reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

Możesz suszone podać. W Polsce jest na samym początku rozszerzenia diety.
Metoda blw jest różnorodna i musisz dać dziecku wybór co chce zjeść. Ale poczytać warto, mnie nie przekonało, dla mnie to zbawienie się jedzeniem.
Mój uwielbia buraka i dawalam mu ugotowanego i zblenfowanego. Jego ulubione danie. Też na początku daje sam nowy smak a potem już mieszam np. Z ziemniakiem.

reklama
Dziewczyny znalazłam słoiczek śliwek :p i teraz kolejne moje pytanie czy mogę je podać jako jedno danie czy lepiej np. Butle i troszkę śliwek ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja bym podała jako jedno danie. Nigdy nie robiłam,że najpierw butla a potem jedzenie. Ja tam jak pisze Emol też się nie bawię. Tyle,że ja jak wprowadzałam dietę to pierwszy dzień np troszkę jabluszka, drugi dzień troszkę ziemniaka, trzeci dzień marchewka. A potem już mieszałam marchewkę z ziemniaczkiem. Jabłuszko z bananem, później dawałam miąsko. Oczywiście na początku były małe porcje,tyle zjadł ile mógł, teraz już je więcej. Ja tam też podaje mu że słoiczka a czasami ugotowane swoje. Björn pózno wraca dlatego jemy sałatkę, Julka je w szkole a Simonowi robię na szybko coś. Jak ugotuję to co może zjeść i Leon to ma wtedy obiadek domowy a jak nie to że słoiczka i też zjada.

Oki dzięki :) ja czasem dawałam trochę słoiczka i butle bo tak mi ktoś doradzał ze owoc to nie posiłek a ja nie znam się i przyznaje się szczerze [emoji23]chciałam wcześniej was zapytać ale głupio mi było ze jestem taka nieogarnięta [emoji38]

No wiesz niektórzy nie potrafią się przyznać do tego :p a ja to uwielbiam wypytywać o wszystko związane z dziećmi :p i nie raz słyszałam JAK MOŻeSZ TEGO NIE WIEDZIEĆ [emoji23][emoji41]

Rozumiem cię ale dla mnie to całkiem normalne, że jak ktoś zostaje po raz pierwszy rodzicem to pyta innych. I takie odpowiedzi jak: dziwne,że tego nie wiesz są zbedne. Ale niektórzy już tacy są i nic się na to nie poradzi!

reklama
Ovi do śliwek bardzo przeczyszczaja więc dałabym je jako dodatek. Np. Owoc + 2 łyżki tej śliwki. My podalismy z bananem ale on zatykajacy więc w twoim przypadku nie wskazany. Połącz z gruszką albo jabłkiem.

Do góry