reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Dzień doberek dziewczyny:-D

Faktycznie w szkole rodzenia położna też mówiła, że to genetyczne. Moja mama ma, jej siostra ma, babcia miała więc ja tez mam. Ale moje kobietki w rodzinie strasznie tyją w ciąży - jak na razie byłam najszczuplejsza.;-)...A i Mustelę mozna używać od 1 dni ciąży. Teraz mam Mama Perfecta ale niedoczytałam że to jest od 4 mca.

Moja mama urodziła pięcioro dzieci i nie ma ani jednego rozstępa, więc ja się łudzę, że też nie będę miała:-)

Dziewczyny ja dziś mam dobry dzionek:-) wczoraj z siostrami uśmiałyśmy się na maxa:-D aż mnie brzuch bolał:-p dziś rano fajna słoneczna pobudka, więc jest git:-D

reklama
Ggosia a dlaczego nam jeszcze nie pokazałaś fotek ? Wrzucaj szybciutko :tak::-D A kciuki oczywiście w poniedziałek będę mocno trzymała ;-)

Dzięki. W przyszłym tygodniu wrzucę fotki - może dwie ostatnie.

Wczoraj oglądałam piękne malutkie sukieneczki w zarze (na wyprzedaży). Już się nie mogę doczekać na moment kiedy będziemy znały płeć naszych dzieciaczków, wtedy będzie można zaszaleć z ubrankami. W pierwszej ciąży poznałam płeć dziecka w 17 w tygodniu.

Ja od samego początku wiedziałam że będzie chłopak :tak: Na teście zamiast drugiej kreski widziałam "KAROL" hehe;-) A lekarz potwierdził moje przeczucia dopiero w 30 tc. Wcześniej miał problemy żeby Go "złapać" ;-) Jak zapytałam w 20 tc czy widać jaka płeć wnerwiony mi odpowiedział " Proszę Pani ja tu zdjęcia główki zrobić nie ogę, a co dopiero między nogi zajrzeć" :-p:-D

A ja od równych trzech tygodni wiem o małej Kruszynce po moim serduchem :-) I teraz serca mam dwa :-D

Ostatnia edycja:
Za mnie trzymajcie proszę kciuki w poniedziałek - idę 6 lipca (to będzie już 4 moja wizyta), ale zapewne będę musiała chodzić co 2 tygodnie. Dzisiaj robiłam badania: toksoplazmoza IgM, toksoplazmoza IgG, PT i APTT (to chyba układ krzepnięcia), mocz i morfologię (te ostatnie dwa to już robiłam wcześniej). Mam nadzieję, że wyniki będą dobre. Odpuściłam już sobie beta hcg, będzie widać na usg czy ciąża rośnie (z każdej wizyty mam zdjęcie)
Trzymam kciuki jak wam zazdroszcze tych waszych wizyt ja mam dopiero na 27 lipca.:-(

A ja ide 7 lipca i tez mam schize czy wszystko bedzie ok...w pierwszej ciazy poronilam w 11 tc a zarodek byl tak w 8tc-przestal sie rozwijac... wiec teraz bedac w 9tc boje sie ze sie moze powtorzyc...

reklama
Gosia:) ja mam pojutrze "magiczną granicę" Ostatnio dotrwałam w dwupaku do 8t1d. Doskonale Cię rozumiem, ALE... pamiętaj że pozytywne nastawienie i myślenie życzeniowe ma magiczną moc :tak:;-) Nosek do góry :-)

Do góry