reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

słuchajcie a czy takiemu maluszkowi trzeba myć plecki??
bo ostatnio widziałam, jak bratowa męża myje miesięczne dziecko w wanience i po umyciu brzuszka, przewraca małą na drugą stronę, trzyma za brzuszek i myje plecki, a mała tak biednie bezwładnie zwisa... musi tak być?? bo ja się nie znam, ale dziwnie mi to wyglądało, zresztą wydaje mi sie, ze przecież aż tak się maluch nie poci, poza tym leżąc na pleckach jest obmywany wodą od dołu, nie??

Wydaje mi się, ze tak. Bo jednak potówki mogą być paskudne. bo o to chodzi ,zeby umyć, a nie pomoczyc :). tak m isie wydaję przynajmniej.

reklama
mam, ale sztuk jeden tym razem:-D
a ciom?? jak Cię jakiś artykuł interesuje to mogę skserować i dosłać??
bo swojego nie oddam, chomik i pies ogrodnika jestem - wszytsko zbieram nie oddaję;-)

tym razem ja mam 2 sztuki :)ja kupiłam wczoraj, mąz przyniosł mi dzis.
może któraś by chciała to wyśle.

Aniu śliczny płaszczyk :)
bardzo elegancko wygląda

ja na razie w polarze chodze, dobrze, ze go kupiłam. Jedziemy w sobote do Krakowa kupic mi kurtke albo płaszcz na zimę. Jarek powiedział ze bez tego nie wracam. Moze sie okazać ze będe spac w Krakowie na dworcu, bo czarno widze ten zakup :-D

Aniu śliczny płaszczyk :)
bardzo elegancko wygląda

ja na razie w polarze chodze, dobrze, ze go kupiłam. Jedziemy w sobote do Krakowa kupic mi kurtke albo płaszcz na zimę. Jarek powiedział ze bez tego nie wracam. Moze sie okazać ze będe spac w Krakowie na dworcu, bo czarno widze ten zakup :-D

Hehe, skąd ja to znam! My ostatnio też byliśmy na zakupach, i mój Irek się obkupił jak głupi, a ja bez niczego! Wcinałam ino pączki! Stwierdziłam, że wszystkie bluzki są za krótkie, a swetry workowate! I że na słonice nie ma nic i chodziłam za mężem jak wierna żona i nosiłam mu reklamówki jak on szedł do przymierzalni hehe

Zobaczymy co to jest za płaszczyk, jak tylko mi przyjdzie to się Wam pochwalę :) Może na świeta będę wyglądała jak człowiek, a nie jak worek po kartoflach ! hehe

HEJ DZIEWCZYNKI :-):-):-)

Mialam dzisiaj wizyte :-):-) wszystko ok i bedzie CÓRECZKA OLIWKA :-):-):-) Na reszcie....... sie dowiedzialam!! :]

Strasznie mnie bolal 2 dni brzuch a dzisiaj przed wizyta jakby kosci od srodka sie rozszerzaly. Ale zrobil mi usg, z szyjka wszystko ok, z dzidzia tez , jest duza na 25 tydzien , ogladal chyba z 4 minuty w przyblizeniu prace serca az sie zaczelam niepokoic ale powiedzial,ze wszystko oki, i powiedzial,ze serce mozna nawet ogladac h na usg... i nie do konca wszytsko widziec.

Teraz nastepna wizyta za 4 tyg a od 30 tyg mam juz miec na wizytach robione tez KTG...

Ale sie ciesze,ze w koncu znam plec! NARESZCIE!!:-D:-D:-D

HEJ DZIEWCZYNKI :-):-):-)

Mialam dzisiaj wizyte :-):-) wszystko ok i bedzie CÓRECZKA OLIWKA :-):-):-) Na reszcie....... sie dowiedzialam!! :]

Strasznie mnie bolal 2 dni brzuch a dzisiaj przed wizyta jakby kosci od srodka sie rozszerzaly. Ale zrobil mi usg, z szyjka wszystko ok, z dzidzia tez , jest duza na 25 tydzien , ogladal chyba z 4 minuty w przyblizeniu prace serca az sie zaczelam niepokoic ale powiedzial,ze wszystko oki, i powiedzial,ze serce mozna nawet ogladac h na usg... i nie do konca wszytsko widziec.

Teraz nastepna wizyta za 4 tyg a od 30 tyg mam juz miec na wizytach robione tez KTG...

Ale sie ciesze,ze w koncu znam plec! NARESZCIE!!:-D:-D:-D

No to wielkie gratulacje!!! A brzuch pewnie bolała bo sobie rósł :). Wklej jakś aktualną fotkę, bo Ty miałaś taki malutki zgrabniutki brzucholek. Kurcze, jak to brzmi, że już prawie za chwilę bedziesz miała KTG robione, przecieć, dopiero co każda z nas oglądała kreski na teście, a tu już takie przygotowania do porodu...

Chciałam się wydepilować, ale mi brzucho przeszkadza..., co ja zrobie jak mi urośnie???
Idę się myć i spać, bo dzisiaj miałam zabiegany dzień. Papatki. miłej nocki.

reklama
Do góry