry