reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

U mnie najgorszy pierwszy 🫣 potem to już pikuś 😄
Pierwszy zawsze najgorszy. Ja miałam hardkorowy poród , jeszcze starszak urodził się śpiący tzn spał sobie 🤣 sn. A młodszy przyszedł na świat przez CC i jeśli porównać to zdecydowanie wolałabym rodzic sn jeśli będę w ciąży :)

Mi położna mówiła, że 3 poród bywa kapryśny.
U mnie w sumie najgorszy pierwszy bo cesarka na żądanie 😅

reklama
Czytałam co wcześniej na ten temat pisałaś, kiepsko trochę 😞.
Na moje to mogłabym rodzic 30 godzin nawet ALE musiałaby być z tej ciąży córka. To moje największe marzenie 😍

Ja mam za sobą dosyć szybki poród sn,bez wywołania ale oksytocyne dostałam bo w połowie akcja ustała a młoda się rodziła z rączką przy buzi. O ok 23:20 miałam regularne skurcze, byliśmy w szpitalu o 0.30 , o 0.50 odeszły mi wody przy ktg, rozwarcie na 4, mała urodziła się o 3.55. Byłam szyta,pękłam. Nie wspominam porodu źle,miałam wrażenie,że się wszystko szybko dzieje.
Ginekolog uważał,że nie ma śladu po szyciu i,że wszystko jest ok ale ja uważam inaczej,że skóra się cała nie połączyła w jednym miejscu i jest trochę jak język węża i chyba mam obniżoną macicę lub pęcherz bo między wargami sromowymi a szyjka macicy czuję zgrubienie - muszę się umówić urofizjo gin bo mój gin nic nie widział odbiegającego od normy a ja to czuje i widzę. Mąż też nie czuje różnicy i nie rozumie o co mi chodzi 😆 bym musiała mu zwyczajnie pokazać w świetle dziennym o co mi chodzi ehh

Też słyszałam, że z trzecim to różnie bywa😛
U mnie pierwszy poród 12h, parte 50 minut, bóle krzyżowe 🫣 Drugi 6h, parte 15 minut, takie naprawdę mocno bolesne skurcze były może ze 3 😅
Ale za to po drugim jak miałam szwy po nacięciu krocza to przez kilka miesięcy szew czy blizna mnie uwierały podczas stosunku i bałam się czy tak będzie zawsze, na szczęście minęło 😉

Pierwszy zawsze najgorszy. Ja miałam hardkorowy poród , jeszcze starszak urodził się śpiący tzn spał sobie 🤣 sn. A młodszy przyszedł na świat przez CC i jeśli porównać to zdecydowanie wolałabym rodzic sn jeśli będę w ciąży :)
Jejku, to przy drugim porodzie ja przysypiałam między skurczami 😂 Spałam tylko 2h zanim zaczął się poród i chyba potrzebowałam tego snu 😂

reklama
Do góry