Witajcie Macoszki,
A my dopiero wróciliśmy z Grecji. Zostawiliśmy nasze towarzystwo same na tydzień i polecieliśmy na Kretę odpocząć od domowego wariatkowa… Byliśmy tam tydzień i tyle naszego co użyliśmy…
J Wykupiliśmy sobie
all inclusive i mieliśmy wszystko w nosie …
Po powrocie nasza najstarsza gwiazda nie odzywa się już nawet do ojca. Jest wściekła, że ona nie ma na buty ect. A my mamy na wszystko
J
Nie powiem żeby ten wyjazd był przypadkowy. Wymyśliłam to żeby pokazać pannie, że rządzi ten kto ma pieniądze a nie ten co nie robi nic….
Jedno wam powiem, powodzenie jest wtedy , kiedy ma się wsparcie i współpracuje się z mężem /partnerem a nie w pojedynkę.
Następna rzecz i mój krok do przodu to to, ze przestałam siedzieć cicho. Mówię w Prost i głośno to co mi się nie podoba. I tak ostatnio zamiast truć mężowi, sama wypożyczyłam sobie gwiazdę na rozmowę. Powiedziałam jej, ze jeśli się chce mieszkać, to trzeba płacić i że ja nie mam interesu w tym, żeby ona kiedyś miała mieszkanie na talerzu. Że skoro ona nie poczuwa się do obowiązku płacenia za siebie, to ja tym bardziej i że ja tez przestaję płacić bo i dlaczego skoro ona nie musi ..
W tym miesiącu nie zapłaciłam czynszu . Jeśli prośby nie pomagają , to może groźby pomogą. Tak naprawdę jeden miesiąc nie płacenia w porównaniu z rokiem jaki ona się buja jest niczym, ale nie zamierzam jej tego podarować – to tylko kwestia czasu
J
Gwiazda ( pasierbica ) za miesiąc kończy 19 lat, uważa, ze skoro jej nie ma w domu i tylko wraca się przenocować, to nie musi za nic płacić, bo przecież nie zużywa prądu ani gazu itd.
Tylko nie bardzo wie, że to, że nie zużywa , to nie znaczy ,ze nie musi płacić, przecież nikt nie zabrania jej zużywać
J Czy jak się wyjedzie na urlop i nie korzysta z mieszkania to się nie płaci bo się nie mieszkało w domu tylko w namiocie ?!
Powiedziała mi ,ze nas na wszystko stać , a ona nie ma nawet na buty, na co ja , że to nie mój problem, przecież moja osoba zwisa jej jak kilo kitu , więc jej brak butów zwisa mi tak samo.
Pozdrawiam
Słonko