martunia415 - bardzo się mylisz. Cechę taką jak pesymizm da się s sobie zmienić. I ja jestem tego doskonałym przykładem. Trzeba tylko chcieć. A może trzeba się znaleźć na samym dnie tego pesymizmu, żeby mieć się od czego odbić. Uwierz droga do zmiany swojego podejścia jest trudna i czasem a nawet często na początku trzeba robić coś wbrew sobie....
Ja też nie twierdzę, że trzeba być bezgranicznym optymistą, który wierzy, że nic nie trzeba w życiu robić a jakiś cud przyjdzie z nieba... Mówię tutaj o pozytywnym racjonalnym podejściu i dostrzeganiu pewnych szans
)). Masz rację trzeba liczyć przede wszystkim na siebie- ale trzeba też umieć prosić o pomoc gdy się jej potrzebuje.
W każdym razie dla Ciebie specjalnie filmik z coachem o tym jak przekonania wpływają na nasze życie.
Przekonania
A ja wlasnie mysle, ze osobie, ktora potrafi sie przeciwstawic i postawic na swoim to trudniej jest znalezc kogos. Bo wszyscy chca ugodowe, zeby lataly kolo faceta, a ja kurde nie umiem ;/ tak nadskakiwac
Podobno faceci boją się kobiet, które wiedzą czego chcą, są niezależne i sobie radzą.
Nigdy tego nie rozgryzałam bo stwierdziłam, że skoro taki "gość" boi się takich cech to nie ma czego szukać w moim życiu.
tak,dokladnie tak jak piszesz
z mojej strony to nei czepialstwo ale ze strony faceta tak sie wydaje
Fikusku to są dwie opcje albo trafiasz na facetów, którzy twierdzą, że są idealni i nie bardzo chcą coś w sobie zmienić dla dobra związku albo źle komunikujesz ..... A komunikacja to 50% sukcesu w każdym związku
).
Każdy chce być ok w stosunku do każdego, konflikty rodzą sie póxniej - niewiadomo czemu.
Nie wiadomo czemu??? Myślę, że z braku komunikacji i jasnego stawiania od początku swoich oczekiwań. Nagle po kilku latach dowiadujemy się, że spędziliśmy ten czas z osobą , której tak naprawdę nie znamy. Niestety ludzie często kreują się na kogoś innego niż są bo wiedzą, że partner oczekuje własnie takich cech czy podejścia. A często też to tylko zaślepienie. A być razem to "nie patrzeć na siebie ale patrzeć w tym samym kierunku"....
anne.ges ... wszyscy Cie słuchamy ... jak jakiegoś guru, bo mądra kobieta jestes i fajnie piszesz ... A wogóle podziwiałem jak udzielałaś rad w sprawie dodatkowej pracy ...
No proszę Cię....
Zostawiam Wam dzisiaj filmik mojej ulubionej Gawędziarki o związkach - kobieta pracowała kilka lat nad badaniem dlaczego jednym się udaje a drugim nie.... film trochę długi ale wart obejrzenia
))
Związki- potęga wrażliwości )