reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Ja wczoraj sprzątanie i zakupy a dziś byłam u teściowej na obiedzie, wyprasowałam ciuchy i uczyłam córkę matmy i przyrody.no i już po weekendzie.mały trochę marudził a teraz śpi. Idę wziąć gorący prysznic i może coś poogladam w tv.

reklama
Hej dziewczyny u mnie spoko weekend! Młody dzisiaj 4latka kończył i mieliśmy gości. Mały marudny :/ Ślini się niesamowicie, piastki pcha do buzi..przy tym się zaraz wścieka..jak ciągnie cyca to też jakoś mocniej a potem się wscieka.. dziąsła podpuchnięte..masakra..dopiero co się urodził...ciuszki to zależy na 62 a niektóre 68. Rozmiar rozmiarowi nie równy. Dzisiaj miałam rano spięcie z B. kazał mi jechać do ambasady (60km) pociągiem w tym przesiadka. Mówię mu, że nie znam ani Bonn ani Koloni bo zawsze autem jeździłam. Dworce w pip wielkie z tunelami i mówię mu, że się zgubię ;) powiedział, że pech a ja się wkur....i powiedziałam,ze mam to gdzieś i ślubu nie będzie!! No to powiedział, że mam zrobić termin i pojedziemy razem!

Ale co do opieki nad małym czy przy starszakach nie narzekam! Jak mam coś zrobić a mały marudzi to go weznie. Na szczescie nie ma takiej sytuacji, że siedzi przed kompem albo tel a mały płacze. Zazwyczaj było tak, że mały leżał na kanapie a on oglądał na kompie ale nic nie miałam przeciwko. W końcu mały był spokojny. Teraz często marudzi, spać nie chce :/ Ciepły ale temp.nie ma

Kasieks to miałaś pracowity weekend:p należy Ci się odpoczynek chociaż trochę :* ja oglądam właśnie Magic Mike trochę sobie chociaż na gole klaty popatrzę bo u mnie wciąż brak seksów [emoji23][emoji23][emoji23][emoji1591]Veronika wszystkiego najlepszego dla Twojego czterolatka [emoji173]️[emoji8][emoji8]mój nie to ze siedzi na tel jak mały płacze tylko ogólnie zamiast go zabawiać co mnie wkurza bo prowadzi to do płaczu potem [emoji33] a jak już płacze to on panika i nosi go ale wtedy to już za późno i trzeba kombinować żeby uspokoić . Ogólnie bardzo marudny się zrobił mały mój :o śmieje się za chwile taki ryk ze szok [emoji23] wczoraj poszedł spać o 21 wstał dziś o 6 rano , oczywiście jak jest mąż w domu to spi pięknie jak zostajemy sami to marudzi i wstaje co chwile :p . 25 mam wkoncu dostać klucze do domu taki prezent prawie ze na urodziny trzymajcie kciuki żeby się udało bo naprawdę coraz gorzej znoszę to wszystko :( brak mi swojego miejsca ciagle chodzę i sprzątam No bo niechce zostawiac po sobie syfu , i to ciagle składanie i rozkładanie maty małego ,bujaczkow chustawki zabawek , wgl to zamówiłam sobie ekspres do mleka tommee tippee zobaczymy czy się sprawdzi i faktycznie będzie to oszczędność czasu :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Hejka co u was ? U nas była dziś masakra od 3rano płacz ...żaden lek nie pomagał :/ tak się drapał i szczypał ze aż krew mu leciała :( ubrałam mu skarpety na ręce bo lapki za małe miałam tylko :/ koło 17 dałam mu rumianek do wypicia i wiecie co ? Kupa po same plecy a dziecko jak nowo narodzone :) Tu macie fotkę
Złośnika[emoji23]
1505238999-aaaaaa.jpeg
. A tu już po wszystkim
1505239041-aaaaaa.jpeg

Hihi. Fajne macie te dzieciaczki. Znowu przepraszam za nieodzywanie się, ale myślałam o Was i tak w międzyczasie. Nie lubię rozpisywać się na komórce, a z laptopem coś się mijaliśmy, a jak już dorwałam to karmienie albo pielucha albo mąż, wiadomo. Ale nadrobiłam czytanie :)
Mała zdrowa, kolek nie ma na szczęście. Też się zaczęła ślinić i wkładać sobie rączki do buzi, przezornie zamówiłam gryzaczki, bo nie chce mi się łazić po sklepach w Niemczech. Jesteśmy w Polsce teraz, jak wrócimy to będzie miała szczepienie 6w1, a w październiku kolejny bilans. Mała ma ciemieniuszkę, mam nadzieję się z nią wkrótce rozprawić. Ogólnie nie przesparza mi kłopotów, zasypia teraz około 21, budzi się na jedzenie mniej więcej o północy i 5 (to tak średnio) i śpi do 7-8, bo ją bączki dopadają i/lub kupka. Potem godzina-półtorej szaleństw i znowu spać, 2-3 godzinku snu, znowu półtorej szaleństw i sen na spacerze, czasmi śpi kilka godzin, czasami jedną, a czasami pół. Po południu to już ewentualnie krótkie dżemki. Mała nie je długo, ale w dzień lubi często. Rośnie ładnie. Też ma bujaczek i matę, obie rzeczy lubi i ja również.
Ja już mogę od pewnego czasu prawie normalnie siedzieć, ale jak za długo siedzę, to mnie potem jednak jeszcze trochę boli. W jednym miejscu rana się chyba nie zrosła, ale do szpitala nie chce mi się już iść :( Przed wyjazdem do Polski miałam kilogram do zrzucenia, by wrócić do wagi sprzed ciąży, ale tutaj, na dobrym jedzonku, jagodziankach i tak dalej mi na pewno przybyło :D Musiałam sobie na Wish kupić biustonosze do karmienia, bo tam w Niemczech to stacjonarnie tylko takie całkiem miękkie były. Całkiem fajne przyszły, tylko jeden jest trochę za mały, ale sporadycznie, jak będę potrzebowała do jasnej bluzki to mogę go ubrać. No i za 4 sztuki zapłaciłam tylko, co za 1, gdybym chciała np w H&M online kupić,a nawet ciut mniej. Jutro idę do fryzjera, mam nadzieję, że Mała będzie spała na spacerze, najwyżej Mama będzie z wózkiem w okolicy krążyć i gdzieś ją nakarmię w parku :p Miałam ochotę iść na manicure japoński, ale narazie wolę nie ryzykować, że będę musiała w połowie wybiec, więc sama sobie zamówiłam zestaw, (co się zresztą dużo bardziej opłaca) i sobie zrobię, ha!
Pewnie zapomniałam czegoś jeszcze Wam napisać, ale obiecuję poprawę i będę już czytać i udzielać się na bieżąco. Bidne jesteśmy w tymi chłopami czasami, może się ogarną niedługo. Pozdrawiam! Spokojnej nocki i dnia również spokojnego :)
P.s. Ale miałyście przeboje w rodzinkami :p Ale spoks, pewnie jeszcze nie raz zaskoczą ;)

Foxy mój mały ostatnio też obsrywa się po pas! Ostatnio u teściów i aż musiałam go w umywalce kąpać!! Haha dobrze, że dużą mają! :D Na moje nie szczęście włożyłam do torebki tylko pampersy i chusteczki a torba do przewijania z ubrankami na zmianę została w domu! No i jechał do domu pół nagi opatulony kocykiem ;) Wczoraj z jedzeniem przesadził... Wydoił mnie, potem 100 ml co dzień wcześniej spuściłam i uwaga 170ml modyfikowanego z zagęszczaczem! Dziewczyny nażarł się jak bąk i padł jak beta! Śpi po 10 godzin! Od 19-20 do 5-6! Kupiłam gryzaka i dentinox na dziąsła. Zobaczymy czy dalej będzie taki marudny!

Oj widać ten wzrok. ;) mój też dzisiaj marudny. Ewidentnie problem brzuszkowy :/ zasnął w końcu na mnie więc chociaż trochę mu ulze w cierpieniu

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Emol polecam rumianek naprawdę pomaga ;) tak troszkę , ja moczę torebkę z 4razy w wodzie i daje . Dziś znów bąki idą jak szalone ;p

reklama
Veronika hahaha tez ostatnio wracał mały w bodach i kocu bo usral cały strój Haha

Do góry