reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla macoch: Jak Wam się układa z Waszymi pasierbami?

Wlasnie ... dziecko to decyzja... kazdy wie czy w danym czasie chce je miec czy nie... jezeli jest nieplanowane.. to dobrze... wtedy chyba wszystko toczy sie tak zeby bylo dobrze.... czesto wiaze rodzine bo na nim sie skupiaja pozytywne emocje... nie ma regul...

reklama
Masz racje.W moim przypadku dziecko nas naprawde scementowało i nie żałujemy tej decyzji.Wiesz oboje jesteśmy dorosłymi ludżmi i każde z nas coś w swoim żtyciu złego przeszlo i dlatego staramy się być naprawde dobrą rodziną,ale to wszystko zależy od charakteru i podejścia do życia.

Mamo Julci... patrze na tego twojego KURCZACZKA malego... to jest szczescie male... jeszcze niedawno moja Justynka taka byla,a dzisiaj juz w szkole...

A nim się obejrzymy to z naszych córek wyrosną nastolatki i dopiero będzie, ja już słyszę że 'koleżanka może do szkoły malować paznokcie to dlaczego ja nie". Wiki idzie dziś na gimnastykę na razie na próbę- zobaczymy co z tego wyjdzie, ma pełno zapału, powidziałam jej że w tym sporcie można nawet medale zdobywać to stwierdziła że będzie kolekcjonować medale, hehe...

Ja mieszkam na wsi... moja Justyna uwielbia konie... 20 km od nas jest stadnina koni... mozna oplacic nauke jazdy konnej,tam dzieci przy okazji zajmuja sie zwierzetami... czyszcza konie... karmia zwierzeta ktore sa tam w mini zoo... i jest tam tez schronisko dla psow... Jak podrosnie chce ja tam zapisac... bede musiala ja dowozic na zajecia.. warunkiem w tym osrodku jest tez to ze dziecko musi miec dobre oceny jezeli chce uczyc sie jazdy... Mala narazie jest w zerowce... bardzo chce ... jeszcze z rok zaczekam.. zobaczymy.. Narazie od czasu do czasu jezdzimy tam... chodzimy po stajni... sa tam piekne konie... rasowe... Justyna jest tam taka szczesliwa ...czyta imiona wszystkich koni .. jaka rasa.. i pamieta to..

Wiesz aż ci zazdroszcze.Ja też uwielbiam konie i swego czasu często na nich jeżdziłam.Niedaleko mojej miejscowości jest stadnina koni w Jaroszówce.Byłam tam częstym gościem.Musze się pochwalić,że moja Martyna super jeżdzi konno.Mam kuzynke która trzyma kilka koni i tam do niej przyjeżdzahją mamy z dziećmi chorymi które jeżdzą konno.Moje dzieciaki dobrze czują się w siodle,choć syn nie za bardzo lubi jeżdzić w przeciwieństwie do siostry,Nawet Julka już siedziała na kucyku ale jest jeszcze za mała.

reklama
Tak jest z dziecmi...w jednym domu a kazde ma inne zainteresowania... moja Klaudia nie interesuje sie tym... ale lubi zwierzeta.. dlatego mam w domu pieska od kilku miesiecy... U Justynki zainteresowania sa badziej wyrazne... uwilbia ksiazki.. czyta wlasciwie od 4 lat,komiksy,ksiazki,gazetki i wszystko co wpadnie w rece... czyta i jest wszystkiego ciekawa... co wyczyta np ciekawostki o zwierzetach wszystko opowiada-- najbardziej ciekawia ja wlasnie konie i pajaki... tyle wie na temat pajakow ze ja sama o tym nie mam pojecia... Klaudia...to nie wiem... nie ma jak narazie czegos czym by sie bardziej interesowala...moze z wiekiem cos sie pojawi.. nie wiem.. Ja jako dziecko i do tej pory lubilam muzyke, gitara.. instrumenty.. itp.. A konie to dla mnie cos nowego ..

Do góry