reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

I ja też popieram! Leon i Simi na święta też ubiorą koszule i do tego jeansy. To jako aby dziecko np na ślub ubrała? Wstawię potem zdjęcie jak ubiorę chłopaków na ślub. Leon ma bordowo-czarną kratę koszule (body) i muche i niebieskie spodnie i szelki a Simi Ma spodnie taki kolor jak twój Artur i czerwoną w czarną kratę koszulę, krawat i szelki. Julka ma z długim rękawem niebieska koronkową sukienkę. Po ślubie wstawię zdjęcia to zobaczycie. My już po zakupach. Wczoraj po lekarzu byłam w galerii Simowi kupić szelki i Björnowi portfel pod choinkę. A dziś kupiliśmy świetną nie za dużą choinkę podchodzi pod niebieski a pachnie dziewczyny jak nie wiem! Jutro wieczorem będziemy ubierać. O 14 idę na pazurki ;)

reklama
Emol bardzo ladnie będzie wygladal:)
Foxy ja tez uwazam ze poprostu czasem i my mozemy miec gorszy dzien
Kasieks no Ty jak zawsze jak dla mnie zorganizowana co by sie nie dzialo;)

My to bylysmy wczoraj na bioderkach i jeszcze i jeszcze miesiac ma nosic te cholerstwo kurde, a juz myslalam ze sir z tym pozegnamy:/

PatiEmma Leon musiał przez miesiąc mieć szerokie rozstawienie. Zakładałam mu 2 pampersy i się unormowało. Scott ona musi mieć?

No z tym zorganizowaniem to średnio:-p. Niby wszystko spisane co do zrobienia ale wykonanie jest zależne od humoru Dominika.jak zasypia to sprzątam co mogę bo jak się zbudzi to koniec. Ubieranie choinki zaczęłam w środę a skończyłam w czwartek wieczorem :p.obiady gotuje w między czasie dlatego w tym tygodniu 2x się przecielam i 3x oparzylam.na szczęście wszystko na święta już kupione.na jutro zostało tylko sprzątanie tak żeby w niedziele tylko gotować i później spokój :):):)

Aha i mam nadzieję że znajdę chociaż z godzinę dla siebie bo wyglądam jak strach na wróble i będę straszyć przy wigilijnym stole ;-) ;)

VEeronika Mala ma szyne koszli jakos tak to sie nazywa czyli patyk miedzy nogami, nosimy go prawie od 6tyg tyle ze jak bylysmy w szpitalu 10dni to nie zakladalam bo myslalam ze i tak ma duzo przezyc, no i mialam nadzieje ze juz powie ze moge zdjqc a on ze jeszcze miesiac i pozniej zdjecie rtg czy wszystko aby napewno dobrze :/
Kasiek ogarniesz wszystko bo jak nie Ty to kto:cool2:

Ale powiem wam ze to tak jest ze jak sie na cos nastawi czlowiek to tak nie wychodzi przynajmniej u mnie od ppczatku ,bylqm przekonana ze urodze naturalnie-wyszla cesarka, ze bede karmic piersią-wyszla butelka, nigdy nie bylam w szpitalu teraz 3razy, czasem mam wrazenie ze pomysle jedno a dzieje sie zupelnie co innego no szok

Pati ja też tak mam.Jak coś planuje to nie wychodzi.np.planujemy wyjazd nad wodę to albo pogoda się spieprzy albo okres dostanę,zależy mi żeby ciasto się udało to się spierniczy,itp. jest takie powiedzenie: "chcesz rozsmieszyc Pana Boga -powiedz Mu o swoich planach " i coś w tym jest.dlatego zaczęłam zakładać "czarny scenariusz ".znajomi mówią że jestem pesymistka ale ja im zawsze mówię że realistka.staram sie miec plan awaryjny a wolę się miło rozczarować niż złościc albo smucic że poszło nie tak jak chciałam ;).co wcale nie oznacza że nie mam gorszych dni ale to bardziej spowodowane czymś nagłym albo zmęczeniem :).jeśli dzieje się coś to staram się szybko rozwiązać problem żeby się dłużej nie męczyć i nie przedłużać. Na zdrowie córeczki nie masz większego wpływu. Możesz jedynie stosować się do zaleceń lekarza i czekać na efekt. Jak byłam dzieckiem to mama mówiła że też miałam patyk i to dosyć długo ale miałam coś z biodrem od porodu. Wszystko wróciło do normy:).czasami potrzeba czasu :rofl2::rolleyes:

reklama
Czas najważniejszy.
Patiemma nawet nie będziesz wiedziała jak ten miesiąc szybko zleci.
Ja jutro sprzątanie i upieczenie sernika z oreo i będzie wszystko ogarniete. Dzisiaj dokonczylam ozdabiac prezenty :)

Do góry