reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wasze obawy i historie

Jesteśmy z córką od środy po południu w domu, bez wychodzenia (dużo wietrzymy, okna w pokojach gdzie nikogo nie ma są otwarte nawet cały dzień) i dzisiaj obudziła się osłabiona, podwyższona temperatura do 37,5, narzekała na ból głowy i brzucha, już wymiotowała, sama żółć...moja też skarżyła się na ból głowy wcześniej. Co to jest w takim razie...
Tak jak jedna pani napisała może to andenowirus pani córkę zaatakował, jak i mojego syna oraz mnie . Bo naprawdę mój układ pokarmowy najbardziej cierpi nie mam apetytu i takie wzdęcia gazy..nic pozatym wykluczam raczej koronawirusa bo nie boli mnie gardło i ani razu nie zakaszlalam ani nie miałam temp 38 nawet. A czytając na Internecie andenowirus objawia się stanem podgoraczkowym przy infekcji pokarmowej w sumie u mnie tak wczoraj było-.- eh A przez tego korona wirusa człowiek się stresuje tylko. ;(

reklama
Oraz czasem myślę że to tylko sen i jeden wielki koszmar i jak się obudzę zniknie to wszystko ...Mam dość. Serdecznie dość

Oraz czasem myślę że to tylko sen i jeden wielki koszmar i jak się obudzę zniknie to wszystko ...Mam dość. Serdecznie dość
Zapomniałam dodać że andenowirus też powoduje zapalenie spojowek tak było w przypadku mojego małego, miał lekka, biegunkę i spadło na górne drogi . U mnie układ pokarmowy jak narazie i oby nic więcej się nie działo

@GabrielaNowak85 trzymam kciuki, żebyście nie złapali... [emoji110]

PS. Mam wrażenie, że pracujemy w tej samej firmie (choć ja na wychowawczym, więc nie jestem na bieżąco...) - z takimi "fajnymi" wkurzającymi bezprzyciskowymi windami....?

@GabrielaNowak85 trzymam kciuki, żebyście nie złapali... [emoji110]

PS. Mam wrażenie, że pracujemy w tej samej firmie (choć ja na wychowawczym, więc nie jestem na bieżąco...) - z takimi "fajnymi" wkurzającymi bezprzyciskowymi windami....?
Hmm windy z przyciskami ino na dole wciska się numer pięterka i automat przydziela windę 😛😅 sytuacja jest rozwojowa, napiszę coś więcej jak poogarniam wszystkie plotki 😅

Hmm windy z przyciskami ino na dole wciska się numer pięterka i automat przydziela windę [emoji14][emoji28] sytuacja jest rozwojowa, napiszę coś więcej jak poogarniam wszystkie plotki [emoji28]
O to to, dokładnie te windy ;)
Jak będziesz miała jakieś newsy to ;)
Ewentualnie na priv, to napiszę Ci dokładnie, który department ;)

Chce mi się wyć...
Jestem w 30 TC i choruje na białaczkę. Co dwa tygodnie MUSZĘ wykonywać morfologię z rozmazem. Dzisiaj próbuję i nic...wszystkie labo pozanykane do odwołania.
Dzwonię do szpitala powiatowego i tam słyszę ,że labo zamknięte 2 tygodnie.
Zdenerwowałam się i zapytałam, jak mam sprawdzić krew skoro wisi nademna transfuzja krwii i jestem w zaawansowanej ciąży?!
Dopiero po konsultacji z ,,kierowniczka,, mogę jutro podejść...

Już nie radzę sobie z tym napięciem i nerwami.
Zabieg na uszy w Kajetanach,na który czekam 3 lata - odwołany....

USG 3 trymestru prywatnie- odwołane... Bez możliwości zapisu..

Chce mi się wyć...
Jestem w 30 TC i choruje na białaczkę. Co dwa tygodnie MUSZĘ wykonywać morfologię z rozmazem. Dzisiaj próbuję i nic...wszystkie labo pozanykane do odwołania.
Dzwonię do szpitala powiatowego i tam słyszę ,że labo zamknięte 2 tygodnie.
Zdenerwowałam się i zapytałam, jak mam sprawdzić krew skoro wisi nademna transfuzja krwii i jestem w zaawansowanej ciąży?!
Dopiero po konsultacji z ,,kierowniczka,, mogę jutro podejść...

Już nie radzę sobie z tym napięciem i nerwami.
Zabieg na uszy w Kajetanach,na który czekam 3 lata - odwołany....

USG 3 trymestru prywatnie- odwołane... Bez możliwości zapisu..
Jestem w szoku, poważnie. Bardzo współczuję choroby, ale to co się dzieje jest bardzo niepokojące. Myślałam, że opieka medyczna jest tak skonstruowana, żeby takie badania i wizyty odbywały się bez zmian, są bardzo ważne i doskonale wiemy, że są choroby i stany które trzeba regularnie kontrolować. Nie ukrywam, że takim stanem jest również ciąża, są badania które trzeba zrobić w konkretnym czasie i zwyczajnie nie można ich przełożyć.

reklama
Jestem w szoku, poważnie. Bardzo współczuję choroby, ale to co się dzieje jest bardzo niepokojące. Myślałam, że opieka medyczna jest tak skonstruowana, żeby takie badania i wizyty odbywały się bez zmian, są bardzo ważne i doskonale wiemy, że są choroby i stany które trzeba regularnie kontrolować. Nie ukrywam, że takim stanem jest również ciąża, są badania które trzeba zrobić w konkretnym czasie i zwyczajnie nie można ich przełożyć.
Ja dzisiaj fuksem bezpośrednio do laboratorium oddałam próbkę z wymazem na GBS... punkt był nieczynny, ale miła Pani otworzyła na dzwonek drzwi labo i wzięła materiał do badania... Zostaje ze skierowaniem na morfologie, mocz i HIV przed porodem...może być tak, że te badania zrobią mi, być może, dopiero w szpitalu jak pojadę rodzic... Mnóstwo dziewczyn zostaje w ogóle bez opieki lekarskiej w ciąży...brakuje po prostu ludzi w służbie zdrowia...nikt nic nie wie, chaos informacyjny...Szok po prostu...

Do góry