reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Ja jak byłam u ginekologa po trzech porodach to pytał czy miałam cesarki bo tam na dole jak u nieródki 😅 Nawet wpisał to w komputerze, a to taki starszy lekarz uczony, że nacięcie to konieczność 🫣 Ja do każdego porodu kupuje żel co daje poślizg i faktycznie działa, aplikuje się go jakoś od 3cm rozwarcia.
Jaki żel? Jak tego się używa? Dej mie to😂

reklama
Oj ona nie jest jedyna która jest antynacinanie i dzięki niej i innym ja się nie chcę dać pociąć a straszenie kobiet że popękają albo coś się stanie z dzieckiem gdy tak nie jest albo nacinanie profilaktycznie - okropne i przerażające. To samo z oxy i w ogóle naciskaniem na rodzisz tu i teraz i koniec. Oczywiście mówię o braku zagrożenia bo dla mnie jest jasne że jak coś się dzieje to cc i ratujcie oboje no ale jakoś muszę 🐣
Ja Wam tu na wątku kiedyś opiszę mój poród. Traumatyczny. Miałam długo traumę. Teraz minęły 4 lata od porodu i zapomniało się ten ból 🫣

Drugi syn urodził się w 15 minut czyli mega szybko i nic mu nie dolegało więc dziwi mnie to lekarz mówi że szybko poród jest zły dla dziecka. Za to najmłodszy rodził się 12 godzin i musiałam z nim ćwiczyć bo miał wzmożone napięcie. Obaj po 4kg 😆
Też zdziwiło mnie to, że lekarz powiedział, że szybki poród nie jest dobry. Przecież czym to się różni wgl ?
W moim przypadku to ja bym chciała szybciej urodzić, ale nie umiałam córki wypchać i już jej tętno spadało, więc musieli wszystko zrobić bym urodziła. Córka urodziła się niedotleniona więc pierwsza dobę musiała leżeć pod tlenem. A później już chwała Bogu wszystko było okey, żadnego uszczerbku na zdrowiu, jest świetnie rozwinięta ❤️ Same parte trwały u mnie 1,5 h, a to już długo. Ogólnie od pierwszych skurczy 12h.

Ostatnia edycja:
10 lat temu to sobie moglam pomarzyć o zelach i innych .. wcale sie nie pytali .. poprostu zrobili naciecie jak na prosiaku i tyle .. potem czekalam dlugo na zszycie bo lekarz sobie kawke musial dopić(byla niedziela) .. ze 20 minut po porodzie raczyl przyjsc a ja taka rozcieta tam lezalam .. juz mnie na zywca szył i jeszcze mowil ze nie ma mnie prawa nic boleć … serio to byly inne czasy jeszcze te 10 lat temu .. 5 lat temu ta sama porodowka i podejscie zmienilo sie o milion stopni zupelnie inna rozmowa - szpital został zgloszony do programu rodzić po ludzku - wywalili wszystkich starych lekarzy i przyszli mlodzi normalnie jakby zrobili nowy oddzial ..

Jaki żel? Jak tego się używa? Dej mie to😂
Żel położniczy Natalis, ułatwia on przejscie dziecka przez kanał rodny. Dosyć drogi jest ale wart swojej ceny. Jak rodziłam trzecie dziecko w szpitalu państwowym to miałam obawy czy będą wiedzieć jak go użyć bo to położna aplikuje ale zostałam pochwalona przez lekarza na przyjęciu że jestem świetnie przygotowana do porodu i mówił położnym by aplikowały bo to super żel. Wcześniej rodziłam w prywatnym szpitalu i właśnie na ich stronie wyczytałam że go używają ale czasem się im skończy wtedy dobrze mieć swój.

reklama
Do góry