reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Ej dziewczyny jak ja wchodzę do sklepu i mam dać za bluzeczkę dla Leona 6e a Julki 4e to mnie skręca. Za 6e to kupi się bluzkę na dorosłego. Przeginają z tymi cenami. A dla takich małych ile mniej materiału jest. Dzisiaj takie czasy,że mamusie ubierają od najmłodszego w markowe ciuchy. Co mi się w głowie nie mieści bo te dzieci podrosną i co? Tylko będą miały wbite,że trzeba się ubierać w markowe ciuchy! Ja jedyne czego nie kupuje używanego to bielizna i buty! Wiadomo każda stopa inna.

reklama
Pati emma ja już tu pisałam prawdopodobieństwo dlaczego dostaliśmy bo był to 74 rozmiar i były to różowe ogrodniczki i komplecik różowy. Z METKA "komplet dziewczecy". I widać że takie coś we wrześniu raczej nie kupisz tylko na wiosnę. A dwa taki rozmiar to wiadomo że dziecko urodzone w lipcu będzie miało zimą, a dziecko urodzone zimą, latem. Nam w rodzinie (kuzyn męża) ma córkę urodzona w styczniu. A jego żona myślę że nie przyjęła prezentu od swojej teściowej i nie miała co z tym zrobić. (ona jest w stanie takie coś zrobić więc bym się nie zdziwiła) Takie moje przypuszczenia.

Veronika my też mamy trochę z Lidla ale bym powiedziała ze one na pierwsze kilka ubrań jest ok a potem się dziwne przezroczyste robią, więc wtedy idą na kupkę po domu. Artur na długość czy coś są ok, jedyne to za długie rękawy, ale on nie ma po kim mieć długich rąk. Każdy ma krótkie. :) za to nogi długie. Zaczynamy nosić 80 spodnie, i kilka body.

Ja ciuchy przeglądam w sierpniu i we ferie zimowe obowiązkowo + na wiosnę,oczywiście Emilce.w między czasie kupuję ciuchy sztukowo a po przeglądzie dokupuje to co potrzebne.Dominikowi muszę częściej sprawdzać szuflady.Jak się widzi dzieci codziennie to nie zauważa się jak rosną. Zawsze jestem zaskoczona przy przeglądaniu ubrań.

Ja ubieram markowe ale często z lumpa nawet :) i jestem łowca promocji :p bez firmowe tez kupuje oczywiście :) . U nas jest taki sklep primark tanie są ciuszki ale często jednorazówki właśnie albo rozciągają się jak szmata .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Na targi dziecięce jak chodzę to znajduje zawsze mega fajne rzeczy :) nie zniszczone po pare groszy :)

Foxy w nas też jest Primark wielka galeria i tanio. Ale jak na te ceny nie można powiedziec,że szmaty. Ja rzadko do primarka jeżdżę bo daleko 60 km ale pamietam,że Szymkowi kupiłam tam na lato jak miał 2 latka i ciuszki się nie zniszczyły. Muszę się kiedyś wybrać do primarka ale sama,bez dzieci.

No to nie wiem . U nas jednorazówki i mówię serio nawet ciuchy dla mnie . Dużo tam kupiłam kusząc się spoko cena i po praniu masakra . Ostanio spodenki kupiłam Alexowi 1raz prane i wyglądają już lipa. I nie wymyślam tego żeby sobie pogadać czy krytykować albo robić komuś na złość tylko pisze jak jest akurat tutaj. :)

Veronika wiesz dlaczego cena dla małego i dla dorosłego jest taka sama? Ponieważ więcej liczą za robocizne. Trudniej uszyć jest mniejsze ubranko.

reklama
Ile pączków dzisiaj zdjecie? Ja kupiłam nam po 2. Ale moja mama ma jeszcze przywiezc pewnie po jednym.

Do góry