reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Foxy nie zauważyłaś że wszystko się w związku popsuło po narodzeniu dziecka. Nie mówię że to jest wina dziecka. My jesteśmy obarczone większą ilością obowiązków, większą odpowiedzialnością. Chciałybyśmy od naszych facetów pomocy albo żeby choć trochę nas zrozumieli. Na pewno tacy są na świecie ale większość jest inna. Po niekąd to wina matek. Mój nawet zwykłej jajecznicy nie potrafi zrobić. Nie odróżniał co to jest jawa mielona a rozpuszczalna. To są duperele ale od tego się zaczyna. Tekst w stylu ''podałaś mi obiad''. Kiedy ja zajmuję się dzieckiem można sobie nałożyć samemu obiad a nie czekać na podanie. Z resztą książkę można by napisać.

Foxy ja przez to że mnie wszystko dobija mojego prawie z mieszkania bym wyrzuciła. Wszystko na włosku wisiało. Teraz po ostatniej rozmowie powiedziałam że nie chce mi się żyć. I wtedy się zmartwił i coś w nim drgnęło.
Przed chwilą jak wychodził do pracy to pocałował małą i powiedział że nas kocha. Tak jest prawie codziennie jak wychodzi. Jest lepiej ale czy na długo czas pokarze.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Foxy jaki biedaczek ten twój Akex, kurde tak by się chciało pomoc kurde:/ jakbym wiedziała jak ,z tymi lekarzami kurde mać czasem to się chce aż udusić ich a jak Chodzi o dziecko to bym chybs krzywdę im zrobiła za takie laurowe podejście ,trzymam kciuki żeby zadziałało
Kawoszka jak ja zazdroszczę takiego śpiocha szok, moja od urodzenia uważa że sen nie jest jej do końca potrzebny;)
No a po narodzinach fakt że się dużo zmienia w związkach bo tak jak pisałaś jesteśmy obarczone wielkim ciężarem a te matki co piszą że macierzyństwo to sielanka taka to ja nie wierzę chyba że oddają swoje dzieci na swoich rodziców i to nazywają wychowaniem..nacierz macier to bardzo ciężka praca matki nigdy nie może być chora ani zbyt zmęczona musi być w gotowości wiekszej- mniejszej ale gotowości, wyspana czy nie musi się zająć dzieckiem
Kasieks życzę szybkiego powrotu do formy!!! Nie sprzątaj za dużo bo będzie jeszcze gorzej,wrócisz do formy to raz dwa wszystko wymieciesz;)
Poranna burza ja już nie wiem czy pisałam ale gratuluję siadania!!ja czasem was czytam i tak myślę że odpisze od i to a później Mała coś chce to to to tamto i już sama nie wiem czy coś napisałam czy nie
U nas jest tak że na rehabilitacji masakra ,Mała wchodzi i płacze,ja już nie mam siły zagaduje pośpiechu je inne matki patrzą się na mnie jak na aliena;) ale to nic nie pomaga ,ogółem chyba kolejne zęby idą bo taka maruda wszystko gryzie wczoraj miałam temperaturę w nocy i w dzień tak do 38, katar jeszcze ja męczy ale nie wiem czy to od zębów czy poprostu jest

Veronika mówisz że Mały mialbtesty robione,a to nie jest tak(nie jestem ekspertem poprostu gdzieś coś czytałqm ) że teraz są nie miarodajne,dopiero chyba po roku są w miarę dobre,jakoś tak ale to tylko kojarzy mi się że coś czytalam

