reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

U nas narazie pogoda fajnia,nie za zimno ani też nie za gorąco. Mały dziś nie miał kolki ;) ale nie cieszę się za wcześnie. Dziewczyny dziś dostałam okres :) szybko ;) a jak u was?
Ja dostałam w niedziele wieczorem. Byłam zaskoczona bo nic mnie wcześniej nie bolało. Przedtem miałam bolesne miesiaczki a teraz nic mnie nie boli:)

reklama
Narobiłam was:).więc tak:
U mnie nadal upał. Burze nas ominęły i jest okropnie duszno.nie ma czym oddychać8-).

Mały też się przekręca z boku na plecy i odwrotnie.w związku z tym że sypia po 10-15 minut w ciągu dnia ciężko coś zrobić bo muszę go pilnować.jak leży na brzuszku to główkę podnosi wysoko.gaworzy ale głównie rano.śmieje się że długo pospał w nocy i opowiada co mu się śniło :D. Jak płacze u męża na rękach i go wezmę to jest bardzo rozzalony i też mi "opowiada" jak mu było źle bez mamusi;)

W ciąży miałam krótkie włosy, ścięte z jednej strony krótko a z drugiej dłuższe. Teraz moge już związać je w kitke ale gdybym chciała cokolwiek zrobić to musiałabym znów skrócić a na razie łatwiej mi je związać niż modelowac.:oo:

Wczoraj mały dał wieczorem popis siły swojego głosu :no:.słyszałam go pod prysznicem.zanim wyszłam z łazienki wszystko ucichlo.weszlam do pokoju a tam mąż z małym na rękach i słuchają kołysanek z kompa:-D:-D:-D

Dziewczyny dlaczego zawsze jak przechwale moje dziecię ze spi i jest grzeczny to później jest na odwrót ...dziś nie umie sam zasnąć na łóżku moim jest ok ,na klacie ok a jak odkładam to ryk ...
Tak marze by się wyspać a wiem ze jak tylko przysnę będzie ryk . Jeszcze mucha mi lata po pokoju masakra jakaś dziś [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
O 1 ma jeść butle mam nadzieje ze zaśnie po niej na chociaż 4h bo dziś ma tylko chwilowe drzemki
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Veronika_k ja daję małemu "bioaron D".nic mu nie jest ale na forum czytałam że witamina D może powodować zatwardzenia więc może jakieś bóle brzuszka też.dziewczyny też narzekały że maluszki po tej witaminie ulewają mleko.mojemu się ulewa nawet bez witaminy więc nie mogę się wypowiedzieć w tej kwestii.pediatra mówił żeby tą witaminę podawać do pierwszego roku życia.

U mnie nadal upał.dziś 34° w cieniu a w domu prawie 288-).normalnie to uwielbiam taką pogodę ale nad wodą a niestety synek za malutki na takie wyjścia i męczymy się w domku 8-).męża z córką wygoniłam nad wodę. Niech coś mają z tej pogody.ja się za to nabawiłam bólu gardła :sad:.to pewnie od picia zimnej wody i siedzenia przed wentylatorem.od wczoraj jestem na tabletkach.mam nadzieję że mały się nie zarazi:o.

U mnie dziś było chłodniej i przeszła 5-minutowa burza.jest czym oddychać :).
posprzatałam sobie trochę i wszystko wyprasowałam.
zdążyłam się pokłócic z mężem ale już jest ok.przynajmniej na razie.
mały w miarę spokojny ale po każdym posiłku ulewało mu się i nie wiem czemu :confused:
z gardłem trochę lepiej.
Jutro mam w planach odwiedzić teściową ale mąż wymyślił żeby pojechać gdzieś na wycieczkę na cały dzień.z jednej strony fajnie ale z drugiej jak pomyślę ile rzeczy muszę spakować dla małego w razie potrzeby to średnio mi się chce.
A Wam jak mija weekend?

Kasieks my już robiliśmy calodniowy wypad i po prostu wielam więcej pieluch niż na spacer + cieplejszy kocyk jakby się ochlodzilo. ;)
Mój to chciał na całe 4 dni pojechać Ale nie było nigdzie noclegów gdzie chcieliśmy. A ja karmię przez kapturki więc też dostęp do wrzątku muszę mieć zapewniony.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Część dziewczyny! U nas dopiero dziś wyszło słoneczko,tak to 3 dni z rzędu zimno i padało! Nie mogliśmy na spacerek wyjść :(( U mnie ok! Weekend jakoś spokojny. Mojemu dziś się śniło, że umarłam ;) więc dziś jest wyjątkowo milusi ;D dziś pogoda ładniejsza wyjdziemy na spacerek!

reklama
Kasieks czuję się dobrze, nie wyglądam jakbym była po porodzie. Wczoraj zerknelam tam na dół i chyba mi się szwy rozeszły. W środę będzie położna to zobaczy

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry