reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Najgorsze jest to czekanie hmmm kiedy mnie weźmie :p ja to ciagle szukałam objawów haha

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
He he pamiętam jam my wszystkie czekałyśmy która pierwsza.
Dziewczyny mija Klauduś śpi już 4 godzinę a ja kimnęłam się z nią na 3. Jak nie śpi to nie śpi ale jak zaśnie to na kilka godzin. Tylko to się trafia raz na ruski miesiąc.

reklama
Od wczoraj mam doła :hmm:.jestem zmęczona,na nic nie mam czasu.nie mogę patrzeć do lusterka.w ciąży dużo przytyłam.teraz mam rozciągnięty brzuch,grube uda i tyłek jak szafe:no:.miałam duży problem z kupnem sukienki na chrzest.w dodatku mąż po pracy wpada do domu i zaraz musi wyjść coś załatwić.dziś już na 7 był umówiony z mechanikiem :o.mam wrażenie że mały go męczy.pomaga mi przy nim ale to są minuty.wiem że jest zmęczony po pracy ale ja też muszę odpocząć :(.jak ja mam wrócić do formy i figury z przed ciąży.czuję się bardzo nieatrakcyjna.niby mąż mówi że mnie kocha i ma ochotę na seks (teraz nie ma warunków bo rodzice śpią u nas w pokoju) ale mu nie wierzę :no:.jak mnie zobaczy nagą to wszystko mu przejdzie :oops:.czuję że rozlazłam się fizycznie i psychicznie i nie wiem jak się pozbierać do kupy:(
Mam dokładnie tak samo jak Ty. Nie mam ochoty na sexs a tym bardziej na rozbieranie się. Mała kończy 2 miesiące a ja schudłam to co w szpitalu i tyle. Zostało mi jeszcze 12 kg do wagi z początku ciąży. A jak fajki rzuciłam rok przed ciążą to przytyłam 8kg czyli do zrzucenia mam 20kg. A mój J waży 64 przy wzroście 1.78. Załamka myślałam że będę ćwiczyć ale nie mam kiedy.

Kasieks czuję się średnio, jestem zmęczona ta cała sytuacja tym czekaniem i tym nękaniem telefonami SMS wiadomościami na fb i messengerze czy już urodziłam. Czyje presję ze wszystkich stron. Ile można odpowiadać że się nie urodziło a jak coś to dam znać. Ludzie nie rozumieją i codziennie piszą.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Też to przechodziłam myślałam że ich powybijam. Moja ciąża była po terminie a oni zamiast lekarzy kazali mi upierać o cesarkę. Od nikoho nie odbierałam jyż telefonów tylko od męża mamy i rodzeństwa. Reszta to na odstrzał razem ze swoimi radami.

Kawoszka [emoji8] tez na początku miałam deprechę w połogu właśnie , teraz już jest dobrze :) ale wciąż się nie wyrabiam ze wszystkim [emoji33][emoji33]Kasieks jak tam mały po szczepionce się dziś czuje ?:* a gdzie Veronika się podziała ?:* i reszta dziewczyn ?:p

Mały wczoraj bez temperatury ale trochę spał w ciągu dnia.dziś trzeba było go nosić,bawić się z nim albo wozić w wózku czyli wszystko ok;)

No to super :* nas czeka szczepienie w piątek a przeprowadzka w sobotę , narazie pójdziemy do kuzynki i jej męża mieszkać trochę mnie to przeraża ale wyjścia nie mamy . Dziś mieli do nas dzwonić w sprawie mieszkania ale oczywiście nikt się nie odezwał to jest kpina

Mam dokładnie tak samo jak Ty. Nie mam ochoty na sexs a tym bardziej na rozbieranie się. Mała kończy 2 miesiące a ja schudłam to co w szpitalu i tyle. Zostało mi jeszcze 12 kg do wagi z początku ciąży. A jak fajki rzuciłam rok przed ciążą to przytyłam 8kg czyli do zrzucenia mam 20kg. A mój J waży 64 przy wzroście 1.78. Załamka myślałam że będę ćwiczyć ale nie mam kiedy.

Mnie zostało 12 z ciąży +2 z przed czyli mam 14 kg do zrzucenia.też miałam ćwiczyć ale nie ma kiedy.na razie raz jeździłam na rowerku.między 10-minutowymi drzemkami Dominika ogarniam mieszkanie i gotuje obiad. Jak mąż przychodzi to albo idziemy z małym na spacer lub zakupy albo mam prace bardziej czasochłonne, np.prasowanie.jestem niewyspana i funkcjonuje tylko dzięki kawie:baffled:.muszę chyba wymyślić jakiś system pracy bo nie dam rady. A tu jeszcze szkoła się zacznie i trzeba będzie pomagać córce w nauce.jakaś masakra.no i te ćwiczenia trzeba gdzieś wcisnąć w grafik bo nie mogę na siebie patrzeć.nie mam w co się ubrać ale się uparłam że nic nie kupię bo schudnę.mąż nic nie mówi na ten temat i chce się ze mną kochać.jest super ale podczas seksu nie czuję się swobodnie przez to jak odbieram swoje ciało. Muszę coś z tym zrobić :frown:

No to super :* nas czeka szczepienie w piątek a przeprowadzka w sobotę , narazie pójdziemy do kuzynki i jej męża mieszkać trochę mnie to przeraża ale wyjścia nie mamy . Dziś mieli do nas dzwonić w sprawie mieszkania ale oczywiście nikt się nie odezwał to jest kpina

To trzymam kciuki za szczepienie i przeprowadzkę :)

Ale dzięki wit.D będzie miał między innymi proste nogi. Moja babka ojcu i jego siostrze nie podawała i teraz krzywe nogi mają. Ojciec to spodnie założy ale ciotka jak jest w spódnicy to widać. Mówimy na nià Krysia krzywe nóżki.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ej dziewczyny a powiedzcie co potrafią wasze dzieciaczki? Mój w sobote będzie miał 7 tygodni. Od 6 tyg potrafi z plecaków przekręcić się na bok albo z boku na plecki. Nie mogę go samego na kanapie zostawic. Kurde trochę w szoku jestem bo szybko. Gaworzy już też. Pamiętam, że u starszego syna zaczęło się ok 3 mies. A ten wgl jest od urodzenia silny. Ok od 2 tyg główka już mu się nie kiwała,bardzo sztywno trzymał. Jak lerzy na brzuszku też wysoko się podnosi. Dziewczyny podajecie wit.D? Ja odstawiłam bo wydaje mi się, że od niej ma te bóle brzuszka.
Ja też podaję Bioaron d i jest ok. Mała się krzywi ale tylko dlatego że podaję jej podczas karmienia w przerwie mleczka.
Veronika_k ja daję małemu "bioaron D".nic mu nie jest ale na forum czytałam że witamina D może powodować zatwardzenia więc może jakieś bóle brzuszka też.dziewczyny też narzekały że maluszki po tej witaminie ulewają mleko.mojemu się ulewa nawet bez witaminy więc nie mogę się wypowiedzieć w tej kwestii.pediatra mówił żeby tą witaminę podawać do pierwszego roku życia.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry