reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Wiem, to się może wydawać dziwne, z jednej strony bardzo chcę rodzeństwa dla córki, z drugiej wiem, że będzie mi bardzo trudno 🙃 chociaż znowu jakby te kreski nie okazały się ciąża, to też będzie mi smutno :) dużo emocji
O drugiego syna staralismy sie przeszlo dwa lata .. po drodze poronienia.. niepowodzenia , a jak juz sie idalo i zobaczyłam ta kreske to ryczalam kilka dobrych dni jak ja sobie z tym wszystkim poradze, a jak bedzie dziewczynka ? Matko przecież jak nie potrafie z dziewczynami, kobietami .. no nie.. 😁 wiec doskonale rozumiem twoje emocje kochana. Anapewno kilka tygodni zajmie Ci to urealnienie w glowie tego faktu , ale bedziesz szczęśliwy i tego Ci zycie z calego serducha ❤️

reklama
O drugiego syna staralismy sie przeszlo dwa lata .. po drodze poronienia.. niepowodzenia , a jak juz sie idalo i zobaczyłam ta kreske to ryczalam kilka dobrych dni jak ja sobie z tym wszystkim poradze, a jak bedzie dziewczynka ? Matko przecież jak nie potrafie z dziewczynami, kobietami .. no nie.. 😁 wiec doskonale rozumiem twoje emocje kochana. Anapewno kilka tygodni zajmie Ci to urealnienie w glowie tego faktu , ale bedziesz szczęśliwy i tego Ci zycie z calego
A widzisz, ja właśnie bardzo chciałabym drugą córkę, bo w ogóle nie czuję się jak mama dla chłopca haha ale tak, te emocje się pojawiają, strach szczęście wszystko się miesza

Powiem Ci @niezdecydowanamama ,że rozumiem Twoje emocje. Ja z mężem "staram się" o rodzeństwo dla naszej prawie 3 latki, w 23r. Miałam biochem i pozamaciczną. Do teraz nie widziałam drugiej kreski prócz jakiś fałszywych cieni.
Czasami mam takie myśli,że mi się już nie chce być w ciąży, rodzić, laktacja, połóg... A to tylko dlatego,że czas mi tak ucieka między palcami,że szok... Mąż uważa ,że będzie co będzie... A mnie to męczy bo nie raz już płakałam nad jedną kreską a jednocześnie byłam przerażona,że będzie druga ehhh
Ale marzy mi się synek 😆 kobieta skrajną jest

Powiem Ci @niezdecydowanamama ,że rozumiem Twoje emocje. Ja z mężem "staram się" o rodzeństwo dla naszej prawie 3 latki, w 23r. Miałam biochem i pozamaciczną. Do teraz nie widziałam drugiej kreski prócz jakiś fałszywych cieni.
Czasami mam takie myśli,że mi się już nie chce być w ciąży, rodzić, laktacja, połóg... A to tylko dlatego,że czas mi tak ucieka między palcami,że szok... Mąż uważa ,że będzie co będzie... A mnie to męczy bo nie raz już płakałam nad jedną kreską a jednocześnie byłam przerażona,że będzie druga ehhh
Ale marzy mi się synek 😆 kobieta skrajną jest

Bo prawda jest taka, że nie ma się zjeść ciastko i mieć ciastko.
Każda ta sytuacja tj. posiadanie dziecka/rodzeństwa to są plusy i minusy

Wiecie co, zrobiłam przed chwilą test i wyszedl biały, po czym spojrzałam na datę i okazało się, że jest po terminie:0 i teraz nie wiem, nie chcę się nakręcać, wejdę później do tej apteki i zapytam o wymianę... ale jakoś tak myślę, że to wszystko serio mało prawdopodobne, tylko teraz czemu dalej nie mam okresu i skąd te dwie kreski wczoraj...

A widzisz, ja właśnie bardzo chciałabym drugą córkę, bo w ogóle nie czuję się jak mama dla chłopca haha ale tak, te emocje się pojawiają, strach szczęście wszystko się miesza
To masz tak samo jak ja. Zawsze marzyłam mieć córeczkę i mam, za 4 dni kończy 4 latka, też chodzi do przedszkola do maluszków 🙂 teraz marzę o drugiej córce, bo zawsze ciała mieć dwie córki. Nigdy nie marzyłam o synu, nie widzę siebie i nie czuje się jako mama chłopca 😁
Ale myślę, że nie bez powodu tutaj dołączyłaś do nas na to forum 😁 więc myślę, że gdzieś w głowie chciałaś drugiego bobasa 😊 życzę powodzenia ❤️

reklama
Do góry