Sowinka
Mamusia Zółwików :o)
tzw. poronienie zatrzymane = bez objawów wogóle. "Obsolete" czyli puste pęcherze płodowe... Na USG w 10tc brak serduszek i bHCG spadające w 3 kolejnych badaniach krwi w szpitalu. (byłam 3 dni przeziębiona wtedy); histopatologia nie wykazała nic oczywiście.
Teraz w 6 tc jedno pięknie bijące serduszko - nigdy sie tak nie bałam jak przed tym właśnie USG i ze względu na poprzednią ciążę - duphaston najpierw 2xdziennie i folik, po 13tc i usg genetycznym,które pokazało zdrową dzidzię i wszystko prawidłowo rozwinięte - 1xdzinnie duphaston a teraz 20tc i już nie muszę. Żadnych plamień czy bólów brzuszka.
Dlatego tak bardzo przeżywam jutrzejsze USG. Wiem, że na genetycznym w 13tc wszystko było okej...i pani doktor po kolei wyliczała: kręgosłup jeden, zdrowy, główka zdrowa, 2 półkule mózgu okej....i tak każdą część ciałka nawet pęcherz moczowy było widać prawidłowo wypełniony:-)
LadyMocca to miałaś tak jak ja wcześniej (tzn. ja nie miałam ciąży bliźniaczej), bo też miałam pusty pęcherzyk więc jak szłam na USG w 6tc to strasznie się bałam, że zaś będzie tak samo, choć lekarz zapewniał, że wyniki mam dobre i to po prostu pewnie był pojedynczy przypadek i na szczęście miał rację, bo zobaczyłam pięknie bijące serduszko:-) aż się popłakałam ze szczęścia:-) teraz to już musi być tylko dobrze:-)
My właśnie wróciliśmy z reala, bo byliśmy po te body co Rechotek pisała i na serio jak za 1,99zł są na serio super i z Mężusiem stwierdziliśmy, że nawet choćby raz założyć to się przydadzą kupiliśmy 5 o różnych kolorach (hehe 2 takie fajne z żyrafkami), a siostra w Opolu kupiła też 5, ale w innych kolorach 10 body za 20zł to jest nieźle:-)
Hehe jeszcze spotkaliśmy kumpla, którego wieki nie widzieliśmy:-) był ze swoim 3letnim synkiem hehe mega z niego Łobuz
Rechotku trzymaj się :-)