reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

reklama
My już w domu. Biedactwo popłakała się. Ale jak tylko włożyłam ją do wózka to zasnęła. Pochodziłam z nią po mieście. Zrobiłam małe zakupy. Poszłam do siebie do firmy a ona dalej śpi. Muszę wodę na mleko naszykować bo jak się obudzi będzie mega głodna. Lekarz ją ważyła i przybrała 200g przez tydzień. Waży 5100 długość 63cm. Jest co nosić po woli.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

My już w domu. Biedactwo popłakała się. Ale jak tylko włożyłam ją do wózka to zasnęła. Pochodziłam z nią po mieście. Zrobiłam małe zakupy. Poszłam do siebie do firmy a ona dalej śpi. Muszę wodę na mleko naszykować bo jak się obudzi będzie mega głodna. Lekarz ją ważyła i przybrała 200g przez tydzień. Waży 5100 długość 63cm. Jest co nosić po woli.

Mój w poniedziałek też ważył 5100 ;)

Ale jaki długi nie wiem bo nie mierzy. Mierzą tylko na bilansach i to jeszcze nie dokładnie. Wagę w sumie też nie lepszą mają.

Veronika i jak tam u lekarza? Kawoszka mnie jutro to czeka i jestem przerażona [emoji33][emoji33][emoji33] czy to prawda ze po szczepionce tej doustnej (chyba rotawirusy ) nie wolno dziecka całować ?? Tak przeczytałam na innym forum i się zastanawiam :). My dziś byliśmy na zakupach :) mały grzecznie sobie leżał :p i kupił sobie body [emoji3][emoji3] a mama tylko koszulkę hahah nic mi się nie podobało a jak już się czymś zachwycilam to wyglądałam jak morswin [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji1591][emoji1591][emoji1591]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja byłam dziś na wycinaniu 3 pieprzyków. W sumie to nie wiem czy to pieprzyki bo po niemiecku nazwe powiedziała no i poszły do laboratorium. Masakra i jeszcze sporo ich jest :( Na jeden zabieg może wyciąć max.3! U pitologa byłam w piątek i wszystko ok. Wieczór- oglądamy z B. film i zasypiam jak zawsze. A jeszcze opatrunki musi zmienić bo to na plecach. Też miałam dziś czas, byliśmy z małym trochę w przychodni u B. potem poszliśmy na zakupy- kupiłam starszakom kurtki jesienne i cieplejsze bluzy-nad morzem w październiku będzie zimno :/ Dzieciaki moje spią już od 19 to miałam czas poprasować. W poniedziałek kontrola bioderek i pierwsze szczepienie. Miłego wieczoru dziewczyny i spokojnej nocy!

Veronika i jak tam u lekarza? Kawoszka mnie jutro to czeka i jestem przerażona [emoji33][emoji33][emoji33] czy to prawda ze po szczepionce tej doustnej (chyba rotawirusy ) nie wolno dziecka całować ?? Tak przeczytałam na innym forum i się zastanawiam :). My dziś byliśmy na zakupach :) mały grzecznie sobie leżał [emoji14] i kupił sobie body [emoji3][emoji3] a mama tylko koszulkę hahah nic mi się nie podobało a jak już się czymś zachwycilam to wyglądałam jak morswin [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji1591][emoji1591][emoji1591]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
W Polsce rotawirusy są płatne. Ja nie będę małej do żłobka wysyłała no i poczytałam z moim J i zdecydowaliśmy jej nie szczepiś na rota..... wykipiliśmy francuską szczepionkę 6w1. Moja szczepionki dobrze znosi. Tylko zaraz po przyśnie. Wieczorem jest ok śmieje się gaworzy ale każde dziecko jest inne.

Moja Klauduś usnęła to aż nieprawdopodobne. Ale to ta pogoda. Wczoraj jak obudziła się ok 16 to do 22 oka nie zmróżyła tylko jeść jeść.

U nas w DE też rotawirusy są płatne. Też nie będę szczepiła. Córki i syna też nie szczepiłam. Córka rotawirusa miała a syn nie. A moja ciotka swoją córkę zaszczepiła i też z rotawirusem w szpitalu wylądowała więc wg mnie nie ma na to reguły i sensu szczepić. Ja szczepię tylko na te obowiazkowe.

reklama
Przechwaliłam [emoji15] nie śpi. Ja zjadłam i ona się obudziła. Potem znowu jadła. Myślałam że uśnie i nic. Leży w łóżeczku i gada do króliczków. Po woki zaczyna się nudzić. Coś czuję że obydwie w łóżku wylądujemy to może zaśnie. Tak gada że czkawki dostała.
Jakby tak usnęła na 3 godziny to bym tyle rzeczy zrobiła a tu nic.

Wiecie co jest najgorsze to że każdy dzień jest taki sam.

Do góry