reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla macoch: Jak Wam się układa z Waszymi pasierbami?

przypadkowo sie znalazl na krecie, no i dzien przed wyjazdem poprosil zebym ostalam kolejne 2 tyg. wiedzialam ze strace prace ale i wiedzialam ze juz zostane, pozniej poprosil do konca wakacji a pozniej do konca zycia :) taaka normalna historia :p
ale Twoj maz tez nie jest polakiem?? bo wlasciwie gdzies mi to umknelo..?
romantyczne...:tak::-D

reklama
Są okropne, a zwłaszcza starsza, która skończyla niestety 18 lat i udaje dorosłą. Nie rozmawiamy z soba juz prawie rok, epitety jakie uzywa pod moim adresem są nie do powórzenia i wiem to od młodszej która dzieli z nią pokój i donosi mi co starsza mówi na mnie , natomiast starszej o czym rozmawia ze mną i z ojcem. Nie kłócimy się, bo nie wymieniamy z sobą żadnych słów. Ona chodzi gdzie chce , wraca kiedy chce, nie uczy się i nie pracuje, bo przecież jest u siebie - istny koszmar :wściekła/y: !

Skoro jest pełnoletnia i nie uczy się powinna się wyprowadzić - to by ją wiele nauczyło:dry:

netgirl, moja pasierbica z chwilą kiedy rzuciła szkołę ( styczeń) została odcięta od prawie wszystkiego. Nie dostaje już kieszonkowego, bo wyciągała po nie ręke a wcale nie chdziła do szkoły, więc teraz choćby nawet chodziła to nic nie dostanie. Nie ma juz tel komórkowego, zero kasy na kosmetyki i ciuchy. Mąż wyłącza internet kiedy hrabianka wraca do domu, ale i tak siedzi do rana na kompie i gra a za nic nie płaci.
Demonstracyjnie udaje ,ze nie jada w domu, ale młodsza zawsze jej coś przemyca do pokoju. Wiem tez ,ze zeruje w nocy , bo kiedy wstaję rano do pracy widzę jak krasnludki cięzko pracowały ...:p

Kiedyś mąż powiedział jej ,żeby sie wyprowadziła i pokazała że ie potrzebuje niczyjej łaski i że tu na nikim żerować nie będzie, ale ona odpowiedziała mu ,ze jest u siebie i ze tego nie zrobi.

.

masakra!!!
skąd się takie pasożyty biorą?:wściekła/y:

Aine ja powiem szcerze ze nie lubie jak moj M wita w domu swojej eks bo wtedy wraca mocno skwaszony ale zeby ograniczac kontakt z dzieckiem to chyba najgorszy blad jaki mozna popelnic , 3latek potrzebuje ojca a taka uroczystosc jak urodziny jest swieta wtedy sie zmeka wszytkie jatrzace sprawy i usmeicha dla dziecka bo to jego czas nas klocacych sie struchow bedzie po imprezie... nie daj sie i dziecka konkretnie i wymagajaco musisz sie przygotowac na to ze Ty kiedys bedziesz w odwrotenj sytulacji i zastanow sie co wtedy???
Nimrodel opisz troszke co u Ciebie slychac ?? jaka jest Twoja sytualacja ??? ja was podczytuje a niezle tezmam popaprane zycie to wiedza koleznaki z watku zamknietego.... czekam na historie do przeczytania:tak:

Juz po urodzinach malego... Tatus sie nie zjawil - nie zadzwonil ani nie napisal z zyczeniami... Nic...

Z tego co mi wiadomo jego kobieta, namawia go na przeprowadzke w swoje rodzinne strony, czyli drugi koniec polski... zeby go odciagnac od malego...

Jego strata...

Pozdrawiam was cudowne macoszki

reklama
Do góry