reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

reklama
Dziewczynki nie są nic grzeczniejsze 🫠🫠
Mówię to jako mama i jako jedna z czterech córek 😆😆

Moja pod tym kątem jest okej.
Ale to królowa dramy. Często panikuje i płacze jeszcze nim coś się zadzieje. Do tego nie można jej nic powiedzieć bo zaraz płacz o i obrażona.

No ale to jaki ma syf w pokoju to przechodzi ludzkie pojęcie. Serio. Nie znam nikogo kto byłby miał taki syf. I ona go robi w 5 minut

Mı się wydaje, że u dzieci nie ma większej różnicy w zachowniu niezlaenzie od płci, tylko chłopcom na więcej się pozwala, bo to przecież chłopcy a dziewczynki dalej często się uspokaja, bo przecież to dziewczynka tak nie wypada 😵‍💫 ja mam właśnie takie podejście, że dziecko to dziecko, wyszaleć się musi (a moja córka jest super aktywnym dzieckiem)

Mı się wydaje, że u dzieci nie ma większej różnicy w zachowniu niezlaenzie od płci, tylko chłopcom na więcej się pozwala, bo to przecież chłopcy a dziewczynki dalej często się uspokaja, bo przecież to dziewczynka tak nie wypada 😵‍💫 ja mam właśnie takie podejście, że dziecko to dziecko, wyszaleć się musi (a moja córka jest super aktywnym dzieckiem)

Noo u mnie zupełnie inaczej - syn był bardzo spokojny jako małe dziecko, jako nastolatek daje popalić ostro, a to dopiero początek (14 lat), no ale nadal porządek w pokoju ma.

Córka jest ogólnie bardzo aktywna - ale tak normalnie na zasadzie lubi sport stąd ten balet, konie i takie tam, ale jej pokój to jest tonalny chlew i wstyd na maxa - wszędzie jest coś wywalone, jakieś ciuchy, kosmetyki, resztki jedzenia (!), ścinki. I ona to robi w 5 minut po posprzątaniu. Sama nie sprząta. Nic na nią nie działa totalnie. Jeżeli chodzi o jakieś takie akcje jak brat to na razie nie ma, ale ma dopiero 10 lat, a u niego to przyszło wraz z 13 urodzinami.

Najmłodszy jest największy szogun, ucieka, wszystko na opak i o ile siniaki i zadrapania mnie nie martwią. To odkąd ma złamaną rękę (ma 1 rok i 4 miesiące) mam codziennie ochotę sobie strzelić w łeb. Jutro kontrola i mam nadzieję, że koniec tego koszmaru :)

reklama
Noo u mnie zupełnie inaczej - syn był bardzo spokojny jako małe dziecko, jako nastolatek daje popalić ostro, a to dopiero początek (14 lat), no ale nadal porządek w pokoju ma.

Córka jest ogólnie bardzo aktywna - ale tak normalnie na zasadzie lubi sport stąd ten balet, konie i takie tam, ale jej pokój to jest tonalny chlew i wstyd na maxa - wszędzie jest coś wywalone, jakieś ciuchy, kosmetyki, resztki jedzenia (!), ścinki. I ona to robi w 5 minut po posprzątaniu. Sama nie sprząta. Nic na nią nie działa totalnie. Jeżeli chodzi o jakieś takie akcje jak brat to na razie nie ma, ale ma dopiero 10 lat, a u niego to przyszło wraz z 13 urodzinami.

Najmłodszy jest największy szogun, ucieka, wszystko na opak i o ile siniaki i zadrapania mnie nie martwią. To odkąd ma złamaną rękę (ma 1 rok i 4 miesiące) mam codziennie ochotę sobie strzelić w łeb. Jutro kontrola i mam nadzieję, że koniec tego koszmaru :)
U mnie moja córa do ok 15 roku życia utrzymywała w pokoju porządek, za to teraz...wszystko wszędzie a ma skończone 17 lat 🤐
Najstarszy syn to nigdy się do porządku nie garnął...14 latek za to ma napady że posprząta na błysk ale on ma adhd i autyzm ( w kierunku aspergera), najmłodsze to wiadomo, córka fosznica i zrobila sir jakaś samolubna 😒 a najmłodszy jest przekochany, wszystkim się podzieli, jest wrażliwy i empatyczny, ale też mega aktywny i wszędzie go pełno, tu gra w piłkę, chodzi na basen, na rowerze na dwóch kołach śmiga odkąd skończył 2,5 roku...sport to jego drugie imie 😁

Do góry