reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

My mamy matę z palakiem gdzie można regulować jej wysokość i dziecko leży na pleckach, na brzuszku i jak siedzi może się bawić, ale Artur już nie jest zainteresowany. Może jak będzie siedział i udawał kierowcę samochodu to mu się spodoba. zaraz wyślę zdjecie

reklama
1515358285-e7de95f75185dcca-aaaaaa.jpeg

Dziś na dole rozłożyłam mu łóżeczko turystyczne bo w bujaczku się boje go zostawić samego na chwile np. Jak lecę na górę siku bo się przekręca na brzuszek mimo ze jest zapięty pasami :o
1515359038-763a822a738cfc49-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Emol bardzo fajna mata;)
Foxy moze to jakues warzywko które dajesz dlyzej powoduje taka kupke
Ja poki Mala jest w szelkach to wiem ze sie nigdzie nie stoczy bo moze tylko koleczka robic ;) a dzis swoja droga taka maruda wieczorem byla ze szok:/
Tak sie zastanawiam jak to bedzie jak zacznie jesc juz stale posilki czy bedzie chetnie czy raczej slabo,cos czuje ze to niejadek bedzie ale nie ma co krakac

Pati No właśnie możliwe tylko ,ze raczej daje mu proste kombinacje warzyw typu marchew+ziemniak :o czytałam ze to może powodować zaparcia jak najbardziej ale wcześniej nic się nie działo .... wiec ja już nie wiem naprawdę bo nic nowego nie próbowaliśmy za bardzo , jedynie tez wiem ze banana nie może bo po nim boli go brzuszek i jest placz jakby kolkę miał wiec narazie zrezygnowałam z niego. A No i jogurt raz dziennie dostaje ale po nim powinno być podobno lepiej . Te rozszerzanie diety mnie przeraża trochę [emoji33] . A mój syn jest wybredny strasznie nawet mlekiem gardzi często a potem jak wpada w histerie to nie wiem czy go coś boli czy może z głodu i bądź tu mądry :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziś spróbuje mu zrobić rosołek może zje ale pewnie nie ... nic gotowanego nie chce :o jedynie czasem buraka z parowaru a tak to słoiczki Chociaż lubi .i nie jest to kwestia ze idę na łatwiznę tylko poprostu muszę mu coś dać . Nie jest to tez wina ząbków bo on tak zawsze :o

Foxy daj mu śliwki jak pisała Emol (są też gotowe w sloiczkach )albo jabłuszko. Może go ziemniaczki z marchewką zamurowaly. Ja tak robię że jeśli w jeden dzień są np.ziemniaki to na drugi np.jabłka. jeden dzień coś cięższego do strawienia to drugi coś dla poślizgu ;).aha ,jeśli Alex nie toleruje zwykłego mleka to zwykłe jogurty mogą powodować ból brzuszka a przy większym stężeniu białka z mleka w organizmie dodatkowo wysypke.nie orientuje się czy są specjalne jogurty dla alergików bo nic nie słyszałam na ten temat ale też nie szukałam. 18 mamy szczepienie to jeszcze zapytam pediatry jak i kiedy próbować ze zwykłym mlekiem.

reklama
Właśnie ja już sama nie wiem bo pije zwykle mleko nie dla alergikow jak narazie było ok . Czekamy na list z wizyta do alergologa żeby wkoncu to sprawdzić . A to można dawać jabłuszka jako obiadek czy deserek bardziej ? Śliwki właśnie są niedostępne u mnie :/ przekopałam wszystkie sklepy nawet w polskim nie ma ... a suszone napewno mogę podać ? Bo wszędzie pisze od 8 miesiąca :o z tym ze tak jak mówię ja się nie znam zbytnio wiec tylko pisze co przeczytałam :p . Wiem ze moje pytania są głupie i pewnie dla was bezsensu albo wkurzają e ale ja nie ogarniam tego rozszerzania za cholerę ...ciagle się gubię a nie mam kogo zapytać nawet tak w realu :(

A i jabłuszko daje codziennie i nie pomaga nic a nic [emoji33]

Do góry