Foxy jaki biedaczek ten twój Akex, kurde tak by się chciało pomoc kurde:/ jakbym wiedziała jak ,z tymi lekarzami kurde mać czasem to się chce aż udusić ich a jak Chodzi o dziecko to bym chybs krzywdę im zrobiła za takie laurowe podejście ,trzymam kciuki żeby zadziałało
Kawoszka jak ja zazdroszczę takiego śpiocha szok, moja od urodzenia uważa że sen nie jest jej do końca potrzebny;)
No a po narodzinach fakt że się dużo zmienia w związkach bo tak jak pisałaś jesteśmy obarczone wielkim ciężarem a te matki co piszą że macierzyństwo to sielanka taka to ja nie wierzę chyba że oddają swoje dzieci na swoich rodziców i to nazywają wychowaniem..nacierz macier to bardzo ciężka praca matki nigdy nie może być chora ani zbyt zmęczona musi być w gotowości wiekszej- mniejszej ale gotowości, wyspana czy nie musi się zająć dzieckiem
Kasieks życzę szybkiego powrotu do formy!!! Nie sprzątaj za dużo bo będzie jeszcze gorzej,wrócisz do formy to raz dwa wszystko wymieciesz;)
Poranna burza ja już nie wiem czy pisałam ale gratuluję siadania!!ja czasem was czytam i tak myślę że odpisze od i to a później Mała coś chce to to to tamto i już sama nie wiem czy coś napisałam czy nie
U nas jest tak że na rehabilitacji masakra ,Mała wchodzi i płacze,ja już nie mam siły zagaduje pośpiechu je inne matki patrzą się na mnie jak na aliena;) ale to nic nie pomaga ,ogółem chyba kolejne zęby idą bo taka maruda wszystko gryzie wczoraj miałam temperaturę w nocy i w dzień tak do 38, katar jeszcze ja męczy ale nie wiem czy to od zębów czy poprostu jest
Pati u mojej był katar przy jedynkach na dole i najprawdopodobniej on jest z zębów. Jakby niuni temperatura podskoczyła tak na 38,5 to daj czopka. Zbije temp.i pomoże trochę. Kup Camilię ona jest na ziołach. Ja swojej kupiłam szczoteczkę z gryzakiem Jordan i teraz jak jej z tyłu zęby idą to gryzie włosie ale gryzak też. Musisz się z tym przemęczyć.

Byłam na zakupach w poniedziałek. Zrobię fotki to może coś się Tobie spodoba to podpowiem gdzie kupiłam. Mam czapeczki na lato i buciki niechodki na teraz. Stare z F&F to wywalę chyba do kosza bo były beznadziejne i nóżka się w nich pociła.
Teraz mała śpi a ja biorę się za sprzątanie. Pogoda masakryczna miałam z Klaudią iść po zakupy a tak skoczę wieczorem sama. Muszę dzisiaj placki zrobić. Chyba zrobię naleśniki z serem.

Kasieks - dziękuję, że pytasz. Rehabilitacja bardzo dobrze. Chociaż już ciężko młodego zmusić do ćwiczeń. Wczoraj siedział chwilkę wyprostowany. Dzisiaj też. Kuruj się i nie przemęczaj. Masz mnóstwo pracy przy Dominiku.

PatiEmma- wiem, że Ci ciężko słuchac tego płaczu, ale ważne, że ćwiczycie. Powiedz jak to naświetlanie? Mialyscie już ?

Foxy- Współczuję sytuacji z mężem. Czasami tak się układa w życiu. W święta poczujesz lepiej gdy będziesz miała mamę przy sobie. Jeszcze raz napisze, że trzymam kciuki żeby ta wysypka zniknęła. Alex tylko się męczy.

Kawoszka - oby mąż się poprawił już na stałe. Ja na moje mogę narzekać, ale wiem, że się stara.

Emol - taki brzuszek to sama radość.

Veronika - jak się dzisiaj czujesz?

U nas śnieg od rana. Na świeta będę robiła sałatkę z brokuła, jajka, ogórka zielonego i kukurydzy. Planuję zrobić pieczonego indyka i schab. Zrobię faszerowane jajka. Od wczoraj kielkuje się rzezucha. Muszę pomyśleć o jakimś cieście. Będziemy w gościach najpierw u moich rodziców, a potem u teścia.

Kawoszka - a te niechodki kupujesz z małą? Bo ja musze zamówić jakieś i nie wiem jaki rozmiar.
Moja ma podbicie wysokie a raczej takie podusie [emoji5]. Kupiłam jej buciki na zimę w tesco z f&f z wyprzedaży zapinane z boku na rzep ale stale jej spadały.
Teraz ma długość stopy 11.5 cm czyli to jest 19 rozmiar. Buciki wiązane też nie wchodzą przez te jej podusie. Dobrze że z przeceny kupiłam.
Teraz kupiłam jej w smyku zapibane na rzep od góry jedne dla chłopców ale to mi nie przeszkadza a drugie z kokardką. Jak jej założę to zrobię zdjęcie. Muszę jej mierzyć jak kupuję bo tak na oko to owszem kupiłam ale okazały się nie zbyt dobre. Tam też mierzyłam jej granatowe z zameczkiem z boku ale nawet nie dopięłam przy kostce za ciasne były mimo że to 19 była.

Zapomniałam zmierz jej stopę centymetrem i poszukaj tabeli z rozmiarami obuwia dla niemowląt. 11cm to 18 a potem 11.5cm to 19 , 12 cm to 20.

reklama
Dziewczny a jakie polecacie buty jako pierwsze do chodzenia czy nauki ? Tzn wiecie jak jestem z małym na dworze to nie chce żeby w skarpetach zasuwał [emoji23][emoji23][emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry