reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Hejka! Ja też Leonowi bodziaki na krótki i cienka bkuzecza albo sam bodziak z długim to zależy i wiosenna kurtkę albo bluzę cieplejszą. Czapki już nie bo nie lubi i i tak ściąga więc nie ma sensu. Od stycznia jeździ w spacerowej części ale zjeżdżał. Do auta mam małą spacerówkę ale oparcie na płasko rozkładane.Jutro do pediatry i skierowanie do fizjo. Zobaczymy co napisze. Dziś mieliśmy ostatnia gimanstyke. Szkoda trochę bo fajnie było ale mąż mi znalazł inną. Muszę zadzwonić i się dowiedzieć. Nazywa się Fit&Baby :D dziś od 9 po za domem. Leon już padł bo spał może z dwa razy w aucie po 15 min. Szymek zje kolację i też do spania a Julka ma ferie więc lata. Ok 19 pewnie po męża będę jechała. Dziś sałata bo nie miałam kiedy ugotować. Dziś oglądałam dla Leona buty ale jutro pójdę do innego sklepu i zobaczę jakie tam są bo muszę mu w końcu kupić. U nas też po 17 stopni a na weekend 24! Dziś rano padało ale i tak było ciepło. Wczoraj ciepło ale wiatr wiał.

reklama
Emol ja podobnie ubieram Klaudię.
Dzisiaj miała kurtkę tą zimową. Liska odpięłam ale pod spodem body z długim rękawem i bluzeczka do tego rajstopy i getry. Przykryta cienkim kocykiem.

Tamtenw kombinezonie przykryty kocem. Buciki jakieś bambosze. Był w spacerówce ale leżał jak paragraf.
Nie chciała z nim chodzić bo nie spał. Jej dziwne to. Ona twierdzi że nic nie może w domu zrobić i gotuje raz na tydzień. Że nie może sama spać bo go tak nauczyła że śpi z nią. Karmi go tylko tak jak w poradnikach. A na koniec najlepsze puszcza mu tylko wiadomości żadnych bajek.

A moja siedzi teraz ze mnàioglądamyna minimini tomka i przyjaciół. [emoji38]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Bo takie małe dzieci nie powinny oglądać telewizji w ogóle! Leon jak patrzy na telewizor to chyba tylko jak my oglądamy. Szymek i Julka też maks 30 min dziennie.

Wiadomości to przegięcie pały :p a co do oglądania tv to kwestie są podzielone i moim zdaniem wszystko z rozsądkiem i według uznania rodziców :) . Szczerze mówiąc niektóre dzisiejsze przesadne metody wychowawcze mnie śmieszą :p . Ale ja mam wakacje [emoji23] Mamusia moja nawet usypia Alex’a toż to szok :p jak ją rano widzi to aż biegnie do niej tzn na czterech ;p . Teściowej raczej się obawiał i myślałam ze tak samo będzie z moja mama a tu miłe zaskoczenie :) . Widzę jak ona się cieszy gdy spędzają razem czasem na zabawie :) . Poświęca mu każda minutę bo mówi ze teraz nie wie kiedy się z nim zobaczy a taki malutki już napewno nie będzie... w takich momentach mam ochotę wrócić do Polski ,żeby być blisko rodziny. Ale przejdzie mi ta tęsknota jak wpadnę w rutynę . A co u was kochane ? Buziaki miłego wieczoru :*

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U nas było ciepło ale pochmurnie. Nie ma co za grubo ubierać dzieci bo się przegrzeja. To też nie zdrowo.

Dominik też ogląda "Tomka i przyjaciół". Bardzo lubi tą piosenkę z bajki:) .

Mało w nocy spałam bo małego męczył katar.do północy go nosiłam na rękach a potem spał na mnie ale płakał przez sen. Ciężko mu się oddychalo. Dziś cały dzień marudził. Zobaczymy jak będzie dzisiejsza noc.przykleilam mu plasterek aromactiv to może się trochę przespie.

Foxy fajnie, że masz mamę przy sobie. Moja przyjedzie w lipcu. Dominik jak ja widzi na skypie to aż piszczy z radości. Ciekawe jak będzie gdy zobaczy ją na żywo :)

Kawoszka ja ogólnie jestem za tym aby dziecko nie oglądało bajek bo telewizory emitują fale. A jeśli już to odpowiednie do wieku. Zobacz. Np. Porównaj taka peppe i Tomka i przyjaciół. Peeppa jest bardziej odpowiednią dla mniejszych dzieci bo animacje są delikatniejsze. Peppa jak gdzieś idzie to jest to wolne i pokazuje tylko ruszajace się chmurki. :) no ale każdy robi jak uważa. ja specjalnie nie kupowałam nawet telewizora.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Emol moja lubi oglądać Tomka a najbardziej się cieszy jak widzi buzie lokomotyw. Krecik i panda to jak już muzyczka zaczyna grać to śmieje się w głos. Czasami włączam jej Maszę i Niedźwiedzia tylko lepiej po rosyjsku. Ręce podnosi w górę cieszy się. Teraz Tomek leci ona się bawi i zerka i się śmieje.

Wszystko z rozsądkiem. Ale znam takie przypadki że dziecko jest cały dzień przed tv.

Plus jest taki że gdy ja oglądam coś to ją to nie interesuje.
U mnie dziennie wychodzi ok 30 tv.
Jak ogląda czasami binga to nauczyłam ją mówić koko a tam jest króliczek o takim imieniu. Jak ktoś mówi koko to ona powtarza.
Moja dużo gada.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Dominik nie bardzo jest zainteresowany bajkami ale ogląda jak się zaczynają i kończą bo są piosenki :).wtedy się cieszy i tańczy :).bardzo lubi muzykę. Jak byłam w ciąży to puszczalam piosenki blisko brzucha żeby sobie posłuchał i chyba mu to zostało ;)

reklama
Alex lubi hey duggee :p a najbardziej właśnie piosenki gdy bajki się zaczynaja i kończą [emoji23][emoji23][emoji23] i tez wole się z nim bawić niż żeby tv oglądał :D My najwiecej czasu spędzamy w jego pokoju bo tam ma wszystkie zabawki i jest bezpiecznie . Bo u mnie w salonie nie koniecznie i podłoga jest śliska i ogólnie nie chce by wszystkie zabawki były w salonie :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry