reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wakacje!!!!wczasy!!!!ferie!!!

reklama
Nie chce ktos jechac do Chorwacji? My myslimy o wyjeździe miedzy w 2 pierwsze tygodnie sierpnia ale w dwa auta byłoby lepiej. Znalazłam fajny nocleg choć nie wiadomo czy wolne terminy są ale jakby co można tez w ciemno pojechać tak jak ostatnio :)))

a ja słuchajcie szukam jakiejs małej miesciny na mazurach, niedrogiej i z atrakcjjami dla dzieci (zwierzatka jakies, cos w tym stylu) macie jaies pomysly?
powiem Wam szczerze ż enei bardzo nas na wczasy stać ale zaparłam się i nie odpuszczę A. ma wziac pozyczę w pracy jak będzie trzeba by choc na tydzien gdzies wyjechać. Nie popuszcze

2 lata temu bylismy w Jantarze. Ludzi sporo ale da się ich uniknąć. Dziura faktyccznie ala jak na wakacje z malyymi dziećmi całkiem spoko, bo do plazy bliziutko, jest mini-zoo (calkiem spore) gdzie mozna karmić zwierzątka, pojeździc an konikach i na mini-kładach itp zabytkowa kolejka wąskotoorowa, strusie, basen, las, łąki, niedaleko do wesołego miasteczka. Dorosli tez mają co zwiedzać.
Ludzie mówią, że drogo ale jak porównalismy ile co u nas kosztuje a ile tam to wyszło, ze nawet opłacając nocleg zaoszczędzilismy wyjeżdżając.
Tylko teraz to bym chciała gdzies bliżej.

Dziewczynki z północy i nie tylko napiszcie mi gdzie można jechać z małym nad morze, chodzi mi o jak najbliżej okolice od krynicy-gdańsk-dębki. Wiecznie jeździłam do władka, łeby, mielna ale to msc typowo turystyczne i rozrywkowe a teraz chcialabym cos mniej głosnego.

Agrafka Ty wybralas gdańsk czy gdynia brzeźno, Marta mówiłaś ze to fajne msc. Zastanawiam się czym się agrafka kierowałaś przy wyborze msc i wybralas akurat to? Moze Krynica Morska, znajomi tam byli rok temu z dziecmi podobno do morza prowadzi wielki las. Ja jestem w kropce bo za granicę się nie odważę jechać z małym choc mąż dał mi wolną rękę.
Dębki są bardzo polecane dla rodzin z dziecmi mam namiar na fajną kwaterę ale daleko od plazy, z drugiej strony nie mam pkt odniesienia do innych ulic, nie znalazlam rzadnej mapy ktora by pokazywala ulice Dębek, znalazłam jakies msc z 200 m do plazy ale nie mam pewnosci czy to nie jest na skraju Dębek, na jakims wygnaniu. Nie chodzi mi o totalne wygwizdowo bo nie lubię takich zadupiów ;p ale cos spokojniejszego niż Władek ale zebym się nie zanudziła.

POMOŻECIE MI?

a i jeszcze jedno mielismy jechac w okolicach lipca ale tescie nam odradzili ze lepiej pojechac w sierpniu bo cieplejsza woda dla małego bedzie. Z drugiej strony juz nie jeden raz sierpien byl mokry i zimny a my wyjedziemy gdzies na tydzien i tutaj w pogodę ciężko trafic, ech :-D:-D:-D

Ula ja polecam dla rodzin miejscowosci na mierzei wislanej. Sa tam duze plaze , pikene lasy i przede wszystkim cisza i spokój. W tygodniu do nastepnego parawanu czasem jest z 300 m. Ja sama na plaze uciekam z trójmiasta włąsnie do Piasków , czy Skowronek.
Ula pisezesz o Krynicy - mnóstwo ludzi , tłok jak we Władysławowie.
Poza tym macie samochód i zawsze zapakowac sie można i podjechac do 3miasta , Czy wyzej wspomnianej Krynicy

Ula ja tam zawsze proponuję Karwię, Karwieńskie Błota - to miejscowość stworzona dla rodzin. Szeroka , piękna, czysta plaża, las, w samej Karwi nie ma dyskotek - a więc mniej podpitych gówniarzy hałasujących nocami - najbliższa dyskoteka jest 15km dalej w Jastrzębiej Górze.
A w Karwieńskich Błotach wogóle cisza i spokój , w nocy słychać tylko mooorzzzzeeeeee!!!!!!
Ale dobrych barów, pizzerii, smażalni, lodziarni jest tam sporo i co tam jeszcze zapragniesz :)

Agrafka Ty wybralas gdańsk czy gdynia brzeźno, Marta mówiłaś ze to fajne msc. Zastanawiam się czym się agrafka kierowałaś przy wyborze msc i wybralas akurat to? Moze Krynica Morska, znajomi tam byli rok temu z dziecmi podobno do morza prowadzi wielki las. Ja jestem w kropce bo za granicę się nie odważę jechać z małym choc mąż dał mi wolną rękę.
:-D:-D:-D

Ula kierowałam się 3 rzeczami:
- Ala jest kiepskim podróżnikiem wiec wybieramy się gdzieś 5-6 godzin od Warszawy, żeby dać radę dojechać w nocy.
- znamy Trójmiasto bo mój mąż ma tam rodzinę
- jedziemy z moja siostrą i "szwagrem" wiec chcę żeby mieli gdzie pójść jak im się znudzimy i będa mieli ochotę na jakąś imprezę

No a jeśli chodzi o plażę to aj nie jestem bardzo plażowa, nie lubię się smażyć, wiec raczej będziemy chodzić na plażę rano i zmykać przed południem a potem iść drugi raz po 16-17. W środku dnia będziemy chodzić na spacery, pojedziemy na stare miasto do gdańska, może jakiś małpi gaj dziewczyny polecą :).

Ula ja polecam dla rodzin miejscowosci na mierzei wislanej. Sa tam duze plaze , pikene lasy i przede wszystkim cisza i spokój. W tygodniu do nastepnego parawanu czasem jest z 300 m. Ja sama na plaze uciekam z trójmiasta włąsnie do Piasków , czy Skowronek.
Ula pisezesz o Krynicy - mnóstwo ludzi , tłok jak we Władysławowie.
Poza tym macie samochód i zawsze zapakowac sie można i podjechac do 3miasta , Czy wyzej wspomnianej Krynicy

Na mierzei jest super - jak byłam w ciąży byliśmy w Stegnie. Jeździliśmy do Kątów rybackich, byliśmy też w Krynicy i w piaskach.
Plaże są tam super rzeczywiście.
Jedyne co mi się nie podoba to to, że poza plażą nie ma tam za bardzo nic do roboty, trudno znaleźć jakiś przyjemny lokal inny niż budka z płyty wiórowej :). A w Krynicy mnóstwo ludzi.
Ale wszystko zależy od tego na co się nastawiasz - jeśli głównie na plażowanie to mierzeja jest super.

Dziewczynki z północy i nie tylko napiszcie mi gdzie można jechać z małym nad morze, chodzi mi o jak najbliżej okolice od krynicy-gdańsk-dębki. Wiecznie jeździłam do władka, łeby, mielna ale to msc typowo turystyczne i rozrywkowe a teraz chcialabym cos mniej głosnego.
POMOŻECIE MI?

Polecam Międzywodzie!!!!!!!! Jeździmy tam na 'rodzinne' wakacje przed rozpoczęciem sezonu (koniec czerwca), plaże jeszcze puste , a pogoda już prawie idealna. W prawdzie to dziura, ale rozkosznie 'dziurowata' :) Do Międzyzdrojów (w razie czego) rzut kamieniem. Moge polecić sprawdzoną miejscówkę, 50m od plaży.

reklama
Dziewczyny z Trójmiasta, proszę o wskazówki co można robić u was w lipcu poza plażowaniem i spacerami promenadą :)

Planujemy jeszcze ogród oliwski, zoo i wycieczkę na Hel do fokarium.
Co jeszcze ?
A w razie deszczu, możecie polecić jakieś sale zabaw ?

Dzięki :)

Do góry