reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Kawoszka - dzięki. Mój to ma szeroką stopę wiec tez może być ciężko.

Foxy - nam ortopeda na usg bioder powiedział, że najlepiej na boso w domu. Powiedział też, że były robione badania i nie ma różnicy czy kupisz super drogie buty czy szmaciane. Jeśli dziecko ma mieć problemy ze stopami to będzie miało. Sam kupuje dla córki zwykle buty. Wydaje mi się, że nie mogą mieć twardej podeszwy bo to zakłóci naturalne ułożenie stopy.

reklama
Poranna burza dzięki za szybka odpowiedz :* w domu zawsze jest na boso :) ale ostanio na placu zabaw chciał sobie sam postać jednak w skarpetach mu nie pozwoliłam bo aż tak ciepło nie jest ;p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A właśnie wszyscy mi doradzają takie buty co kosztują po pierwsze majątek i do tego są mega masywne . A ze nie znam się na tym to wole zapytać ;p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Myślę, że Kasieks i Veronika nam coś podpowiedzą. Bo ja też jestem zielona jeśli chodzi o buciki. Napisałam tylko co powiedział nam ortopeda :)

Ja jeszcze dopytam rehabilitantki, co ona myśli na ten temat bo sama nie wiem jakie kupić. Na razie myślalam o takich tenisowkach, ale raczej to na cieplejsze dni.

Veronika mówisz że Mały mialbtesty robione,a to nie jest tak(nie jestem ekspertem poprostu gdzieś coś czytałqm ) że teraz są nie miarodajne,dopiero chyba po roku są w miarę dobre,jakoś tak ale to tylko kojarzy mi się że coś czytalam
Szymon bedzie miał we wrześniu 5 lat! A resty miał robione jak miał 4 :) źle zrozumiałaś bo to nie o Leona chodzi.

A ja tam na pierwsze chodzenie nie polecam tenisówek! Chyba,że chodzi ci o takie że sztywną podeszwą jak np dzieci w przedszkolu to ok! Takie kupowałam w Pl dla Juli i Szymka. Leonowi muszę kupić buciki,które kosztują 50 e :o ale w De tak niestety jest! Nie ma takich małych bucików tańszych. Tak się zastanawiam czy kupić w Deichmann Elefant czy z Richter albo Ricosta. No boze wszystkie 3 firmy mega drogie! Właśnie najlepiej jak dziecko na boso uczy się chodzić! Julia uwielbiała nawet na dworzu po kamieniach latała! Szymon znowu musiał mieć buty. Dziewczyny czy tańsze czy droższe ważne by były nowe! Bo ja miałam parę używanych jak Julia była mała! Po kuzynce! A ta kuzynka teraz nosi ortopedyczne a Julka wkładki ortopedyczne bo tak sobie popsuła stope. Każda stopka jest inna i nowe buty to podstawa! Już z mężem rozmawiałam i musimy Leonowi kupić bo podłoga śliska i nawet w tych skarpetkach antypoślizgowych się śliska. Ale on nie lubi skarpet mieć na nogach i ściąga więc pewnie z butami będzie tak samo! Mi lepiej! Posprzątałam na święta! Jutro to kuzynki męża na urodziny. Jutro tu święto! Robię gulasz w niedzielę na obiad i piekę sernika z brzoskwiniami. Musimy do mamy pojechac bo kupiła dzieciakom prezenty. Ja wielkiego nic nie kupuje bo i tak mają wszystko.dostana tylko słodycze w kubku :) będą mieli do kakao.

Biedny Alex :( ja buty kupiłam w h&m takie czarne sportowe. Zerknij może u ci nie też sa. Ale my je kupiliśmy bardzie o myślą aby miał cieplej w stopy niż aby w nich chodził. Czasami można go postawić na podłodze np w sklepie Aby skarpetkami nie stał.
Poranna burza Artur ma rozmiar 18-19 zależy od firmy.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry