Veronika_k
Fanka BB :)
Hahaa...No dziewczyny mój też marudzi 3 dzień już jak nigdy. Pcha piąchy do buzi jak szalony! Ma problemy żeby zasnąć. Nocki póki co spokojne, śpi ładnie ale zobaczymy jak długo! Mój 4 katek ma dziś taki piękny dzień, że mam ochotę paskuda udusić :/ u nas raz słońce,raz chmury...Foxy mój sra raz na tydzień albo na 5 dni Ale położna mówiła, że przy cycu to normalne. Dziewczyny wczoraj byliśmy w usc...masakra ile ja mam zalatwiania papierów w Pl. Dobrze, że babcia akty może powyciągać bo ja mam tylko skrócone a muszą być pełne. Papiery ze sądu polskiego z klauzulą wyroku itp itd...mam nadzieję, że do końca września wszystko będę miała. A njalepsze jest to, że muszę mieć pozowolenie na zawarcie małżeństwa z obcokrajowcem,ten papierek mogę tylko ja osobiście załatwić ale nie prędzej jak nie ukażę jego aktu urodzenia. Prawdopodobnie też nie dam rady tego przez konsulat załatwić ale zadzwonię i się upewnię. Jak będę musiała jechać do Pl specjalnie po ten papierek to mnie uj jasny strzeli! A najlepsze to, że tłumaczenie jego aktu urodzenia musi być przez przysięgłego tłumacza w Pl :/ jaja se robią normalnie jakbym tu nie mogła przetłumaczyć przez przysięgłego,którego mam na miejscu na dodatek Polka :/ i żeby załatwić jeden papier w Pl trzeba tam tydzień spędzić!! Jakbym nie miała co robić i dzieci zostawić bo przecież szkoła.....prawo polskie plus niemieckie!!!